Gummerus

Mediatiedote + kutsu: Haluatko käyttää päätäsi paremmin? Aivotaidot-kirja opastaa, miten hoitaa aivoja ja parantaa elämänlaatua

Jaa

Henkinen hyvinvointi perustuu aivojen hyvinvointiin. Mutta aivoihin voi vaikuttaa vasta kun ymmärtää niiden toimintaa. Kokeneet neuropsykologit Heli Isomäki ja Nina Uusitalo antavat Aivotaidot-kirjassa (Gummerus) helppoja ja konkreettisia ohjeita aivojen huoltoon ja käyttöön.

Nina Uusitalo (vas.) ja Heli Isomäki (oik.), kuva: Mari Waegelein Photography.
Nina Uusitalo (vas.) ja Heli Isomäki (oik.), kuva: Mari Waegelein Photography.

Mielen ja aivojen yhteyden ymmärtäminen auttaa meitä voimaan paremmin. Kun aivotaidot parantuvat, paranee myös kyky hallita elämää ja ihmissuhteita. Neuropsykologit Heli Isomäki ja Nina Uusitalo kertovat kirjassaan Aivotaidot – käytä päätäsi paremmin tieteellisiin tutkimuksiin ja vuosien työkokemukseen perustuen, miten aivoja voi kehittää ja hoitaa.

Kirjan aivotaitoharjoitusten avulla oppii tasapainottamaan tunteita ja toimintaa, hyödyntämään päätöksissään niin järkeään kuin tunteitaankin sekä parantamaan ihmissuhdetaitoja. Isomäki ja Uusitalo antavat lukuisia aivohuoltovinkkejä ja kertovat, mitkä asiat kuormittavat ja mitkä tyynnyttävät päätämme. Kirjassa neuvotaan myös, miten voi auttaa muita ihmisiä – esimerkiksi lapsia – kehittämään aivotaitojaan.

– Olemme huomanneet työssämme, että ihmiset tietävät yllättävän vähän siitä, miten heidän aivonsa toimivat ja miten erilaiset asiat niihin vaikuttavat. Haluaisimme, että ihmiset oppisivat ymmärtämään mielen ja aivojen välisen yhteyden ja voisivat siten paremmin, Heli Isomäki ja Nina Uusitalo kertovat.  

PsT Heli Isomäki ja PsL Nina Uusitalo ovat neuropsykologian erikoispsykologeja ja Aivotaidot Oy:n perustajia. Heillä on yhteensä yli 30 vuoden kokemus neuropsykologian alan tehtävistä terveydenhuollossa, kouluttamisessa ja tutkimuksessa. 

KUTSU: Tervetuloa Aivotaidot-kirjanjulkistusluennolle 12.9.!

Heli Isomäki ja Nina Uusitalo luennoivat aivotaidoista kirjanjulkistustilaisuudessa:
Miten käytän päätäni paremmin? 
Miten tukea lapsen aivojen kehitystä?

Miten oppia kuuntelemaan paremmin tunteitaan päätöksenteossa?

Aika: Tiistaina 12.9. klo 18–19.30
Paikka: Kokoustila Punavuori, Osaamistehdas, Iso-Robertinkatu 20-22 A, 5. krs
Ilmoittautuminen: 6.9. mennessä info@aivotaidot.fi 

Heli Isomäki ja Nina Uusitalo: Aivotaidot – käytä päätäsi paremmin
261 sivua
Saatavilla myös sähkökirjana

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:
tiedottaja Jonna Tapanainen, 040 737 9016, jonna.tapanainen@gummerus.fi

Kuvat

Nina Uusitalo (vas.) ja Heli Isomäki (oik.), kuva: Mari Waegelein Photography.
Nina Uusitalo (vas.) ja Heli Isomäki (oik.), kuva: Mari Waegelein Photography.
Lataa
Aivotaidot. Käytä päätäsi paremmin (Gummerus), kansi: Jenni Noponen
Aivotaidot. Käytä päätäsi paremmin (Gummerus), kansi: Jenni Noponen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus
Gummerus on hyvällä sykkeellä toimiva ja laadukas yleiskustantamo, yksi Suomen vanhimmista. Tehtävämme on tuottaa suomalaisille lukijoille elämyksiä huviksi ja hyödyksi. Olemme kirjailijan ammattitaitoinen ja sitoutunut kumppani kustantamisen kaikissa vaiheissa. Toimintaamme ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän. Hyvin verkostoitunut ja taloudellisesti vakaa kustantamomme on toiminut itsenäisenä perheyrityksenä vuodesta 1872.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Mediatiedote: Rakkautta, surua ja uhrauksia – naistenviihteen ykkösnimi Jojo Moyes häikäisee jälleen11.9.2017 13:01Tiedote

Taiteilijapiirien nouseva tähti ja kauppaneiti. Surun murtama nuori leski ja taidevarkauksien tutkija. Kaksi vuosisadan erottamaa rakkaustarinaa, joita yhdistää sodan aikana kadonnut maalaus. Sota-aikana varastetun taiteen palauttaminen alkuperäisomistajille on aihe, joka herättää runsaasti keskustelua. Menestyskirjailija Jojo Moyesin Ne, jotka ymmärtävät kauneutta (Gummerus) käsittelee romantiikan ohella moraalista ongelmaa taitavasti ja herkästi hittiteoksen Kerro minulle jotain hyvää tavoin.

Mediatiedote: Yhteiset sotavangit -teos pureutuu natsi-Saksalle luovutettujen sotavankien vaiheisiin31.8.2017 14:44Tiedote

Saksalaisille viranomaisille luovutettujen sotavankien kansallisuus, luovutusten syyt ja vastuut sekä vankien myöhemmät vaiheet ovat saaneet runsaasti huomiota niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Ida Suolahti antaa vangeille kasvot kirjassaan Yhteiset sotavangit (Gummerus). Suolahti tutkii pintaa syvemmältä sotavankien elämänkohtaloita ja analysoi tarkasti Suomen ja Saksan välisen yhteistoiminnan piirteitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme