Gummerus

Mediatiedote + kutsu: Haluatko käyttää päätäsi paremmin? Aivotaidot-kirja opastaa, miten hoitaa aivoja ja parantaa elämänlaatua

Jaa

Henkinen hyvinvointi perustuu aivojen hyvinvointiin. Mutta aivoihin voi vaikuttaa vasta kun ymmärtää niiden toimintaa. Kokeneet neuropsykologit Heli Isomäki ja Nina Uusitalo antavat Aivotaidot-kirjassa (Gummerus) helppoja ja konkreettisia ohjeita aivojen huoltoon ja käyttöön.

Nina Uusitalo (vas.) ja Heli Isomäki (oik.), kuva: Mari Waegelein Photography.
Nina Uusitalo (vas.) ja Heli Isomäki (oik.), kuva: Mari Waegelein Photography.

Mielen ja aivojen yhteyden ymmärtäminen auttaa meitä voimaan paremmin. Kun aivotaidot parantuvat, paranee myös kyky hallita elämää ja ihmissuhteita. Neuropsykologit Heli Isomäki ja Nina Uusitalo kertovat kirjassaan Aivotaidot – käytä päätäsi paremmin tieteellisiin tutkimuksiin ja vuosien työkokemukseen perustuen, miten aivoja voi kehittää ja hoitaa.

Kirjan aivotaitoharjoitusten avulla oppii tasapainottamaan tunteita ja toimintaa, hyödyntämään päätöksissään niin järkeään kuin tunteitaankin sekä parantamaan ihmissuhdetaitoja. Isomäki ja Uusitalo antavat lukuisia aivohuoltovinkkejä ja kertovat, mitkä asiat kuormittavat ja mitkä tyynnyttävät päätämme. Kirjassa neuvotaan myös, miten voi auttaa muita ihmisiä – esimerkiksi lapsia – kehittämään aivotaitojaan.

– Olemme huomanneet työssämme, että ihmiset tietävät yllättävän vähän siitä, miten heidän aivonsa toimivat ja miten erilaiset asiat niihin vaikuttavat. Haluaisimme, että ihmiset oppisivat ymmärtämään mielen ja aivojen välisen yhteyden ja voisivat siten paremmin, Heli Isomäki ja Nina Uusitalo kertovat.  

PsT Heli Isomäki ja PsL Nina Uusitalo ovat neuropsykologian erikoispsykologeja ja Aivotaidot Oy:n perustajia. Heillä on yhteensä yli 30 vuoden kokemus neuropsykologian alan tehtävistä terveydenhuollossa, kouluttamisessa ja tutkimuksessa. 

KUTSU: Tervetuloa Aivotaidot-kirjanjulkistusluennolle 12.9.!

Heli Isomäki ja Nina Uusitalo luennoivat aivotaidoista kirjanjulkistustilaisuudessa:
Miten käytän päätäni paremmin? 
Miten tukea lapsen aivojen kehitystä?

Miten oppia kuuntelemaan paremmin tunteitaan päätöksenteossa?

Aika: Tiistaina 12.9. klo 18–19.30
Paikka: Kokoustila Punavuori, Osaamistehdas, Iso-Robertinkatu 20-22 A, 5. krs
Ilmoittautuminen: 6.9. mennessä info@aivotaidot.fi 

Heli Isomäki ja Nina Uusitalo: Aivotaidot – käytä päätäsi paremmin
261 sivua
Saatavilla myös sähkökirjana

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:
tiedottaja Jonna Tapanainen, 040 737 9016, jonna.tapanainen@gummerus.fi

Kuvat

Nina Uusitalo (vas.) ja Heli Isomäki (oik.), kuva: Mari Waegelein Photography.
Nina Uusitalo (vas.) ja Heli Isomäki (oik.), kuva: Mari Waegelein Photography.
Lataa
Aivotaidot. Käytä päätäsi paremmin (Gummerus), kansi: Jenni Noponen
Aivotaidot. Käytä päätäsi paremmin (Gummerus), kansi: Jenni Noponen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus
”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet 145-vuotiaan Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Mediatiedote: Elämä ei aina mene suunnitelmien mukaan todenmakuisessa menestysromaanissa Miss You15.2.2018 09:00Tiedote

Kate Eberlenin Miss You (Gummerus) on romanttinen, sydäntäsärkevä ja toiveikas romaani kohtalon oikuista. Tarinan päähenkilöt Tess ja Gus kohtaavat kumpikin poluillaan niin suurta surua kuin odottamatonta iloa, ja monta kertaa he ovat vähällä tutustua toisiinsa. Kate Eberlen kirjoittaa elämästä ja rakkauden kaipuusta lämpimästi ja myötätuntoisella otteella. Romaani on ollut menestys kotimaassaan Isossa-Britanniassa ja sen käännösoikeudet on myyty jo 28 kielelle.

Mediatiedote: Juonittelua, mysteereitä ja tiukkaa toimintaa yhdeltä Amerikan suosituimmista fantasiakirjailijoista14.2.2018 09:00Tiedote

Throne of Glass – Keskiyön kruunu (Gummerus) on Sarah J. Maasin toinen romaani, jossa seikkailee värikäs sankaritar Celaena Sardothien, Adarlanin kuninkaan henkilökohtainen salamurhaaja. Maas kääntää tarinoissaan rohkeasti sukupuoliroolit päälaelleen. Hänen luomansa eeppinen fantasiamaailma laajenee sarjan toisessa osassa entisestään. Maasin teoksia julkaistaan 35 kielellä, ja hän on tuttu näky New York Timesin bestsellerlistan ykkössijalla. Sarjan kolmas osa Tulen perillinen ilmestyy suomeksi kesällä 2018.

Mediatiedote: Metsänhoitaja-kirjailija Peter Wohlleben kuvaa yllättäviäkin yhteyksiä luonnossa7.2.2018 12:16Tiedote

Kuinka sudet siirtävät joenuomia? Mitä tarkoittaa, kun sanotaan, että lohi nousee puuhun? Miten kurkikantojen toipuminen näkyy Espanjan kinkuntuotannossa? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa menestysteoksen Puiden salattu elämä (Gummerus 2016) kirjoittaja Peter Wohlleben uutuuskirjassaan Luonnon salainen verkosto (Gummerus). Wohlleben kuvaa elämän kiertokulkua luonnossa ja avaa kasvi- ja eläinmaailman yhteyksiä kiehtovien yksityiskohtien kautta.

Mediatiedote: Tähtitrilleristi Clare Mackintoshin romaanin luettuasi katsot kanssamatkustajiasi toisin silmin6.2.2018 11:30Tiedote

Entinen rikostutkija Clare Mackintosh on noussut psykologisilla trillereillään jännityskirjallisuuden kuumimpien nimien joukkoon. Hänen kirjojaan on myyty maailmanlaajuisesti jo 1,8 miljoonaa kappaletta. Esikoisromaani Annoin sinun mennä (Gummerus 2017) oli myös Suomessa yksi viime vuoden myydyimmistä käännöskirjoista. Juuri suomeksi ilmestynyt Minä näen sinut (Gummerus) tekee yksitoikkoisesta arjesta hyytävää. Entä jos täydessä metrossa istuukin joku, joka näkee sinut, seuraa sinua ja pitää kirjaa liikkeistäsi?

Mediatiedote: Huonekasvien henkiinjäämisopas pelastaa hortonomisesti heikkotaitoisen kasvit kuihtumiselta2.2.2018 11:00Tiedote

Onko kasveillasi taipumus kuihtua heti, kun vilkaisetkin niihin päin? Ei hätää, Huonekasvien henkiinjäämisopas (Gummerus) pelastaa tilanteen. Kuinka saat syklaamin kukkimaan? Millaiset kasvit viihtyvät kylpyhuoneessa? Miksi lyyraviikunan lehdet varisevat? Edellisten kysymysten lisäksi löydät neuvoja muun muassa kasvien valintaan, valon- ja kasteluntarpeeseen, lannoitukseen ja mullanvaihtoon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme