Gummerus

Mediatiedote + kutsu: Haluatko käyttää päätäsi paremmin? Aivotaidot-kirja opastaa, miten hoitaa aivoja ja parantaa elämänlaatua

Jaa

Henkinen hyvinvointi perustuu aivojen hyvinvointiin. Mutta aivoihin voi vaikuttaa vasta kun ymmärtää niiden toimintaa. Kokeneet neuropsykologit Heli Isomäki ja Nina Uusitalo antavat Aivotaidot-kirjassa (Gummerus) helppoja ja konkreettisia ohjeita aivojen huoltoon ja käyttöön.

Nina Uusitalo (vas.) ja Heli Isomäki (oik.), kuva: Mari Waegelein Photography.
Nina Uusitalo (vas.) ja Heli Isomäki (oik.), kuva: Mari Waegelein Photography.

Mielen ja aivojen yhteyden ymmärtäminen auttaa meitä voimaan paremmin. Kun aivotaidot parantuvat, paranee myös kyky hallita elämää ja ihmissuhteita. Neuropsykologit Heli Isomäki ja Nina Uusitalo kertovat kirjassaan Aivotaidot – käytä päätäsi paremmin tieteellisiin tutkimuksiin ja vuosien työkokemukseen perustuen, miten aivoja voi kehittää ja hoitaa.

Kirjan aivotaitoharjoitusten avulla oppii tasapainottamaan tunteita ja toimintaa, hyödyntämään päätöksissään niin järkeään kuin tunteitaankin sekä parantamaan ihmissuhdetaitoja. Isomäki ja Uusitalo antavat lukuisia aivohuoltovinkkejä ja kertovat, mitkä asiat kuormittavat ja mitkä tyynnyttävät päätämme. Kirjassa neuvotaan myös, miten voi auttaa muita ihmisiä – esimerkiksi lapsia – kehittämään aivotaitojaan.

– Olemme huomanneet työssämme, että ihmiset tietävät yllättävän vähän siitä, miten heidän aivonsa toimivat ja miten erilaiset asiat niihin vaikuttavat. Haluaisimme, että ihmiset oppisivat ymmärtämään mielen ja aivojen välisen yhteyden ja voisivat siten paremmin, Heli Isomäki ja Nina Uusitalo kertovat.  

PsT Heli Isomäki ja PsL Nina Uusitalo ovat neuropsykologian erikoispsykologeja ja Aivotaidot Oy:n perustajia. Heillä on yhteensä yli 30 vuoden kokemus neuropsykologian alan tehtävistä terveydenhuollossa, kouluttamisessa ja tutkimuksessa. 

KUTSU: Tervetuloa Aivotaidot-kirjanjulkistusluennolle 12.9.!

Heli Isomäki ja Nina Uusitalo luennoivat aivotaidoista kirjanjulkistustilaisuudessa:
Miten käytän päätäni paremmin? 
Miten tukea lapsen aivojen kehitystä?

Miten oppia kuuntelemaan paremmin tunteitaan päätöksenteossa?

Aika: Tiistaina 12.9. klo 18–19.30
Paikka: Kokoustila Punavuori, Osaamistehdas, Iso-Robertinkatu 20-22 A, 5. krs
Ilmoittautuminen: 6.9. mennessä info@aivotaidot.fi 

Heli Isomäki ja Nina Uusitalo: Aivotaidot – käytä päätäsi paremmin
261 sivua
Saatavilla myös sähkökirjana

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:
tiedottaja Jonna Tapanainen, 040 737 9016, jonna.tapanainen@gummerus.fi

Kuvat

Nina Uusitalo (vas.) ja Heli Isomäki (oik.), kuva: Mari Waegelein Photography.
Nina Uusitalo (vas.) ja Heli Isomäki (oik.), kuva: Mari Waegelein Photography.
Lataa
Aivotaidot. Käytä päätäsi paremmin (Gummerus), kansi: Jenni Noponen
Aivotaidot. Käytä päätäsi paremmin (Gummerus), kansi: Jenni Noponen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus
”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet 145-vuotiaan Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Mediatiedote: Rakastettu ranskalaiskomisario Adamsberg selvittää myrkyllisiä salaisuuksia21.6.2018 10:46Tiedote

Ranskan suosituimman dekkaristin Fred Vargasin Kalmankuoriaiset (Gummerus) jatkaa Pariisin rikospoliisin murharyhmän omaperäisestä johtohahmosta komisario Adamsbergistä kertovaa sarjaa. Vargasin kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti yli 10 miljoonaa kappaletta, ja niitä on käännetty 45 kielelle. Hän on voittanut neljästi CWA International Dagger -rikoskirjallisuuspalkinnon.

Mediatiedote: Dekkaristi Vera Vala inspiroitui Seychelleillä viettämästään vuodesta13.6.2018 09:00Tiedote

20 vuotta Italiassa asunut Vera Vala muutti perheineen vuodeksi Seychelleille. Uusi asuinympäristö paratiisisaarilla näkyy Valan kuudennessa dekkarissa Suden hetki (Gummerus), joka kuvaa myös palmurantojen varjoisia puolia. Aurinkoinen veroparatiisi houkuttelee lomailijoiden lisäksi rikollisia ja tropiikissa vaanii myös näkymätön uhka, saarelta toiselle leviävä tautiepidemia.

Mediatiedote: Action, scifi ja mindfulness kohtaavat ensimmäistä kertaa kotimaisessa trillerissä11.6.2018 14:07Tiedote

Jarmo Jonkan esikoisromaani Verhottu voima (Gummerus) on ajatuksennopea jännitystarina. Se pohtii ajankohtaisia ekologiaan, inhimilliseen vastuuseen ja itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Kun tapahtumat alkavat vyöryä nopeassa tahdissa mantereelta toiselle ja maailmanpoliittinen tilanne kärjistyy suurvaltojen energiateknologiseksi sodankäynniksi, on Suomi yhtäkkiä yksi solmukohdista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme