Gummerus

Mediatiedote + kutsu: Kymmenen kirjailijaa päivittää kotimaisia klassikkoja – tervetuloa Jatkuu!-novellikokoelman julkkareihin ke 16.8.

Jaa

Mitä tapahtuu, kun nykykirjailijat versioivat rakastettuja klassikkoja? Novellikokoelmassa Jatkuu! Fanifiktiota kirjallisuutemme klassikoista (Gummerus) Laura Lindstedt lähettää kertojansa pelastamaan Joel Lehtosen päähenkilön varmalta kuolemalta, ja Anu Kaaja pohtii, mitä tapahtui Tove Janssonin Taikatalven jälkeen. Juha Hurme astelee Alastalon salista Ylistalon huussia kohti, ja Petri Tamminen kirjoittaa Seitsemälle veljekselle uuden päätösluvun. Tervetuloa juhlimaan kirjan julkistamista keskiviikkona 16.8. klo 15 alkaen!

Gummerus julkaisee 100-vuotiaan Suomen kunniaksi novellikokoelman, jossa kymmenen kirjailijaa tarttuu kursailematta kirjallisuutemme klassikoihin Kalevalasta Taikatalveen ja luo niistä oman tulkintansa.

"Kutsuttakoon novelleja fanifiktioksi. Se ei tarkoita, että kirjailijat pelkästään kumartelisivat esikuviensa puo­leen. He kirjoittavat myös vastaan, kyseenalaistavat, päi­vittävät tähän päivään", luonnehtii teoksen toimittanut Erkka Mykkänen Jatkuu! Fanifiktiota kirjallisuutemme klassikoista -novellikokoelman esipuheessa.

Petri Tamminen latelee suoraan jatkoa Seitsemälle veljekselle, mutta Laura Lindstedt vääntää Rakastuneen ramman tarinan kokonaan jengoiltaan. Juha Hurme astelee Volter Kilven Alastalon saliinJoonas Konstig lähtee kokemaan Kalevalaa, ja Anu Kaaja inspiroituu Tove Janssonin Taikatalvessa kyteneistä pakkomielteistä. Erkka Mykkänen miettii Sinuhe Egyptiläisen kohtaloa, Iida Sofia Hirvonen päivittää L.Onervan Mirdjan, ja Juhani Ahon maalaiset ihmettelevät Antti Heikkisen käsissä jotain aivan muuta kuin rautatietä. Mutta millainen on Aino Kallaksen Sudenmorsian, kun Juhani Karila kääntää sen videopeliksi? Tai miten Saara Turunen näkee Minna Canthin traagisen Hannan viimeiset vuodet? 

KUTSU KIRJAN JULKISTAMISTILAISUUTEEN:

Tervetuloa juhlistamaan Jatkuu! Fanifiktiota kirjallisuutemme klassikoista -teoksen julkaisua! Nostamme maljoja keskiviikkona 16.8. klo 15 alkaen Krog Madamen sisäpihalla, Lapinlahdenkatu 3. 

Ilmoittautumiset pe 11.8. mennessä: jonna.tapanainen@gummerus.fi, 040 737 9016.

Erkka Mykkänen (toim.): Jatkuu! Fanifiktiota kirjallisuutemme klassikoista
252 sivua
Saatavilla myös sähkökirjana

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:
tiedottaja Jonna Tapanainen, 040 737 9016, jonna.tapanainen@gummerus.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus
”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet 145-vuotiaan Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Mediatiedote: Rakastettu ranskalaiskomisario Adamsberg selvittää myrkyllisiä salaisuuksia21.6.2018 10:46Tiedote

Ranskan suosituimman dekkaristin Fred Vargasin Kalmankuoriaiset (Gummerus) jatkaa Pariisin rikospoliisin murharyhmän omaperäisestä johtohahmosta komisario Adamsbergistä kertovaa sarjaa. Vargasin kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti yli 10 miljoonaa kappaletta, ja niitä on käännetty 45 kielelle. Hän on voittanut neljästi CWA International Dagger -rikoskirjallisuuspalkinnon.

Mediatiedote: Dekkaristi Vera Vala inspiroitui Seychelleillä viettämästään vuodesta13.6.2018 09:00Tiedote

20 vuotta Italiassa asunut Vera Vala muutti perheineen vuodeksi Seychelleille. Uusi asuinympäristö paratiisisaarilla näkyy Valan kuudennessa dekkarissa Suden hetki (Gummerus), joka kuvaa myös palmurantojen varjoisia puolia. Aurinkoinen veroparatiisi houkuttelee lomailijoiden lisäksi rikollisia ja tropiikissa vaanii myös näkymätön uhka, saarelta toiselle leviävä tautiepidemia.

Mediatiedote: Action, scifi ja mindfulness kohtaavat ensimmäistä kertaa kotimaisessa trillerissä11.6.2018 14:07Tiedote

Jarmo Jonkan esikoisromaani Verhottu voima (Gummerus) on ajatuksennopea jännitystarina. Se pohtii ajankohtaisia ekologiaan, inhimilliseen vastuuseen ja itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Kun tapahtumat alkavat vyöryä nopeassa tahdissa mantereelta toiselle ja maailmanpoliittinen tilanne kärjistyy suurvaltojen energiateknologiseksi sodankäynniksi, on Suomi yhtäkkiä yksi solmukohdista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme