Gummerus

Mediatiedote + kutsu: Kymmenen kirjailijaa päivittää kotimaisia klassikkoja – tervetuloa Jatkuu!-novellikokoelman julkkareihin ke 16.8.

Jaa

Mitä tapahtuu, kun nykykirjailijat versioivat rakastettuja klassikkoja? Novellikokoelmassa Jatkuu! Fanifiktiota kirjallisuutemme klassikoista (Gummerus) Laura Lindstedt lähettää kertojansa pelastamaan Joel Lehtosen päähenkilön varmalta kuolemalta, ja Anu Kaaja pohtii, mitä tapahtui Tove Janssonin Taikatalven jälkeen. Juha Hurme astelee Alastalon salista Ylistalon huussia kohti, ja Petri Tamminen kirjoittaa Seitsemälle veljekselle uuden päätösluvun. Tervetuloa juhlimaan kirjan julkistamista keskiviikkona 16.8. klo 15 alkaen!

Gummerus julkaisee 100-vuotiaan Suomen kunniaksi novellikokoelman, jossa kymmenen kirjailijaa tarttuu kursailematta kirjallisuutemme klassikoihin Kalevalasta Taikatalveen ja luo niistä oman tulkintansa.

"Kutsuttakoon novelleja fanifiktioksi. Se ei tarkoita, että kirjailijat pelkästään kumartelisivat esikuviensa puo­leen. He kirjoittavat myös vastaan, kyseenalaistavat, päi­vittävät tähän päivään", luonnehtii teoksen toimittanut Erkka Mykkänen Jatkuu! Fanifiktiota kirjallisuutemme klassikoista -novellikokoelman esipuheessa.

Petri Tamminen latelee suoraan jatkoa Seitsemälle veljekselle, mutta Laura Lindstedt vääntää Rakastuneen ramman tarinan kokonaan jengoiltaan. Juha Hurme astelee Volter Kilven Alastalon saliinJoonas Konstig lähtee kokemaan Kalevalaa, ja Anu Kaaja inspiroituu Tove Janssonin Taikatalvessa kyteneistä pakkomielteistä. Erkka Mykkänen miettii Sinuhe Egyptiläisen kohtaloa, Iida Sofia Hirvonen päivittää L.Onervan Mirdjan, ja Juhani Ahon maalaiset ihmettelevät Antti Heikkisen käsissä jotain aivan muuta kuin rautatietä. Mutta millainen on Aino Kallaksen Sudenmorsian, kun Juhani Karila kääntää sen videopeliksi? Tai miten Saara Turunen näkee Minna Canthin traagisen Hannan viimeiset vuodet? 

KUTSU KIRJAN JULKISTAMISTILAISUUTEEN:

Tervetuloa juhlistamaan Jatkuu! Fanifiktiota kirjallisuutemme klassikoista -teoksen julkaisua! Nostamme maljoja keskiviikkona 16.8. klo 15 alkaen Krog Madamen sisäpihalla, Lapinlahdenkatu 3. 

Ilmoittautumiset pe 11.8. mennessä: jonna.tapanainen@gummerus.fi, 040 737 9016.

Erkka Mykkänen (toim.): Jatkuu! Fanifiktiota kirjallisuutemme klassikoista
252 sivua
Saatavilla myös sähkökirjana

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:
tiedottaja Jonna Tapanainen, 040 737 9016, jonna.tapanainen@gummerus.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus
Gummerus on hyvällä sykkeellä toimiva ja laadukas yleiskustantamo, yksi Suomen vanhimmista. Tehtävämme on tuottaa suomalaisille lukijoille elämyksiä huviksi ja hyödyksi. Olemme kirjailijan ammattitaitoinen ja sitoutunut kumppani kustantamisen kaikissa vaiheissa. Toimintaamme ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän. Hyvin verkostoitunut ja taloudellisesti vakaa kustantamomme on toiminut itsenäisenä perheyrityksenä vuodesta 1872.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Mediatiedote: Rakkautta, surua ja uhrauksia – naistenviihteen ykkösnimi Jojo Moyes häikäisee jälleen11.9.2017 13:01Tiedote

Taiteilijapiirien nouseva tähti ja kauppaneiti. Surun murtama nuori leski ja taidevarkauksien tutkija. Kaksi vuosisadan erottamaa rakkaustarinaa, joita yhdistää sodan aikana kadonnut maalaus. Sota-aikana varastetun taiteen palauttaminen alkuperäisomistajille on aihe, joka herättää runsaasti keskustelua. Menestyskirjailija Jojo Moyesin Ne, jotka ymmärtävät kauneutta (Gummerus) käsittelee romantiikan ohella moraalista ongelmaa taitavasti ja herkästi hittiteoksen Kerro minulle jotain hyvää tavoin.

Mediatiedote: Yhteiset sotavangit -teos pureutuu natsi-Saksalle luovutettujen sotavankien vaiheisiin31.8.2017 14:44Tiedote

Saksalaisille viranomaisille luovutettujen sotavankien kansallisuus, luovutusten syyt ja vastuut sekä vankien myöhemmät vaiheet ovat saaneet runsaasti huomiota niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Ida Suolahti antaa vangeille kasvot kirjassaan Yhteiset sotavangit (Gummerus). Suolahti tutkii pintaa syvemmältä sotavankien elämänkohtaloita ja analysoi tarkasti Suomen ja Saksan välisen yhteistoiminnan piirteitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme