Gummerus

Mediatiedote: Odotettu Nefrin tytär päättää Erika Vikin Kaksosauringot-fantasiatrilogian

Jaa

Erika Vikin Nefrin tytär (Gummerus) on spektaakkelimainen päätösosa lukijoiden rakastamalle Kaksosauringot-trilogialle. Kiihkeästi odotettuja vastauksia tarjoava teos imaisee mukaan huimaavaan fantasiatodellisuuteen, jossa yhdistyvät henkeäsalpaava jännitys ja syvältä kumpuava magia. Erika Vik esiintyy lauantaina 29.9. young adult -kirjallisuuteen keskittyvässä Hel-YA! -tapahtumassa Helsingissä kulttuuriareena Gloriassa.

Aleian hengästyttävä pakomatka kahden auringon alla on lopussa. Salaperäinen Klaani on löytänyt ja kaapannut hänet, ja hän kohtaa vihdoin etsijänsä Thelluriassa. Hänen sisällään olevasta lumouksesta ei kukaan ole vieläkään saanut kunnolla selvää eikä hän ole löytänyt etsimiään vastauksia, mutta nyt hän joutuu kohtaamaan menneisyytensä ilman ystäviensä tukea.

Samaan aikaan Seleesiassa taistellaan tulilintuja ja kartaageja vastaan. Corildon lähtee yhdessä Mateon ja Seuran väen kanssa uhkarohkeasti jäljittämään Aleiaa, joka tahollaan joutuu kyseenalaistamaan kaiken seleesien keskuudessa kokemansa. Mitä tapahtuu, kun lumous viimein murtuu? Entä miten käy Corildonin ja vainottujen seleesien?

Erika Vik on kirjoittanut Kaksosauringot-trilogiaa toistakymmentä vuotta, jonka aikana fantasiasarjan suunta on pysynyt lähes samana. Vik on myös kuvittanut kirjojensa maailmaa. Verkkosivustolla www.seleesia.com on lisätietoa trilogian maailmasta, olennoista ja kansakuntien historiasta. Sarjan teemat ovat vahvasti nykyajassa kiinni, vaikka trilogia sijoittuukin 1800-lukua muistuttavaan maailmaan.

”Ensimmäinen kirjoittamani versio oli hyvin henkilökohtainen. Aloitettuani alusta kiristynyt suhtautuminen muukalaisuuteen Euroopassa määritteli pitkälle sen millaisista teemoista halusin kirjoittaa. Maailmaani hallitsee kolme hyvin erilaista lajia – ihmiset, seleesit ja tulilinnut – jotka yrittävät tulla toimeen keskenään. Kaksosauringot-trilogia on pohjimmiltaan kertomus ymmärryksen halusta ja kunnioituksesta toista yksilöä kohtaan ja samalla sen puutteesta, sekä oikeasta ja valheellisesta tiedosta”, Erika Vik kertoo.

Erika Vik
Erika Vik (s. 1982) on helsinkiläinen graafinen suunnittelija, kuvittaja, yrittäjä ja taiteen maisteri. Hän alkoi kirjoittaa kahden auringon maailmasta jo 14-vuotiaana. Trilogian aiemmat osat Hän sanoi nimekseen Aleia (2017) ja Seleesian näkijä (2017) ovat keränneet laajasti kiitoksia kriitikoilta ja lukijoilta.

Erika Vik, Nefrin tytär
560 sivua

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja sekä haastattelu- ja kuvapyynnöt
Eeva Herrainsilta, viestintäpäällikkö, p. 040 514 6360, eeva.herrainsilta@gummerus.fi

Arvostelukappalepyynnöt
Rosa-Maria Kari, markkinointiviestinnän harjoittelija, p. 050 477 9332, rosa-maria.kari@gummerus.fi

Kuvat

Kuvassa: Erika Vik. Kuva: Liisa Valonen
Kuvassa: Erika Vik. Kuva: Liisa Valonen
Lataa
Kansikuva Nefrin tytär
Kansikuva Nefrin tytär
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus
”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet 145-vuotiaan Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Mediatiedote: Pauliina Rauhalan Synninkantajat on Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokas9.11.2018 10:28Tiedote

Pauliina Rauhalan Synninkantajat kuvaa hoitokokousvuosia lestadiolaisyhteisössä. Romaanin tapahtumat sijoittuvat 1970-luvun loppuun Pohjois-Pohjanmaalle. Synninkantajat on vahvasti kaunokirjallinen ja psykologisesti uskottava romaani sisäänpäin kääntyvästä yhteisöstä ja rakkauden monista merkityksistä. Se kurkottaa yhden suvun tarinasta yleisinhimilliseen ja hakee rinnastuksia myös historiasta ja nykypäivästä.

Mediatiedote: Uusi suomennos Jussi Adler-Olsenin esikoisteoksesta Aakkostalo19.10.2018 10:43Tiedote

Tanskan ykkösdekkaristi Jussi Adler-Olsen on tunnettu huippusuositusta ja monessa maassa palkitusta Osasto Q -sarjasta. Gummerus julkaisee nyt uudelleen suomennettuna Adler-Olsenin esikoisromaanin, alun perin vuonna 1997 ilmestyneen psykologisen jännärin Aakkostalo. Romaani sukeltaa syvälle ihmismielen syövereihin ja nostattaa kylmiä väreitä yhä yli 20 vuotta myöhemmin. Uudesta käännöksestä vastaa Adler-Olsenin Osasto Q -sarjan suomentaja Katriina Huttunen.

Nimitysuutinen: Niina Miettinen toimituspäälliköksi Gummerukselle16.10.2018 13:05Tiedote

Kustannustoimittaja ja dramaturgi Niina Miettinen on valittu Gummerus Kustannus Oy:n kotimaisen kaunokirjallisuuden toimituspäälliköksi. Hän aloittaa tehtävässään 16.11.2018. Miettinen siirtyy Gummerukselle kustannustoimittajan tehtävästä Otavalta, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2005 alkaen. Koulutukseltaan Niina Miettinen on filosofian maisteri pääaineenaan kotimainen kaunokirjallisuus ja teatteritaiteen maisteri dramaturgian koulutusohjelmasta.

Mediatiedote: Aseveljet korpisodassa on ensimmäinen III Armeijakunnan jatkosotaa käsittelevä kokonaisteos15.10.2018 12:59Tiedote

Ari Rautalan Aseveljet korpisodassa (Gummerus) kertoo jatkosodan Vienasta. Teos kuvaa kenraali Hjalmar Siilasvuon johtaman III Armeijakunnan vaiheita Vienassa aina kevääseen 1944 asti, jolloin armeijakunnan esikunta ja joukot siirrettiin Karjalan kannakselle. Aseveljet korpisodassa seuraa sotatapahtumia paikan päällä ja toisaalta perehtyy Siilasvuon vaikeuksiin johtaa joukkoja hankalassa tilanteessa.

Mediatiedote: Sisällissodan taistelut on tähän mennessä kattavin tietoteos sodan uhreista12.10.2018 12:17Tiedote

Suomen sisällissodan uhreja on tutkittu jo sata vuotta. Historioitsija Tuomas Hopun, tietokirjailija Tauno Tukkisen ja Helsingin sotasurmat -tutkimushankkeen johtajan, tietokirjailija Jarmo Niemisen teos Sisällissodan taistelut (Gummerus) tuo julki tähän mennessä tarkimman tiedon sodassa kaatuneista ja kadonneista. Kirja koostuu kahdesta osasta, yhtäältä Tuomas Hopun kymmenen merkittävän taistelun kuvauksesta karttoineen ja toisaalta Tauno Tukkisen vuosikymmenien työn tuloksesta, matrikkeleista, joista selviävät 11 500 taisteluiden uhrin mahdollisimman tarkat tiedot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme