Gummerus

Mediatiedote: Satu Lepistön psykologinen romaani kertoo poliisimiehen ja nuoren tytön epäsovinnaisesta suhteesta

Jaa

Satu Lepistön tummasävyinen esikoisromaani Lintutarha (Gummerus) tutkii vallankäyttöä ja moraalisten rajojen ylittämistä. Poliisin ja nuoren tytön suhde alkaa traagisesta tapahtumasta, ja kumpikin poimii oman totuutensa muistojen kakofoniasta. Kuka on väärässä? Kuka muistaa oikein?

Satu Lepistö, kuva: Marek Sabogal
Satu Lepistö, kuva: Marek Sabogal

Laura on vasta 14-vuotias, kun hänen äitinsä ottaa itseltään hengen. Sosiaaliviranomaiset vievät Lauran isälleen, mutta tyttö ei tunne entistä kotiaan. Laura haluaa päästä pois vankilastaan – isänsä lintutarhasta. Anssi Ilmari Heino on poliisi, joka haluaa auttaa Lauraa ja päätyy samalla rikkomaan hänen varassaan elävien ihmisten luottamuksen.

Lintutarha on psykologinen romaani hapertuneesta identiteetistä, muistamisen vaikeudesta ja valheista, joita kerromme itsellemme. Satu Lepistön vimmaisessa tarinassa on kyse myös vallankäytöstä ja rajojen ylittämisestä. Romaani tallentaa keskenään riitelevien muistojen tarinan kuin lyyrinen kamera.

Satu Lepistölle kirjoittaminen oli alkujaan tapa muistaa: kieli tallensi tapahtumat sekä niihin liittyvän tunteen.

– Pohdin kirjoittamisessani paljon sitä, kuinka paljon meissä ihmisissä tapahtuu tunteen ja vietin tasolla ja kuinka paljon siitä oikeasti kantautuu tietoisuuteen. Mitä tapahtumista jälkikäteen muistaa ja itselleen kertoo, hän sanoo.

Satu Lepistö (s. 1976) on Tampereella asuva kirjailija ja sanataideohjaaja. Hän on julkaissut kaksi runoteosta: Pohjoinen (2013) ja Kielilläpuhuja (2014). Lintutarha on hänen esikoisromaaninsa.

Satu Lepistö: Lintutarha
316 sivua
Saatavilla myös sähkökirjana

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:
tiedottaja Jonna Tapanainen, 040 737 9016, jonna.tapanainen@gummerus.fi

Kuvat

Satu Lepistö, kuva: Marek Sabogal
Satu Lepistö, kuva: Marek Sabogal
Lataa
Satu Lepistö: Lintutarha, kansi: Jenni Noponen
Satu Lepistö: Lintutarha, kansi: Jenni Noponen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus
”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet 145-vuotiaan Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Mediatiedote: Dekkaristi Vera Vala inspiroitui Seychelleillä viettämästään vuodesta13.6.2018 09:00Tiedote

20 vuotta Italiassa asunut Vera Vala muutti perheineen vuodeksi Seychelleille. Uusi asuinympäristö paratiisisaarilla näkyy Valan kuudennessa dekkarissa Suden hetki (Gummerus), joka kuvaa myös palmurantojen varjoisia puolia. Aurinkoinen veroparatiisi houkuttelee lomailijoiden lisäksi rikollisia ja tropiikissa vaanii myös näkymätön uhka, saarelta toiselle leviävä tautiepidemia.

Mediatiedote: Action, scifi ja mindfulness kohtaavat ensimmäistä kertaa kotimaisessa trillerissä11.6.2018 14:07Tiedote

Jarmo Jonkan esikoisromaani Verhottu voima (Gummerus) on ajatuksennopea jännitystarina. Se pohtii ajankohtaisia ekologiaan, inhimilliseen vastuuseen ja itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Kun tapahtumat alkavat vyöryä nopeassa tahdissa mantereelta toiselle ja maailmanpoliittinen tilanne kärjistyy suurvaltojen energiateknologiseksi sodankäynniksi, on Suomi yhtäkkiä yksi solmukohdista.

Mediatiedote: Mia Jokinivan Metsäjooga tekee joogasta sauvakävelyä suomalaisempaa6.6.2018 13:38Tiedote

Metsäjooga-kirjassa (Gummerus) kulttuuriantropologi ja joogaopettaja Mia Jokiniva tuo suomalaiset myytit lähelle arkea. Tämän kirjan opeilla metsässä ulkoilukaan ei ole enää "vain kävelyä polulla", vaan rikkaimmillaan jopa keskustelua Kalevalan arkkityyppien ja suomalaisen muinaisuskon kanssa. Metsäjooga-kirjassa on luonnossa tehtävien asento-, liike-, hengitys- ja meditaatioharjoitusten lisäksi tietoa metsän terveysvaikutuksista ja suomalaisesta metsään liittyvästä mytologiasta. Kirjan johtoajatuksena on, että jooga kuuluu kaikille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme