Gummerus

Mediatiedote: Uusi Sanakirja.fi PREMIUM sopii myös vaativalle sanakirjan käyttäjälle

Jaa

Sanakirja.fi on kotimainen sanakirja- ja sanojenoppimispalvelu. Palvelu laajentui roimasti, kun vaativiin sanakirjatarpeisiin kehitetty Sanakirja.fi PREMIUM julkaistiin kesällä. Sanakirja.fi PREMIUM sisältää korkealaatuisiin MOT®-sanakirjoihin perustuvat, kattavat suursanakirjat suomesta englantiin, ruotsiin, saksaan ja ranskaan. Tällä viikolla Sanakirja.fi PREMIUMiin on lisätty myös yli 450 000 uutta hakusanaa tekniikan ja kaupan aloilta.

Kaikki Sanakirja.fi PREMIUMin suursanakirjat ovat kokeneiden kielen asiantuntijoiden toimittamia. Ne sisältävät kattavasti yleiskielen sanastoa, hyödyllistä kielioppitietoa, aitoja käyttöesimerkkejä sekä runsaasti arkipäivän kielenkäyttöön liittyviä sanoja ja sanontoja. Sanakirja.fi PREMIUMin suursanakirjoista voi hakea myös verbien ja substantiivien epäsäännöllisiä sekä taipuneita muotoja.

Suomi–englanti–suomi-suursanakirjassa on yli 230 000 hakusanaa. Monipuolisen yleiskielen sanaston lisäksi sanakirja sisältää esimerkiksi kasvien ja eläinten tieteellisiä nimiä, hyödyllistä kielioppitietoa sekä aitoja käyttöesimerkkejä. Myös erot britannian- ja amerikanenglannin välillä on huomioitu. Kaiken kruunaa nyt lisätty englannin tekniikan ja kaupan sanakirja, joka kasvattaa erikoisalan sanojen määrää 250 000 sanalla englanti–suomi-kielisuunnassa ja 200 000 sanalla suomi–englanti-kielisuunnassa.

Sanakirja.fi PREMIUMia kehitetään jatkuvasti ja lähikuukausina palveluun on tulossa suomi–espanja–suomi-suursanakirja. Kaikki Sanakirja.fi PREMIUM -palvelun nykyiset ja tulevat sisällöt ovat käytettävissä yhdellä edullisella kuukausihinnalla kaikille käyttäjille, ja palvelun tilaamiseen liittyy aina kuukauden ilmainen kokeilujakso.

Myös maksutonta Sanakirja.fi FREE -palvelua päivitetään jatkuvasti. Tällä hetkellä palvelu sisältää kompaktin 45-kielisen sanakirjan, jossa on noin 35 000 hakusanaa per kieli sekä yli 400 valmista yleis- ja ammattikielen sanalistaa opeteltaviksi pelaamalla. Syksyn uutuutena toimme ala- ja yläkoulun sanojen opettelua auttamaan noin 60 alkeisenglannin sanalistaa. Sanakirjaan lisätään viikoittain uusia sanoja käyttäjien antamien käännöspyyntöjen perusteella ja lähiviikkoina Sanakirja.fi FREEhin tuodaan myös Gummeruksen Matkalle mukaan -sanakirjojen sisältö kymmenellä kielellä! Tulossa on siis noin 2500 uutta hakusanaa per kielipari seuraaviin kieliin: englanti, ruotsi, espanja, italia, saksa, kreikka, turkki, portugali, ranska, venäjä ja viro.

Ota Sanakirja.fi käyttöön osoitteessa www.sanakirja.fi

Seuraa meitä somessa: Facebook, Twitter, Instagram: @sanakirjafi 

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja sekä haastattelupyynnöt:
Aiju Ahlakorpi, Markkinointi- ja viestintäpäällikkö, p. 050 410 4190, aiju.ahlakorpi@kielikone.fi
Liisa Stén, CPO, p. 041 505 5659, liisa.sten@kielikone.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Kielikone 

Kielikone on asiakkaiden tarpeisiin pohjautuvien digitaalisten sanakirjaratkaisujen markkinajohtaja Suomessa. Kielikoneen ensimmäinen digitaalinen sanakirja julkaistiin vuonna 1989.
Laadukkaat MOT®-kielipalvelut auttavat käyttämään ja ymmärtämään kieltä. Valikoimaan kuuluu digitaalisten sanakirjojen lisäksi konekäännös- ja kielentarkistuspalvelut sekä kielioppaat ja sanojen oppiminen. Sanakirja.fi on Kielikoneen uusi, ilmainen sanakirja- ja sanojenoppimispalvelu.  www.sanakirja.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Mediatiedote: Elämä ei aina mene suunnitelmien mukaan todenmakuisessa menestysromaanissa Miss You15.2.2018 09:00Tiedote

Kate Eberlenin Miss You (Gummerus) on romanttinen, sydäntäsärkevä ja toiveikas romaani kohtalon oikuista. Tarinan päähenkilöt Tess ja Gus kohtaavat kumpikin poluillaan niin suurta surua kuin odottamatonta iloa, ja monta kertaa he ovat vähällä tutustua toisiinsa. Kate Eberlen kirjoittaa elämästä ja rakkauden kaipuusta lämpimästi ja myötätuntoisella otteella. Romaani on ollut menestys kotimaassaan Isossa-Britanniassa ja sen käännösoikeudet on myyty jo 28 kielelle.

Mediatiedote: Juonittelua, mysteereitä ja tiukkaa toimintaa yhdeltä Amerikan suosituimmista fantasiakirjailijoista14.2.2018 09:00Tiedote

Throne of Glass – Keskiyön kruunu (Gummerus) on Sarah J. Maasin toinen romaani, jossa seikkailee värikäs sankaritar Celaena Sardothien, Adarlanin kuninkaan henkilökohtainen salamurhaaja. Maas kääntää tarinoissaan rohkeasti sukupuoliroolit päälaelleen. Hänen luomansa eeppinen fantasiamaailma laajenee sarjan toisessa osassa entisestään. Maasin teoksia julkaistaan 35 kielellä, ja hän on tuttu näky New York Timesin bestsellerlistan ykkössijalla. Sarjan kolmas osa Tulen perillinen ilmestyy suomeksi kesällä 2018.

Mediatiedote: Metsänhoitaja-kirjailija Peter Wohlleben kuvaa yllättäviäkin yhteyksiä luonnossa7.2.2018 12:16Tiedote

Kuinka sudet siirtävät joenuomia? Mitä tarkoittaa, kun sanotaan, että lohi nousee puuhun? Miten kurkikantojen toipuminen näkyy Espanjan kinkuntuotannossa? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa menestysteoksen Puiden salattu elämä (Gummerus 2016) kirjoittaja Peter Wohlleben uutuuskirjassaan Luonnon salainen verkosto (Gummerus). Wohlleben kuvaa elämän kiertokulkua luonnossa ja avaa kasvi- ja eläinmaailman yhteyksiä kiehtovien yksityiskohtien kautta.

Mediatiedote: Tähtitrilleristi Clare Mackintoshin romaanin luettuasi katsot kanssamatkustajiasi toisin silmin6.2.2018 11:30Tiedote

Entinen rikostutkija Clare Mackintosh on noussut psykologisilla trillereillään jännityskirjallisuuden kuumimpien nimien joukkoon. Hänen kirjojaan on myyty maailmanlaajuisesti jo 1,8 miljoonaa kappaletta. Esikoisromaani Annoin sinun mennä (Gummerus 2017) oli myös Suomessa yksi viime vuoden myydyimmistä käännöskirjoista. Juuri suomeksi ilmestynyt Minä näen sinut (Gummerus) tekee yksitoikkoisesta arjesta hyytävää. Entä jos täydessä metrossa istuukin joku, joka näkee sinut, seuraa sinua ja pitää kirjaa liikkeistäsi?

Mediatiedote: Huonekasvien henkiinjäämisopas pelastaa hortonomisesti heikkotaitoisen kasvit kuihtumiselta2.2.2018 11:00Tiedote

Onko kasveillasi taipumus kuihtua heti, kun vilkaisetkin niihin päin? Ei hätää, Huonekasvien henkiinjäämisopas (Gummerus) pelastaa tilanteen. Kuinka saat syklaamin kukkimaan? Millaiset kasvit viihtyvät kylpyhuoneessa? Miksi lyyraviikunan lehdet varisevat? Edellisten kysymysten lisäksi löydät neuvoja muun muassa kasvien valintaan, valon- ja kasteluntarpeeseen, lannoitukseen ja mullanvaihtoon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme