Gummerus

Mediatiedote: Vanhemman mahdoton valinta – Clare Mackintoshin omaan perhetragediaan pohjautuva romaani pohtii isoja kysymyksiä

Jaa

Kolmen menestystrillerin jälkeen Clare Mackintosh kirjoitti sydäntäkääntävän Lopun jälkeen -romaanin (Gummerus) oman elämänsä käännekohdasta. Mikä on moraalisesti oikea ratkaisu, kun vanhemman täytyy päättää oman lapsensa elämän jatkamisesta?

Clare Mackintosh, kuva: Astrid di Crollalanza
Clare Mackintosh, kuva: Astrid di Crollalanza

Pip ja Max joutuvat mahdottoman valinnan eteen: päättämään vakavasti sairaan poikansa elämästä – tai kuolemasta. Mikä on oikea ratkaisu? Ja mitä tapahtuu, kun aviopari ei ole lapsensa kohtalosta samaa mieltä?

Romaanin lähtökohta pohjautuu Clare Mackintoshin kokemaan tragediaan.
– Vuonna 2006 aviomieheni ja minä jouduimme kohtaamaan mahdottoman valinnan: pitäisimmekö kriittisesti sairaan poikamme elossa vai irrottaisimmeko hänet elämää ylläpitävästä laitteistosta ja antaisimme hänen kuolla. Tämä päätös täytyi tehdä pikaisesti, ja se piti tehdä yhdessä. Kysyin konsultoivalta lääkäriltä, mitä tapahtuisi, jos päätyisimme eri lopputuloksiin emmekä pääsisi yksimielisyyteen. ”Teidän on pakko”, hän sanoi, Mackintosh kirjoittaa jälkisanoissa.

Lopun jälkeen seuraa Maxin ja Pipin elämää ennen raskasta päätöstä – ja sen jälkeen. Romaanissa kulkevat rinnakkain kahden eri valinnan seuraukset, kaksi erilaista elämää. Mackintoshin romaani riipaisee mutta valaa uskoa ihmisen selviytymiskykyyn elämän pimeimpinä hetkinä.

Clare Mackintosh
Brittiläinen Clare Mackintosh työskenteli poliisina kaksitoista vuotta. Hänen esikoisromaaninsa Annoin sinun mennä oli Britanniassa vuoden 2015 parhaiten myynyt esikoisrikoskirja. Sen jälkeen ilmestyneet Minä näen sinut ja Anna minun olla vakiinnuttivat hänen asemansa psykologisen jännityksen mestarina. Mackintosh asuu Walesissa aviomiehensä ja heidän kolmen lapsensa kanssa.

Clare Mackintosh
alkuteos After the End
suomentanut Päivi Pouttu-Delière
426 sivua

Lisätietoja: eeva.herrainsilta@gummerus.fi

Arvostelukappale- ja kuvapyynnöt: rosa-maria.kari@gummerus.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Clare Mackintosh, kuva: Astrid di Crollalanza
Clare Mackintosh, kuva: Astrid di Crollalanza
Lataa
Lopun jälkeen
Lopun jälkeen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus

”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Mediatiedote: Syksyn sotakirjat käsittelevät talvisotaa Lapissa, Ässä-rykmentin jatkosotaa ja Mai Guban sissiretkeä17.10.2019 14:00:00 EESTTiedote

Historioitsija Mika Kuljun Kaksintaistelu lumessa (Gummerus) kuvaa vuosien 1939–1940 taisteluita Sallan ja Petsamon suunnalla. Erkki Nordbergin käsikirjoittama ja Jarmo Niemisen toimittama Ässät jyllää! (Gummerus) on ensimmäinen kattava kuvaus pääosin helsinkiläisistä koostuneen Ässä-rykmentin jatkosodasta. Raine Narvan ja Simo Liikasen Katkaiskaa Muurmannin rata (Gummerus) kertoo tammikuussa 1942 Mai Gubaan tehdystä massiivisesta sissiretkestä.

Mediatiedote: Antti Heikkinen peilaa kirjassaan Kalle Päätalon elämää ja teoksia – ja samalla itseään4.10.2019 08:10:42 EESTTiedote

Nilsiäläinen kirjailija ja teatterintekijä Antti Heikkinen on tunnettu sekä tietokirjoistaan että romaaneistaan. Hänen suurin kirjailijaesikuvansa on aina ollut Kalle Päätalo. Suomalaisen autofiktion kiistattoman kuninkaan syntymästä tulee marraskuussa kuluneeksi 100 vuotta. Kirjassaan Kallio-poika – Peilikuvassa Kalle Päätalo (Gummerus) Heikkinen sukeltaa tutkimusmatkalle Kalle Päätalon elämään – sanojen taakse, tekojen, tunnustusten ja muistojen ääreen. Samalla hän pohtii Päätalon merkitystä lukijoille ennen ja nyt.

Mediatiedote: Milja Kauniston uutuus vie vuoden 1900 Pariisiin kuvanveistäjä Ville Vallgrenin jalanjäljille20.9.2019 13:01:09 EESTTiedote

Ennen asettumistaan Etelä-Ranskan maaseudulle kirjailija ja musiikintekijä Milja Kaunisto asui vuosikausia Pariisissa, ja hän tuntee Montmartren kujien kutkuttavan historian. Tulenpunaisessa kabareessa (Gummerus) seurataan Pariisin maailmannäyttelyn pystytystä suomalaisen kuvanveistäjä Ville Vallgrenin ja pahamaineisen Saint-Lazaren naisvankilan vartijakokelas Albert S. Grosjeanin silmin.

Mediatiedote: Ranskalaisfeministi Mona Chollet’n tietokirja noitavainoista on ajankohtainen puheenvuoro maailmalla jylläävästä naisvihasta19.9.2019 08:47:54 EESTTiedote

1500- ja 1600-lukujen noitavainojen perintö elää yhä: monet samat ennakkoluulot rajoittavat naisten elintilaa nyky-yhteiskunnassakin, kirjoittaa Mona Chollet menestystietokirjassaan Naisia vai noitia? – Naisvainot ennen ja nyt (Gummerus). Ranskan eturivin feministi pohtii myös, miksi noituus on juuri nyt iso ilmiö maailmalla.

Mediatiedote: Storytel ostaa yhden Suomen suurimmista kustantamoista17.9.2019 14:30:26 EESTTiedote

Pohjois-Euroopan johtava äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu Storytel AB (”Storytel”) ostaa Suomen kolmanneksi suurimman kustantamon, Gummerus Kustannus Oy:n (”Gummerus Kustannus”). Gummerus Kustannus julkaisee bestseller-kirjailijoita, kuten Minna Rytisalo, Matti Rönkä, Pauliina Rauhala, Sisko Savonlahti, Camilla Grebe ja Jojo Moyes. Yrityskaupan myötä Storytel vahvistaa merkittävästi asemaansa sekä jakelijana että kustantajana suomalaisilla kirja- ja suoratoistomarkkinoilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme