Basam Books

Meditatiivisen musiikin vuorovaikutus ei tarvitse muodollisen konsertin rituaaleja

Jaa

Säveltäjä ja pianisti Eero Hämeenniemen kirjoittama tietoteos esittelee musiikin ja meditaation suhdetta. "Kun musiikki täyttää mielen - Ajatuksia meditatiivisesta kuuntelusta ja soittamisesta" (2019) puhuttelee niin kuulijoita kuin muusikoita.

Kuva: Aino Lappalainen
Kuva: Aino Lappalainen

Säveltäjä ja pianisti Eero Hämeenniemen uutuuskirja kertoo sen, mitä tapahtuu kun ihminen onnistuu täysin keskitymään musiikkiin. Hämeenniemen omien kokemusten lisäksi ääneen pääsee myös joukko kuuntelijoita sekä muusikoita.

Meditatiivisen eli meditaation keinoja hyödyntävä musiikki voi avata uusia näkökulmia niin tottuneelle alan ammattilaiselle kuin satunnaiselle kuuntelijalle. Tavallisesta esitystilaisuudesta poiketen meditatiivinen musiikki tarjoaa vapaamuotoisessa ympäristössä tilaa kohtaamiselle sekä läsnäololle. Meditatiivisesta musiikista pystyvät nauttimaan kaikki. Tietoista keskittymistä sekä läsnäoloa hyödyntämällä musiikin edut voivat vastata samoja kuin esimerkiksi rentoutumisharjoituksissa ja joogassa.

Musiikin lisäksi meditaatiolla on pitkä kulttuurihistoriallinen tausta ihmiskunnan kehityksessä, ja kirja esittää myös katsauksen tähän historiaan.

Kun musiikki täyttää mielen - Ajatuksia meditatiivisesta kuuntelusta ja soittamisesta (2019) julkaisi kesällä 2019 helsinkiläinen yleiskustantamo Basam Books.

Eero Hämeenniemi on säveltäjä ja pianisti, joka vuosien varrella on soittanut kymmeniä meditaatiokonsertteja eri puolilla maailmaa. Monet kuulijat ovat kertoneet hänelle, etteivät he ole koskaan aiemmin kokeneet musiikkia yhtä voimakkaasti ja syvästi kuin näissä epämuodollisissa tilaisuuksissa, joissa polttopisteessä on itse musiikki ja mahdollisimman keskittynyt kuunteleminen. Kuulijat saavat istua tuoleissa tai maata matoilla valintansa mukaan. Tilaisuuksista puuttuvat kumartelut, aplodit ja kukitukset.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johanna Salminen
viestintä- tapahtumakoordinaattori
johanna@basambooks.fi

Kuvat

Kuva: Aino Lappalainen
Kuva: Aino Lappalainen
Lataa
Kuva: Basam Books
Kuva: Basam Books
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Meritullinkatu 21
00170 HELSINKI

040 500 8695, asiakaspalvelu@basambooks.fihttps://basambooks.fi

Helsinkiläinen yleiskustantamo Basam Books on palannut juurilleen filosofian, kaunokirjallisten klassikkojen, runojen ja suurten hahmojen elämäkertojen pariin. Vanha kunnon Basam Books jatkaa tutulla laadusta tinkimättömällä linjallaan ja kustantamon puikkoihin on palannut yli 20 vuotta alalla toiminut kustannusjohtaja Batu Samaletdin. Jatkossa kustannusohjelmaamme kuuluvat vahvasti myös äänikirjat, tavoitteena on tuoda kaikki Basam Booksin mestariteokset kuunneltavaksi myös äänikirjoina!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

UUTUUSKIRJA: Häpeää, syyllisyyttä ja hylkäämistä24.6.2020 13:07:14 EESTTiedote

Juuri ilmestynyt Liisa Isotalon esikoisromaani Jostakin olen tullut (Basam Books 2020) herättää ajatuksia adoptiosta, sijaisuudesta, syyllisyydestä, häpeästä, hylkäämisestä, toivosta, osaansa sopeutumisesta, nähdyksi tulemisen tarpeesta ja rakkaudesta. Se kertoo koskettavan tarinan adoptoidusta tyttärestä ja hänen kahdesta äidistään Helsingin olympialaisten ja Berliinin muurin aikoihin. Tyttären tyttärelle ne ovat jo historiaa, vaikka kaikkihan toistuu. Vai toistuuko?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme