Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Meemiosakkeen vaihto nousee taas – Yhdysvaltojen osuus osakekaupasta silti laskussa

Jaa

Danske Bankin suomalaisasiakkaat keskittyivät toukokuun osakekaupassa jälleen alkuvuotta enemmän Eurooppaan. Yhdysvaltojen netto-ostetuimmaksi nousi meemiosake AMC.

Yhdysvaltojen osuus Danske Bankin suomalaisasiakkaiden osakekaupoista on edelleen laskussa verrattuna alkuvuoteen. Osakekaupasta Yhdysvaltojen markkinoilla käytiin nyt reilut 8 prosenttia, kun vielä helmikuussa osuus oli lähes 20 prosenttia.

”Euroopan nouseminen suurempaan rooliin on loogista, sillä Yhdysvaltojen markkinat ovat nousseet poikkeuksellisen kalliiksi. Euroopassa on myös enemmän potentiaalia, kun maanosan taloudet alkavat avautua koronarokotuksien edetessä”, sanoo Danske Bankin senioristrategi Tuukka Kemppainen.

Yhdysvaltojen markkinoilla vaihdetuimmaksi ja netto-ostetuimmaksi osakkeeksi nousi elokuvateatteriketju AMC, joka on kärsinyt koronasta, mutta noussut tänä vuonna meemiosakkeena. AMC:tä on ostettu erityisesti viime ja tällä viikolla.

”AMC:n nousu muistuttaa hyvin paljon Suomessa enemmän huomiota saaneen GameStopin tilannetta. Osaketta tukee toki myös koronarajoitusten vähentyminen ja siten elokuvateatterien avautuminen. Osakkeen nousua on kuitenkin lietsottu piensijoittajien keskustelupalstalla ja osaketta on shortattu paljon. Tämä on tuottanut tappioita shorttaajille”, Kemppainen sanoo.

Suomessa tutut nimet kärjessä

Suomen osuus osakekaupasta oli toukokuussa vajaat 80 prosenttia, joka on lähes sama kuin vuosi sitten. Vaihdetuimpien osakkeiden kärjestä löytyvät tutut nimet Nokia, Sampo, Outokumpu, Fortum ja Nordea. Netto-ostetuimmaksi nousi Fortum. Kasvuosake Qt nousi kolmanneksi netto-ostetuimmaksi.

”Qt:n nousu on ollut vauhdikasta ja osake on kallistunut paljon. Toukokuussa moni näyttää hyödyntäneen osakkeen väliaikaisen hinnan laskun ja ostaneen osaketta”, Kemppainen sanoo.

Kolmanneksi eniten osakekauppaa käytiin toukokuussa Saksassa, jonka osuus Danske Bankin suomalaisasiakkaiden kaupoista on ollut kasvussa viime vuodet. Saksan netto-ostetuin osake on matkailujätti TUI.

”TUI:n ja viidenneksi netto-ostetuimman Airbusin korkea sijoitus netto-ostetuimpien listalla kertoo siitä, että moni sijoittaja etsii yhtiöitä, jotka ovat kärsineet koronasta ja hyötyvät olojen normalisoitumisesta. Silti kannattaa muistaa, että moniin yhtiöihin tätä talouksien avautumista on hinnoiteltu jo viime syksystä, kun tieto rokotteiden tehosta levisi”, Kemppainen sanoo.

Danske Bankin suomalaisasiakkaiden osakekauppa toukokuussa 2021

 

Maa

2017

2018

2019

2020

2021

Suomi

86,7 %

89,0 %

87,1 %

79,9 %

79,5 %

Yhdysvallat

2,1 %

2,5 %

4,2 %

9,5 %

8,3 %

Saksa

1,7 %

1,5 %

1,8 %

2,8 %

3,5 %

Ruotsi

4,2 %

2,0 %

2,0 %

2,2 %

2,5 %

Norja

1,4 %

1,1 %

1,2 %

1,9 %

0,7 %

 

 

 

Yhdysvallat

Vaihdetuimmat

Osuus maan vaihdosta

Netto-ostetuimmat

Nettomyydyimmät

AMC Entertainment Holdings Inc. - A

6,8 %

AMC Entertainment Holdings Inc. - A

NIO Inc. ADR A

NIO Inc. ADR A

3,9 %

Palantir Technologies Inc

Airbnb Inc A

Plug Power Inc.

3,3 %

Ballard Power Systems Inc (USD)

QUALCOMM Inc. (US)

Airbnb Inc A

2,7 %

BioNTech SE (ADR)

Tilray Inc

QUALCOMM Inc. (US)

2,3 %

Enphase Energy Inc

Co-Diagnostics Inc

Suomi

Vaihdetuimmat

Osuus maan vaihdosta

Netto-ostetuimmat

Nettomyydyimmät

Nokia Oyj (FI)

12,5 %

Fortum Oyj

Sampo Oyj A

Sampo Oyj A

11,8 %

Kesko Oyj B

Outokumpu Oyj

Outokumpu Oyj

7,6 %

Qt Group Oyj

TietoEVRY Corporation

Fortum Oyj

7,5 %

Neste Oyj

Stora Enso Oyj R

Nordea Bank Abp (FI) EUR

5,2 %

Nokia Oyj (FI)

Tecnotree Oyj

Saksa

Vaihdetuimmat

Osuus maan vaihdosta

Netto-ostetuimmat

Nettomyydyimmät

Bayer AG

8,6 %

TUI AG (DE)

Bayer AG

Deutsche Bank AG (Regd.)

7,9 %

Deutsche Post AG

Volkswagen AG (Pref)

Deutsche Lufthansa AG (Regd)(Vink)

5,0 %

SAP SE (Ord)

Deutsche Telekom AG (Regd)

adidas AG Reg.

4,8 %

Siemens AG (Regd)

adidas AG Reg.

Fresenius SE & Co. KGaA

4,4 %

Airbus SE (DE)

Symrise AG

 

 

Tietoa vertailusta

  • Osakkeiden ostomaat perustuvat Danske Bankin suomalaisten asiakkaiden tekemiin kauppoihin toukokuussa 2021.

 

Tietoa Danske Bankin sijoituspalveluista

  • Danske Bankin kautta voi ostaa osakkeita seuraavista maista samalla välityspalkkiolla: Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, USA, Saksa, Iso-Britannia, Ranska, Italia, Sveitsi, Kanada, Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Portugali, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Unkari, Meksiko.
  • Välityspalkkiot ovat minimissään 2-8 euroa kaupankäyntiaktiivisuudesta riippuen.
  • Kattavat markkinainformaatio, uutis- ja analyysipalvelut sekä analyysityökalut saatavilla. Monipuolisilla Sijoittajan lisäpalveluilla asiakas voi räätälöidä kaupankäyntipalvelut juuri omia tarpeitaan vastaavaksi sijoituspäätösten tekemiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Senioristrategi Tuukka Kemppainen, Danske Bank, 050 3760596, tuukka.kemppainen@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme