Espoon kaupunki - Esbo stad

Meidän Espoo 20X0 kutsuu asukkaat puhumaan tulevaisuuden kaupungista: Kenelle, miten ja millä ehdoilla Espoota rakennetaan?

Jaa

Meidän Espoo 20X0 on laaja tapahtumasarja, jossa asukkaat, päättäjät ja asiantuntijat suunnittelevat ja rakentavat Espoon tulevaisuutta yhdessä. Kokonaisuus sisältää 14 tapahtumaa, jotka ajoittuvat tammi–toukokuulle.

Maankäytön professori Marketta Kyttä, Aalto-yliopisto.
Maankäytön professori Marketta Kyttä, Aalto-yliopisto.

Teemailloissa Espoon muutoksiin sukelletaan eri näkökulmista. Keskusteluilloissa asukkaat voivat sanoa painavan sanansa kotikulmiensa tulevaisuudesta. Niitä järjestetään Tapiolan, Keski-Espoon, Matinkylän, Espoonlahden, Pohjois-Espoon, Kauklahden ja Leppävaaran alueista. Lisäksi pidetään kaksi koko Espoota koskevaa keskustelua sekä yksi työpaja.

– Asukkaat ja poliitikot toivovat usein laaja-alaisempaa keskustelua siitä mihin, kuinka paljon ja minkälaista Espoota halutaan rakentaa tai toisaalta, mitä pitää säilyttää. On tärkeää pohtia yhdessä, miten kaupunki voi kasvaa kestävästi, erilaiset asukkaat ja alueiden ominaispiirteet huomioiden, kommentoi Espoon kaupunkisuunnittelun johtaja Torsti Hokkanen.

 Tapahtumasarjan avaustilaisuutta tähdittää tunnettu futuristi Elina Hiltunen. Hän kertoo 18.1. Muutoksen tuulet -nimisessä teemaillassa, miten maailmanlaajuiset megatrendit vaikuttavat Espoossa. Hiltunen katsoo muutosta sekä tulevaisuustutkijana että espoolaisena asukkaana:

– Elämme kansainvälisemmässä ja pirstoutuneemmassa maailmassa, missä kulttuurit ja toimintatavat sekoittuvat. Vastapainona paikallisuuden arvo voi kasvaa: Ehkä tulevaisuuden Espoo on kaupunki, joka koostuu pienistä ”kylistä” eli yksilöllisistä kaupunginosista. Niiden yhteisöä vahvistetaan niin virtuaalisilla työkaluilla kuin vaikka kylätaloilla ja tiiviillä yhteisötoiminnalla.

Helmikuun teemaillassa uppoudutaan asukaslähtöiseen kaupunkisuunnitteluun Marketta Kytän johdolla. Maaliskuussa tarkastellaan luonnon ja ihmisen suhdetta Eeva Furmanin luotsaamana ja huhtikuussa kurkistetaan tulevaisuuden arkeen ja asumiseen Juha Kostiaisen johdattamana.

Meidän Espoo 20X0 -tapahtumakokonaisuuden järjestävät yhteistyössä Espoon työväenopisto, Espoon kaupunkisuunnittelukeskus sekä Espoon kestävän kehityksen osaamiskeskus.

Muutokset haastavat meitä kaikkia elinikäiseen ja jatkuvaan oppimiseen. Espoon työväenopiston kursseilla käy vuosittain kymmeniätuhansia espoolaisia. Meidän Espoo 20X0 -tapahtumat ovat hyviä foorumeita kaikkien kuntalaisten osallistua oman kotikaupungin toivotun tulevaisuuden suunnitteluun, pohtii Omnian toimialarehtori Anna-Maija Iskanius.

Meidän Espoo 20X0 -tilaisuuksien antia hyödynnetään myöhemmin kaupungin kaavoituksessa, asukkaiden osallistumismahdollisuuksien parantamisessa sekä Espoon työväenopiston koulutustarjonnan kehittämisessä.

Meidän Espoo 20X0 teemaillat:

Meidän Espoo 20X0 keskusteluillat:


Meidän Espoo 20X0 työpaja:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heli-Maija Nevala
Espoon kaupunki, palvelupäällikkö, viestintä ja vuorovaikutus
p. 040 504 8418, heli-maija.nevala@espoo.fi

Tuula Alanko
Omnia, Espoon työväenopisto, koulutuspäällikkö
p. 050 309 5702, tuula.alanko@omnia.fi

Kuvat

Maankäytön professori Marketta Kyttä, Aalto-yliopisto.
Maankäytön professori Marketta Kyttä, Aalto-yliopisto.
Lataa
Futuristi Elina Hiltunen.
Futuristi Elina Hiltunen.
Lataa
Juha Kostiainen toimii Tampereen ylipiston kaupunkiseutujen strategisen kehittämisen dosenttina.
Juha Kostiainen toimii Tampereen ylipiston kaupunkiseutujen strategisen kehittämisen dosenttina.
Lataa
Eeva Furman toimii SYKEn ympäristöpolitiikkakeskuksen johtajana.
Eeva Furman toimii SYKEn ympäristöpolitiikkakeskuksen johtajana.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Felaktiga uppgifter om coronabegränsningar sprids i Esbo stads namn20.1.2022 16:12:59 EET | Tiedote

Det har skickats felaktiga uppgifter om coronabegränsningar till evenemangsarrangörer från en Gmail-adress som skapats i Esbo stads namn. Meddelanden har skickats åtminstone till arrangörer av vinteridrottstävlingar och de innehåller flera felaktiga påståenden. Åtminstone en del av meddelandena har undertecknats av ”Espoon koronaviruksen ennaltaehkäisytiimi” (”Esbos team för förebyggande av coronaviruset”).

Nuori Espoo kutsuu kaikki espoolaiset nuoret kulttuurin ja taiteen harrastajat osallistumaan Nuori Kulttuuri On Air -taidetapahtumaan: videohaku auki 1.-18.2.2022, pääkaupunkiseudun livetapahtuma Suvilahden Tiivistämöllä lauantaina 7.5.202220.1.2022 16:11:13 EET | Tiedote

Nuori Kulttuuri On Air on monipaikkainen nuorten taidetapahtuma. Tapahtuma käynnistyy videokatselmuksella, jonka hakuaika on 1.-18.2.2022. Kaikki hakuajan puitteissa lähetetyt teokset pääsevät Digistagelle Nuori Kulttuuri -alustalle. Tapahtuma huipentuu On Air -päivänä 7.5.2022, joka koostuu kuudesta eri puolilla Suomea järjestettävästä satelliittitapahtumasta. On Air -päivän iltana nuoret ympäri Suomen yhdistyvät livestriimillä omista tapahtumistaan yhdeksi juhlivaksi kokonaisuudeksi parin tunnin ajaksi.

Hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnan päätöksiä 19.1.202219.1.2022 21:30:44 EET | Tiedote

Hyvinvoinnin ja terveyden lautakunta hyväksyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan keskiviikkona 19.1.2022 muun muassa hyvinvoinnin ja terveyden toimialan tulosyksiköiden käyttösuunnitelmat, järjestö- ja kohdeavustukset vuodelle 2022 sekä Länsi-Uudenmaan yhteiset ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen asiakkuuskriteerit. Lisäksi lautakunta kuuli ajankohtaiskatsaukset kuljetuspalvelujen tilanteesta, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen perustamisesta ja erityisesti sen ICT-valmistelun tilanteesta sekä koronatilanteesta Espoossa.

Tiedote Kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 19.1.202219.1.2022 20:52:48 EET | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunta antaa lausunnon Tapiolan päiväkodin peruskorjauksen hankesuunnitelmasta Kasvun ja oppimisen lautakunta toteaa lausuntonaan Tapiolan päiväkodin teknisen peruskorjauksen hankesuunnitelmasta, että hankesuunnitelmassa otetaan huomioon näkemys hyvästä varhaiskasvatusympäristöstä eikä suunnitelmaan ole huomauttamista. Keskeisellä paikalla sijaitseva kulttuurihistoriallisesti merkittävä päiväkoti halutaan säilyttää nykyisessä toiminnassa. Rakennus on suojeltu kulttuurihistoriallisten sekä rakennustaiteellisten tai kaupunkikuvallisten arvojen vuoksi, eikä sitä saa purkaa. Suojelutarve vaikuttaa merkittävästi myös korjausten suunnitteluun. Varhaiskasvatuksen palveluverkon näkökulmasta päiväkoti on tarpeellinen säilyttää alueella. Varhaiskasvatusikäisen väestön määrä kasvaa lähialueella vuoteen 2030 mennessä noin 200 lapsella ja Otaniemen puolella noin 480 lapsella. Lähialueella on myös pieniä tiloja, joista pyritään mahdollisuuksien mukaan luopumaan. Lähistölle ei

Kesätyökeskiviikoista vinkkejä kesätyön hakuun, kesäsetelit jakoon helmikuussa - Espoon kaupungin nuorisopalvelut tarjoaa tukea nuorten kesätyöllistymiseen19.1.2022 15:32:53 EET | Tiedote

Espoon kaupungin nuorisopalveluiden tehtävä on tukea nuorten hyvinvointia erilaisissa elämäntilanteissa. Kesätyö on tärkeä osa nuoren elämää ja aktiivinen kesätyöhaku on jo käynnissä. Nuorisopalvelut tarjoaa tietoa ja tukea kesätyön hankkimiseen liittyen. Tammikuun lopulla alkavat kesätyökeskiviikot paneutuvat kesätyön hakuun liittyviin käytännön kysymyksiin ja asioihin. Kesäseteli kannustaa yrityksiä ja yhteisöjä palkkaamaan nuoria kesätöihin, Nuori Espoo Yritysseteli ja TAT Kesäyrittäjä taas kannustavat nuoria yrittäjyyteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme