HUS

Meilahden yhteispäivystykseen 3.5. lähtien vain Haartmanin sairaalan sisäänkäynnin kautta

Jaa

Meilahden yhteispäivystykseen omatoimisesti saapuvien potilaiden sisäänkäynti muuttuu 3.5.2021. Yhteispäivystykseen kuljetaan toukokuun alusta lähtien vain Haartmanin sairaalan sisäänkäynnin kautta. Tämä koskee kaikkia potilaita, jotka saapuvat yhteispäivystykseen omatoimisesti joko ilman lähetettä tai lääkärin tekemän lähetteen kanssa.

Ilmoittautuminen ja hoidon tarpeen arvio tehdään Haartmanin sairaalan tuloaulassa, josta potilaat ohjataan asianmukaiselle hoitoalueelle yhteispäivystyksessä.  

Ambulanssilla tulevien potilaiden sisäänkäynnit eivät muutu. 

Muutos liittyy Siltasairaalan rakentamiseen. 

Yhteispäivystyksessä hoidetaan perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon potilaita 

Meilahden yhteispäivystys palvelee ensisijaisesti yli 16-vuotiaita eteläisen, keskisen ja läntisen Helsingin asukkaita, jotka tarvitsevat kiireellistä hoitoa oman terveysaseman ollessa kiinni.  

Palveluaika on arkisin kello 16–22 sekä viikonloppuisin ja pyhäpäivinä kello 8–22. 

Lisäksi Meilahden yhteispäivystys palvelee ympäri vuorokauden koko HUS-aluetta vaativan erikoissairaanhoidon päivystyksenä, jolloin päivystykseen tullaan usein ambulanssilla tai lähetteellä 

Ennen päivystykseen hakeutumista suositellaan soittamaan Päivystysapuun 116117 

Ennen päivystykseen hakeutumista suositellaan soittamaan Päivystysavun maksuttomaan puhelinnumeroon 116117, jossa ohjataan oikeaan hoitopaikkaan ja annetaan itsehoito-ohjeita. Hätätilanteessa tulee aina soittaa suoraan hätänumeroon 112.  

Lisätietoja: 

Timo Suonsyrjä 
ylilääkäri  
timo.suonsyrja@hus.fi  
puh. 050 427 0829 

Avainsanat

Kuvat

Haartmanin sairaalan sisäänkäynti
Haartmanin sairaalan sisäänkäynti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme