Helsingin yliopisto

Memocate tarjoaa uusia työkaluja muistisairaiden hoivaan

Jaa

Helsingin yliopiston tutkimukseen perustuva start up -yritys tarjoaa ratkaisuja muistisairauksista johtuviin vuorovaikutuksen ongelmiin.

Memocaten esittely
Memocaten perustajat tiivistävät videolla yrityksensä idean.
Siirry videokanavalle

Muistisairaudet ovat kehittyneissä maissa jo kansantauteja. Väestön ikääntyessä muistisairaiden määrä kasvaa. Muistisairaudet aiheuttavat kommunikaatio-ongelmia, jotka vaikeuttavat sekä puheen tuottamista että sen ymmärtämistä.

Memocate syntyi vastauksena tähän ongelmaan. Se tarjoaa digitaalisesti tuettuja palveluita vuorovaikutuksen parantamiseksi: verkkomateriaaleja, konsultointia ja koulutusta. Tulevaisuudessa palveluja tuotetaan myös omaishoitajien ja oppilaitosten tarpeisiin.

Onnistunut viestintä kuntouttaa

Koska muistisairas ihminen ei aina pysty ilmaisemaan tunteitaan ja ajatuksiaan sanallisesti, ilmaisukeinojen puute saattaa purkautua haasteellisena käytöksenä.

- Yksinkertaisimmillaan muistisairas ei vaikkapa huomaa, että hänelle puhutaan, jos hoitaja ei pysähdy hänen kohdalleen. Tämä tuottaa väärinymmärryksiä ja turhautumista, kuvailee professori Camilla Lindholm, toinen yrityksen perustajista.

Oikeanlainen viestintä muistisairaan kanssa toimii todistetusti tehokkaana lääkkeettömänä kuntoutuksena, joka ehkäisee haasteellista käyttäytymistä ja helpottaa sekä muistisairaiden että vuorovaikutuskumppaneiden arkea.

Ryhdy yhteistyökumppaniksi

Memocate tekee jo yhteistyötä useamman kunnan ja hoitokodin kanssa.

- Tällä hetkellä etsimme lisää yhteistyökumppaneita tuotekehitykseen ja kansainvälistymisen tueksi, kertoo toinen perustajista, toimitusjohtaja Heikki Viitanen.

Memocate perustuu Helsingin yliopistossa tehtyyn tutkimukseen. Kaupallistamisessa apuna on ollut Helsingin yliopiston omistama Helsinki Innovation Services (HIS).

Memocate Slushissa 2016

Memocate yliopiston verkkosivuilla

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Professori Camilla Lindholm: +358 40 717 9691, camilla@memocate.com
Toimitusjohtaja Heikki Viitanen, +358 44 0998 996, heikki@memocate.com

Twitterissä: @Teammemocate
Facebookissa: Memocate, @memocated
#aidfordementia

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 33
00014 Helsinki

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto osallistuu globaalien kestävyysongelmien ratkaisemiseen perustamalla Kestävyystieteen instituutin17.1.2018 10:10Tiedote

Ilmastonmuutos, köyhyys, kaupungistuminen ja luonnon monimuotoisuuden ehtyminen ovat aikamme akuutteja kestävyysongelmia, joiden ratkaiseminen vaatii ratkaisuhakuista ja tieteidenvälistä tutkimusta. Kestävyystieteen instituutti (HELSUS) vastaa haasteeseen palkkaamalla kymmenen uutta professoria ja yhdistämällä lähes 200 tutkijaa kuudesta eri tiedekunnasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme