Helsingin yliopisto

Memocate tarjoaa uusia työkaluja muistisairaiden hoivaan

Jaa

Helsingin yliopiston tutkimukseen perustuva start up -yritys tarjoaa ratkaisuja muistisairauksista johtuviin vuorovaikutuksen ongelmiin.

Muistisairaudet ovat kehittyneissä maissa jo kansantauteja. Väestön ikääntyessä muistisairaiden määrä kasvaa. Muistisairaudet aiheuttavat kommunikaatio-ongelmia, jotka vaikeuttavat sekä puheen tuottamista että sen ymmärtämistä.

Memocate syntyi vastauksena tähän ongelmaan. Se tarjoaa digitaalisesti tuettuja palveluita vuorovaikutuksen parantamiseksi: verkkomateriaaleja, konsultointia ja koulutusta. Tulevaisuudessa palveluja tuotetaan myös omaishoitajien ja oppilaitosten tarpeisiin.

Onnistunut viestintä kuntouttaa

Koska muistisairas ihminen ei aina pysty ilmaisemaan tunteitaan ja ajatuksiaan sanallisesti, ilmaisukeinojen puute saattaa purkautua haasteellisena käytöksenä.

- Yksinkertaisimmillaan muistisairas ei vaikkapa huomaa, että hänelle puhutaan, jos hoitaja ei pysähdy hänen kohdalleen. Tämä tuottaa väärinymmärryksiä ja turhautumista, kuvailee professori Camilla Lindholm, toinen yrityksen perustajista.

Oikeanlainen viestintä muistisairaan kanssa toimii todistetusti tehokkaana lääkkeettömänä kuntoutuksena, joka ehkäisee haasteellista käyttäytymistä ja helpottaa sekä muistisairaiden että vuorovaikutuskumppaneiden arkea.

Ryhdy yhteistyökumppaniksi

Memocate tekee jo yhteistyötä useamman kunnan ja hoitokodin kanssa.

- Tällä hetkellä etsimme lisää yhteistyökumppaneita tuotekehitykseen ja kansainvälistymisen tueksi, kertoo toinen perustajista, toimitusjohtaja Heikki Viitanen.

Memocate perustuu Helsingin yliopistossa tehtyyn tutkimukseen. Kaupallistamisessa apuna on ollut Helsingin yliopiston omistama Helsinki Innovation Services (HIS).

Memocate Slushissa 2016

Memocate yliopiston verkkosivuilla

Memocaten esittely
Memocaten perustajat tiivistävät videolla yrityksensä idean.
Siirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Professori Camilla Lindholm: +358 40 717 9691, camilla@memocate.com
Toimitusjohtaja Heikki Viitanen, +358 44 0998 996, heikki@memocate.com

Twitterissä: @Teammemocate
Facebookissa: Memocate, @memocated
#aidfordementia

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Datatieteen tutkijat ja uudet menetelmät esillä Helsingin Tiedekulmassa tiistaina 29.5. kello 9-1525.5.2018 14:24Tiedote

Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto etsivät datatieteen menetelmille uusia käyttötapoja yhteisessä HiData-tutkimuskeskuksessa, Helsinki Centre for Data Science, joka esittäytyy Tiedekulmassa tiistaina 29.5., Yliopistonkatu 4. Tilaisuus on avoin ja antaa yleiskäsityksen datatieteen menetelmistä ja mahdollisuuksista eri tieteenaloilla. Tarkoitus on myös ideoida uusia tutkimusalueita ja sovelluksia.

Peltojen kipsikäsittelystä tehoa maatalouden vesiensuojeluun25.5.2018 09:00Tiedote

Peltojen kipsikäsittely on osoittautunut tehokkaaksi, turvalliseksi ja viljelijöiden hyväksymäksi keinoksi vähentää maatalouden fosforikuormitusta Itämereen. Tulokset perustuvat laajaan kipsinlevitystä testanneeseen pilottiin Varsinais-Suomessa. Kipsin laajamittaisella käytöllä pystyttäisiin vastaamaan Itämeren suojelukomission (HELCOM) Suomelle asettamiin fosforikuormituksen vähentämistavoitteisiin. Kipsikäsittelyllä olisi suuri potentiaali koko Itämeren tasolla.

Åkrarnas gipsbehandling effektiviserar vattenskyddet inom jordbruket25.5.2018 09:00Tiedote

Gipsbehandlingen av åkrar har visat sig vara effektiv, säker och även accepterad av bönderna som en metod att minska jordbrukets fosforbelastning på Östersjön. Resultaten bygger på ett omfattande pilotprojekt där gipsspridning har testats i Egentliga Finland. Om gipsbehandlingen togs i bruk i större utsträckning skulle det bli möjligt att uppfylla de mål som Skyddskommissionen för Östersjön (HELCOM) har fastställt för Finlands del när det gäller att minska fosforbelastningen. Gipsbehandlingen har stor potential med tanke på hela Östersjön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme