Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Mepit äänestivät painopisteistään liikenne-, energia- ja televiestintäverkkojen rahoitukselle

Jaa

Mepit hyväksyivät kantansa Verkkojen Eurooppa -välineen rahoitukselle vuosille 2021-2027. Tarkoituksena on varmistaa Euroopan laajuisten liikenne-, energia- ja televiestintäverkkojen kehitys.

Keskiviikkona parlamentti hyväksyi kantansa neuvoston kanssa käytäviin neuvotteluihin kasvua edistävien liikenne-, energia- ja televiestintäprojektien painopisteistä. Päätöslauselma hyväksyttiin äänin 433 puolesta, 134 vastaan ja 37 tyhjää.

Esittelijä Henna Virkkunen (EPP, kok.) sanoi: "Nopeat ja toimivat yhteydet liikenteessä, energiassa ja digiverkoissa ovat edellytys Euroopan kasvulle ja kilpailukyvylle."

”Suomalaisittain isoin asia esityksessä on eurooppalaisen ydinverkkokäytävän jatkaminen Helsingistä päärataa pitkin pohjoiseen Tornion kautta Ruotsin puolelle Luulajaan. Tähän asti Suomen radoista on eurooppalaiseen ydinverkkokäytävään kuulunut vain Turku-Helsinki-Vainikkala-osuus. Pääradan sisällyttäminen osaksi Euroopan merkittävimpiä ydinverkkokäytäviä mahdollistaa jatkossa EU-rahan hakemisen rataan tehtäviin investointeihin,” korosti Virkkunen.

Seuraavaksi

Euroopan parlamentti on nyt valmis aloittamaan neuvottelut neuvoston kanssa. Mepit haluavat päästä nopeasti sopuun neuvoston kanssa monivuotista rahoituskehystä koskevista asioista, jotta voitaisiin välttää vakavat viivästykset uusien ohjelmien käynnistämisessä, kuten aiemmin on tapahtunut.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme