Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Mepit hyväksyivät EU:n ja Vietnamin välisen metsäalan vapaaehtoisen kumppanuussopimuksen

Jaa

Parlamentti antoi äänestyksessä hyväksyntänsä EU:n ja Vietnamin väliselle metsälainsäädännön valvontaa, metsähallintoa ja puukauppaa koskevalle vapaaehtoiselle kumppanuussopimukselle.

Sopimuksen tavoitteena on varmistaa, että kaikki Vietnamista EU:hun tuotu puutavara on tuotettu laillisesti. Vietnam oli Indonesian ja Malesian jälkeen kolmas Aasian maa, joka aloitti neuvottelut vapaaehtoisesta kumppanuussopimuksesta EU:n kanssa vuonna 2010. Neuvottelut saatiin päätökseen toukokuussa 2017, ja sopimus allekirjoitettiin lokakuussa 2018.

Parlamentti antoi hyväksyntänsä vapaaehtoiselle kumppanuussopimukselle äänin 632 puolesta, 14 vastaan ja 23 tyhjää. Asiaa koskeva päätöslauselma hyväksyttiin äänin 631 puolesta, 13 vastaan ja 23 tyhjää.

Kommentti

Esittelijä Heidi Hautala (Greens/EFA, vihr.) totesi: ”On hienoa että Vietnam on sitoutunut puhdistamaan tuotantoketjunsa laittomasta puutavarasta, tämä on välttämätön askel kohti metsäkadon pysäyttämistä. Vapaaehtoisilla kumppanuussopimuksilla edistetään myös hyvää hallintoa. Vietnamissa kansalaisyhteiskunnan roolia metsähallinnon valvonnassa ja päätöksenteossa tuleekin (edelleen) vahvistaa sopimusta toimeenpantaessa.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme