Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Mepit rajoittavat brexitin negatiivisia vaikutuksia kansalaisille

Jaa

Mepit äänestävät keskiviikkona toimista matkailun, liikenteen, Erasmus-ohjelman, sosiaaliturvan ja kalatalouden alalla, jotta brexitistä koituisi mahdollisimman vähän häiriötä.

Parlamentin ja neuvoston pyynnöstä komissio on ehdottanut kiireellisiä toimenpiteitä, joilla pyritään lieventämään brexitin vaikutuksia siinä tapauksessa, että Britannia eroaa EU:sta ilman erosopimusta.

Varautumistoimenpiteillä pyritään takaamaan erimerkiksi, että tällä hetkellä Britanniassa Erasmus-vaihdossa olevat opiskelijat ja opettajat voivat suorittaa vaihtonsa loppuun ja että Irlannin ja Pohjois-Irlannin yhteistyötä tukevien EU-ohjelmien rahoitus jatkuu. Lisäksi pyritään varmistamaan, että lento-, tavara- ja linja-autoliikenne EU:n ja Britannian välillä jatkuu ja että kalastusalukset EU:n ja Britannian välillä voivat jatkaa toimintaansa määräaikaisesti.

Varautumistoimenpiteet eivät vastaa EU-jäsenyyden tai mahdollisen siirtymäkauden tuomia etuja. Ne ovat väliaikaisia ja osa pannaan toimeen vain, jos Britannia hyväksyy vastaavat toimenpiteet.

Keskiviikkona hyväksyttiin seuraavat toimet:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme