Espoon kaupunki - Esbo stad

Meren aarteet – valokuvanäyttely vedenalaisesta luonnosta

Jaa

Meren aarteet -näyttelyssä pääset tutustumaan vedenalaisen luonnon monimuotoiseen lajistoon ja sen tutkimiseen. Näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalossa 17.8.-2.10.2022. Valokuvat on otettu osana Suomen ympäristökeskuksen koordinoimaa Velmu – ohjelmaa.

Kuva: Mats Westerbom.
Kuva: Mats Westerbom.

Espoo on merellinen kaupunki. Merialuetta on peräti 158 neliökilometriä. Siihen mahtuu monenlaista luontoa rehevistä sisälahdista karumpiin kallio- ja hiekkapohjiin.

Kuvassa oleva meriajokas on Itämeren ainoa kokonaan veden alla elävä siemenkasvi. Silmällä pidettäväksi luokiteltua lajia tavataan myös Espoon merialueella. Meriajokas on herkkä pohjan muutoksille ja meren rehevöitymiselle.

Vedenalaisen luonnon monimuotoisuuden inventointiohjelma eli VELMU kerää tietoa vedenalaisten luontotyyppien, lajien ja niiden muodostamien yhteisöjen esiintymisestä Suomen merialueilla.

Päätavoite on edistää Itämeren lajien ja merialueiden suojelua sekä tukea meren ja sen luonnonvarojen kestävää käyttöä. Mitä emme tunne, emme voi suojella.

Meren aarteet -näyttely on osa Itämeripäivän ja Espoo juhlii -viikon ohjelmaa juhlistaen 50 vuotta täyttävän kaupungin meriluonnon monimuotoisuutta.

Villa Elfvikin luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-16 ja la-su klo 10-16. Luontotalo on suljettu 1.10.2022. Café Elfvik palvelee viikonloppuisin ja arkipyhinä luontotalon aukioloaikoina.

Yhteyshenkilöt

Katri Luukkonen, Villa Elfvikin luontotalo, katri.luukkonen@espoo.fi, puh. 043 826 5253.

Wilma Viljanmaa, Suomen ympäristökeskus, wilma.viljanmaa@syke.fi,
puh. 040 704 5191

Kuvat

Kuva: Mats Westerbom.
Kuva: Mats Westerbom.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Villa Elfvikin luontotalo kuuluu Espoon ympäristö- ja rakennusvalvontakeskuksen ympäristönsuojelun palvelualueeseen.

Ympäristönsuojelun palvelualue edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. 

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik

www.facebook.com/espoonymparistonsuojelu

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 21.9.202222.9.2022 08:43:11 EEST | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunta antoi lausunnon Tilapalvelut-liikelaitoksen esityksestä talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2023–2031 investointien osalta. Lisäksi lautakunta teki vuoden 2023 talousarviota sekä vuosien 2023–2025 taloussuunnitelmaa koskevan esityksen kaupunginjohtajan talousarvioehdotuksen valmistelua varten. Kasvun ja oppimisen lautakunta hyväksyi tarveselvityksen Hösmärinpuiston kouluosan muuttamisesta päiväkodiksi ja päätti Viherlaakson lukion taidelinjan muuttamisesta kuvataidelinjaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme