Vaasan kaupunki - Vasa stad

Merikaarron kirjasto suljetaan tilapäisesti- päiväkoti tarvitsee lisää tiloja

Jaa

Merikaarron lähikirjasto on suljettu tilapäisesti 14.9. alkaen. Kirjasto on toiminut samassa tilassa päiväkoti Pikkuonnin kanssa, joka nyt tarvitsee lisätiloja toiminnalleen. Alueen kirjastopalvelut turvataan kirjastoautolla.

Merikaarron kirjasto on jakanut rakennuksen samassa talossa olevan päiväkodin kanssa, ja ollut auki vain kerran viikossa tiistaisin.

Samassa rakennuksessa toimiva Päiväkoti Pikkuonni tarvitsee lisää tilaa tänä syksynä alkavan, kaksivuotisen esiopetuksen kokeilun vuoksi. Kirjaston nykyinen tila siirtyy kokonaisuudessaan päiväkodin käyttöön.

Kirjastoautolla kaksi pysäkkiä alueella

Merikaarron kirjaston tilapäisen sulkemisen ajan alueen kirjastopalvelut turvataan kirjastoautolla.

- Kirjastoauto käy joka viikko torstai-iltaisin Merikaarrontiellä ja joka toinen viikko Merikaarron koululla. Koulun pysäkkiä voivat käyttää muutkin kuin pelkästään koululaiset, kertoo vs. kulttuuri- ja kirjastotoimenjohtaja Sanna Bondas.

Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut järjestää alueen asukkaille tapahtumia ja toimintaa myös kirjaston tilapäisen sulkemisen ajan joko ulkona tai korvaavissa tiloissa.

Uuden päiväkodin tilanne etenee syksyn aikana päätöksentekoon

Merikaarron mahdollista uutta päiväkotia varten on perustettu kaupungin tilatarveselvitysryhmä. Kuluvan syksyn aikana asia viedään poliittiseen päätöksentekoon, jolloin ryhmä esittänee uuden päiväkodin rakentamista. Samassa yhteydessä selvitetään mahdollisuutta parantaa ja suurentaa ruokailutiloja ja saada koulun yhteyteen monitoimi- ja kirjastotila.  

Uusi kirjastotila voisi mahdollisesti sijaita kyseisessä monitoimitilassa, jos sen rakentamisesta saadaan päätös.

- Merikaarron päiväkoti-, kirjasto- ja koulurakennusten tilanne on meillä hyvin tiedostettu, ja asia etenee syksyn aikana päätöksentekoon, kertoo sivistystoimenjohtaja Christina Knookala.

Merikaarron kirjaston sulkemisesta päätti kulttuuri- ja liikuntalautakunta kokouksessaan 14.9.

Yhteyshenkilöt

vs. kulttuuri- ja kirjastotoimenjohtaja Sanna Bondas, puh. 040 139 4048, sanna.bondas@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme