Naantalin kaupunki

Merimaskun Villivuoren luontopolku ehostettiin

Jaa

Merimasku-Seura on kunnostanut ja opastanut Merimaskun Villivuoreen luontopolun. Kesällä 2020 alkanut työ luontopolun ehostamiseksi on tulossa syksyn aikana päätökseen, kun viimeiset opastekyltit saadaan asennettua Villivuorelle.

Villivuoren luontopolku on 1,2 kilometriä pitkä pistoreitti Otavan saarella, edestakaisin kuljettuna matkaa kertyy 2,4 kilometriä. Luontopolku lähtee Koverintien reunasta ja kulkee Villivuorelle, jonka laella on 10 hehtaarin laajuinen luonnonsuojelualue. Alueelta löytyy muun muassa kaksi pronssikautista hautaröykkiötä, suoalueita, muinainen rantakivikko, siirtolohkareita ja komeita jyrkänteitä.

– Villivuori kohoaa korkeimmillaan noin 60 metriä merenpinnan yläpuolelle, se on myös Merimaskun korkein kohta, kertoo Merimasku-Seuran puheenjohtaja Maija-Leena Tuomi.

Villivuorelle on aiemminkin kulkenut luontopolku. Tuomen mukaan vanhoista opasteista ei kuitenkaan ollut enää jälkeäkään ja polun alku oli kasvanut täysin umpeen. Monille merimaskulaisellekin Villivuori on ollut ennestään tuntematon paikka, hän kertoo.

– Olimme jo aiemmin ajatelleet, että Merimaskussa on paljon hienoja paikkoja, joista ihmiset eivät tiedä ja joihin ei osata mennä. Hallituksemme jäsen sai koulutusta luontoreittien kunnostamisesta ja perustamisesta, ja sen myötä saimme ajatuksen lähteä kunnostamaan Villivuoren luontopolkua, Tuomi toteaa.

Kesän aikana uudistuksia on tehty Villivuoren alueella talkoovoimin. Luontopolun alku raivattiin ja Koverintien reunaan levennettiin parkkitilaa. Reitin alkua merkkaa nyt uusi opastekyltti, jossa on alueen kartta sekä tietoa ja ohjeita ulkoilijoille. Luontopolulla olevan ojan yli rakennettiin pieni silta.

Merimasku-Seura on myös siistinyt reittiä kauttaaltaan, ja se on merkitty keltaisella värillä. Villivuorelle on vielä tulossa syksyn aikana viisi opastekylttiä, joissa kerrotaan alueen arkeologiasta, geologiasta, linnuista ja kasveista. Luontopolun päähän on myös tulossa kyltti, joka ohjaa muinaishaudoille ja osoittaa polun päättymisestä.

Merimasku-Seuran kahdeksanhenkinen hallitus on toteuttanut uudistukset kokonaan. Tuomi kertoo, että koronatilanteen vuoksi suurempaa joukkoa ei töihin tällä kertaa osallistettu. Alueesta kertovien opastekylttien laatimiseen on hyödynnetty asiantuntija-apua.

Naantalin kaupungin saaristolautakunta on tukenut avustuksella Merimasku-Seuran hanketta luontopolun ehostamiseksi. Maija-Leena Tuomi kiittääkin kaupunkia yhteistyöstä ja kannustuksesta työn toteuttamiseksi.

–Villivuoren luontopolku on erinomainen esimerkki siitä, miten hienoa ja konkreettista työtä yhdistykset tekevät saaristolautakunnan myöntämillä avustuksilla. Merimasku-Seuran aktiivisuutta ei voi kuin ihailla, sanoo Naantalin kaupungin viestintä- ja kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää.

Luontopolun käyttäjien on hyvä muistaa, että muinaishaudat ovat rauhoitettuja muinaismuistolakiin perustuen eikä niiden kiviä saa liikutella. Leiriytyminen ja tulenteko on alueella kielletty.

Pieni parkkialue löytyy osoitteesta Koverintie 330, josta luontopolku lähtee. Parkkiin mahtuu kerrallaan 5–6 autoa, polkupyörille on hyvin tilaa. Ulkoilijoita muistutetaan myös retkietiketistä: suosi merkittyjä reittejä, pidä lemmikit kytkettynä ja vie roskat mukanasi.

Yhteyshenkilöt

Maija-Leena Tuomi
puheenjohtaja
Merimasku-Seura
0400 827295
maikku.tuomi@gmail.com

Tiina Rinne-Kylänpää
viestintä- ja kehittämispäällikkö
Naantalin kaupunki
040 900 0866
tiina.rinne-kylanpaa@naantali.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Uusi seinämaalaus tuo väriä Karvetin alikulkukäytävään7.9.2021 12:45:59 EEST | Tiedote

Karvetin kevyenliikenteen alikulkukäytävään on valmistunut uusi julkinen taideteos. Värikkään seinämaalauksen Aurinkotien ja Ripikadun yhdistävään alikulkuun ovat toteuttaneet taiteilijat Hans-Peter Schütt ja Miina Laine. Seinämaalaus on toteutettu spraymaaleilla sapluunoiden avulla. Siinä on kuvattu kaksi hahmoa, jotka uivat tai lentävät eteenpäin eri suuntiin ja joiden katseet kohtaavat. Laine ja Schütt kuvailevat hahmoja lempeiksi ja iloisiksi. Mukana teoksessa on myös liikennekasvatuksellinen puoli, sillä hahmojen liikkeen suunta osoittaa kevyenliikenteen kulkusuuntia. – Teoksella haluamme tuoda iloa ja levittää hyvää mieltä niille lapsille ja nuorille, jotka liikkuvat tällä alueella. Emme voita mitään olemalla tylyjä toisillemme – kannattaa uskaltaa olla ystävällinen toisille, Miina Laine kiteyttää ajatusta teoksen taustalla. Sekä Schütt että Laine ovat kotoisin Naantalista ja alikulun alue ja sen toisella puolella sijaitseva Karvetin monitoimitalo ovat heille tuttuja paikkoja. Mo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme