Idea Group

Merivaaralle miljoonatilaukset Ruotsista

Jaa
Suomalaisen Lojerin tytäryhtiö Merivaaran OpenOR-leikkaussaliohjausjärjestelmä on saavuttanut menestystä Ruotsin sairaaloissa. Ruotsin tytäryhtiö Merivaara AB on voittanut yli 90 prosenttia kilpailutuksista, joihin se on osallistunut OpenOR-järjestelmän kanssa. Räätälöitävän järjestelmän hyödyt on onnistuttu Ruotsissa tuomaan kokonaisvaltaisesti esiin ja käyttöön.
Merivaaran OpenOR-leikkaussaliohjausjärjestelmä on tarkoitettu leikkaussaleissa käytettävien laitteiden, datan ja kuvien hallintaan saman käyttöliittymän kautta. OpenOR-järjestelmä tullaan asentamaan tulevina vuosina yli sataan leikkaussaliin eri puolilla Ruotsia.
Merivaaran OpenOR-leikkaussaliohjausjärjestelmä on tarkoitettu leikkaussaleissa käytettävien laitteiden, datan ja kuvien hallintaan saman käyttöliittymän kautta. OpenOR-järjestelmä tullaan asentamaan tulevina vuosina yli sataan leikkaussaliin eri puolilla Ruotsia.

Merivaaran OpenOR-ratkaisu on menestynyt erityisen hyvin kilpailutuksissa Ruotsissa, jossa Merivaara AB on tehnyt OpenOR:llä kauppaa yli 10 miljoonan euron arvosta. Merivaara on keskittynyt erityisesti Suomen, muiden Pohjoismaiden ja Ison-Britannian markkinoille.

Merivaaran OpenOR-integraatio- ja AV-järjestelmä on tarkoitettu leikkaussaleissa käytettävien laitteiden, datan ja kuvien hallintaan. OpenOR-järjestelmän avulla kaikkia leikkaussalin video- ja äänilähteitä, lääkinnällisiä laitteita ja huoneen toimintoja pystyy käyttämään saman käyttöliittymän kautta.

– Merivaaran suunnittelun kantavia teemoja ovat käytettävyys ja selkeys. Leikkaussali voi olla stressaava ympäristö, jossa hoitohenkilökunnan täytyy voida keskittyä työhönsä. Järjestelmässä on selkeät painikkeet ja käyttöliittymä, jossa ei tarvitse valita alavalikon alavalikoita. Järjestelmän avulla leikkaussalin tehokkuus paranee, leikkaussalihenkilökunnan työ yksinkertaistuu ja näin ollen potilasturvallisuus leikkaussalissa paranee, kertoo Merivaaran liiketoimintajohtaja Juha Taimisto.

Merivaara on vuodesta 2022 ollut suomalaisen Lojer-konsernin kokonaan omistama tytäryhtiö.

Mukautettava, joustava ja turvallinen järjestelmä

OpenOR-integraatio- ja AV-järjestelmä perustuu avoimeen arkkitehtuuriin, joten sen voi integroida minkä tahansa valmistajan laitteen järjestelmään. Tämä auttaa räätälöityjen ratkaisujen tarjoamisessa, ja järjestelmää on helppo laajentaa myöhemmin.

– Olemme auttaneet asiakkaitamme ymmärtämään ja määrittelemään tarpeensa, jolloin olemme voineet räätälöidä ratkaisuamme juuri heitä varten. OpenOR:ää voi vaivattomasti mukauttaa, ja siihen pystyy esimerkiksi ohjelmoimaan jokaiselle kirurgille omat leikkaussalityöskentelyä helpottavat ennakkoasetukset, Merivaara AB:n toimitusjohtaja Johan Juhlin sanoo.

Leikkaussalien integraatiojärjestelmät ovat kehittyneet huomattavasti ajoista, jolloin niitä käytettiin lähinnä videokuvan ja äänen hallintaan. Nykyaikaisiin järjestelmiin saadaan liitettyä paljon muitakin toimintoja: OpenOR voidaan esimerkiksi integroida sairaalan omaan potilastietojärjestelmään, ja keskitettyyn laitehallintaan voidaan liittää niin leikkaussalin valaisimet kuin ilmastoinnin ohjaus.

– OpenOR:n avulla voidaan esimerkiksi määritellä, mikä on leikkaussalin haluttu puhtaustaso ja lämpötila, ja säätöjä voidaan mukauttaa myös paikalla olevan ihmismäärän mukaan. Infektioriski pienenee, kun leikkaussalin ilmanvaihtoa voidaan säätää käyttäjäystävällisellä ja leikkaussalihenkilökunnalle ymmärrettävällä tavalla. Potilastietojen jakaminen OpenOR:n avulla on sekä vaivatonta että tietoturvallista, Juha Taimisto kertoo.

Kilpailutusmenestystä ja vankkaa myyntityötä Ruotsissa

OpenOR on viime aikoina menestynyt hyvin Ruotsissa, jossa Lojerin tytäryhtiö Merivaara AB on voittanut useiden kymmenien leikkaussalien toimituskokonaisuuksia useiden paikkakuntien sairaaloissa, muun muassa Malmössä, Eskiltunassa, Nyköpingissä ja Boråsissa. OpenOR-järjestelmä tullaan asentamaan tulevina vuosina yli sataan leikkaussaliin eri puolilla Ruotsia.

– Viimeisen neljän vuoden aikana olemme aktiivisesti tehneet OpenOR-ratkaisua tunnetuksi Ruotsissa, ja olemme viime vuosina voittaneet lähes kaikki kilpailutukset, joihin olemme osallistuneet, Juhlin kertoo.

Toimivan ratkaisun lisäksi omistautunut myyntityö on ollut avain Merivaara AB:n menestykseen.

– Lähetämme aina usean henkilön tiimin esittelemään ratkaisua ja kutsumme esittelytilaisuuksiin sairaalan henkilöstöä laajalla skaalalla. Tästä syystä pystymme esittelemään Merivaara OpenOR:n etuja monesta eri näkökulmasta ja vakuuttamaan käyttäjät siitä, että järjestelmä helpottaa heidän päivittäistä elämäänsä, Juhlin kertoo.

– Monet kilpailijamme keskittyvät esittelemään ratkaisujensa teknisiä ominaisuuksia tai suorituskykyä. Meidän taktiikkamme perustuu siihen, että osoitamme järjestelmän tuovan työhön lisäarvoa ja helpottavan arkea. Käytämme lukuja hyväksemme myyntityössä, mutta esittelemme ne asiakkaalle ratkaisun muodossa.

 

Lisätietoja:
Juha Taimisto, liiketoimintajohtaja, Lojer Oy, p. 040 096 0355, juha.taimisto@merivaara.com

Johan Juhlin, toimitusjohtaja Merivaara AB, p. +46 70 6360 886, johan.juhlin@merivaara.com (haastattelut englanniksi ja ruotsiksi)

Kuvat: Lojer

Avainsanat

Kuvat

Merivaaran OpenOR-leikkaussaliohjausjärjestelmä on tarkoitettu leikkaussaleissa käytettävien laitteiden, datan ja kuvien hallintaan saman käyttöliittymän kautta. OpenOR-järjestelmä tullaan asentamaan tulevina vuosina yli sataan leikkaussaliin eri puolilla Ruotsia.
Merivaaran OpenOR-leikkaussaliohjausjärjestelmä on tarkoitettu leikkaussaleissa käytettävien laitteiden, datan ja kuvien hallintaan saman käyttöliittymän kautta. OpenOR-järjestelmä tullaan asentamaan tulevina vuosina yli sataan leikkaussaliin eri puolilla Ruotsia.
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Idea Group
Idea Group

20100 TURKU

https://ideagroup.fi

Lojer-konserni on Pohjoismaiden suurin sairaala- ja hoitokalusteiden valmistaja ja elinkaaripalveluiden tuottaja. Lojer muodostaa yhdessä tytäryhtiöidensä kanssa Pohjoismaiden johtavan fysioterapialaitteiden ja -tarvikkeiden jälleenmyyjän. Tytäryhtiö Merivaaran ohjelmistot, laitteet ja palvelut parantavat potilasturvallisuutta ja lisäävät leikkaushoidon laatua ja tehokkuutta maailman johtavissa sairaaloissa. Lojer valmistaa tehtaillaan Sastamalassa, Hollolassa ja Kempeleessä muun muassa sairaalasänkyjä, tutkimus- ja hoitopöytiä sekä leikkauspöytiä ja -valoja. Vuonna 1919 perustettu yhtiö työllistää noin 260 henkilöä, ja se on alan merkittävin kotimainen työllistäjä. Yhtiön liikevaihto on yli 60 miljoonaa euroa ja viennin osuus on 70 prosenttia ja leikkaussalituotteista noin 95 prosenttia. Konserniin kuuluvat Lojer Oy, Merivaara Oy sekä myyntiyhtiöt Ruotsissa ja Norjassa. www.lojer.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Idea Group

Tuoreet tulokset vahvistavat suomalaisen Faronin bexmarilimab-syöpälääkkeen tehoavan akuutin myelooisen leukemian hoidossa17.4.2023 12:35:54 EEST | Tiedote

Faron Pharmaceuticals raportoi tänään uusia tuloksia neljässä yliopistollisessa sairaalassa käynnissä olevasta bexmarilimabin BEXMAB-tutkimuksesta. Faronin kehittämää bexmarilimabia tutkitaan akuutin myelooisen leukemian (AML) hoitoon potilailla, jotka eivät saa apua nykyisestä standardihoidosta. Akuutti myelooinen leukemia on monimuotoinen pahanlaatuinen veritauti, jossa luuytimen myelooisten valkosolujen esiasteet alkavat jakaantua hallitsemattomasti.

20 % vähemmän sähköä – Lojerin tehtailla energiansäästön huippuvuosi, uusi aurinkovoimala käynnistyy kevään aikana13.2.2023 08:15:00 EET | Tiedote

Pohjoismaiden suurin sairaala- ja hoitokalusteiden valmistaja Lojer on onnistunut pienentämään vuotuista sähkönkulutustaan yli 20 prosenttia ja loka-tammikuussa jopa 25 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Kevään aikana Sastamalan tehtaalla käyttöön otettava 360 kilowattipiikin aurinkovoimala pienentää ostettavan energian määrää entisestään.

Uudet lupaavat tulokset ennustavat suomalaisen Faronin bexmarilimabin tehoavan akuutin myelooisen leukemian hoidossa5.12.2022 09:10:22 EET | Tiedote

Suomalainen kliinisen vaiheen biolääkeyritys Faron Pharmaceuticals on raportoinut jälleen lupaavia tuloksia käynnissä olevasta bexmarilimabin BEXMAB-tutkimuksesta. Siinä bexmarilimabia tutkitaan akuutin myelooisen leukemian (AML) hoitoon potilailla, jotka eivät saa apua nykyisestä standardihoidosta eli atsasitidiini- ja venetoklaksihoidosta. Akuutti myelooinen leukemia on monimuotoinen pahanlaatuinen veritauti, jossa luuytimen myelooisten valkosolujen esiasteet alkavat jakaantua hallitsemattomasti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme