Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Merkittävä osa Espoon kulttuuritapahtumista perutaan 13.12. asti – kirjastot ja museot pysyvät auki

Jaa

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän linjauksen myötä Espoon kaupunki peruu kaikki yli 20 hengen kulttuuritapahtumat aikavälillä 23.11.2020–13.12.2020.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on todennut 19.11. pääkaupunkiseudun olevan koronaepidemian leviämisvaiheessa. Epidemian hillitsemiseksi kaupungit, THL ja HUS ovat 20.11.2020 linjanneet, että kaikkien sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä tulee rajoittaa 20 henkeen pääkaupunkiseudulla 23.11.2020 alkaen kolmeksi viikoksi. Päätöksen asiassa on tehnyt Etelä-Suomen aluehallintovirasto. 

Koordinaatioryhmän linjauksen myötä Espoon kaupunki peruu kaikki yli 20 hengen kulttuuritapahtumat aikavälillä 23.11.2020–13.12.2020. Päätös koskee kaikkia Tapiola Sinfoniettan konsertteja sekä tapahtumia Sellosalissa, Kannusalissa, Espoon Kulttuurikeskuksessa ja Lasten kulttuurikeskus Aurorassa.

Kirjastot ja museot pysyvät auki normaalien aukioloaikojen mukaisesti, ja niissä noudatetaan voimassaolevia suosituksia muun muassa kasvomaskeihin maskeihin ja turvaväleihin liittyen.

”Ihmisten hyvinvoinnin näkökulmasta on tärkeää, ettei kaikkia kulttuuripalveluja tarvitse sulkea ja että voimme epidemiatilanteesta huolimatta pitää kirjastot ja museot edelleen auki. On kuitenkin ensisijaisen tärkeää, että ihmiset muistavat käyttää kasvomaskia sekä huolehtia riittävistä turvaväleistä vieraillessaan museoissa ja kirjastoissa”, sanoo kulttuurijohtaja Susanna Tommila.

Kaikki Espoossa toimivat kulttuuri- ja taidelaitokset noudattavat linjausta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Susanna Tommila
kulttuurijohtaja | 043 825 5074 | etunimi.sukunimi@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Kulttuurin tulosyksikkö vastaa Espoon kulttuuritarjonnasta ja kulttuuriprofiilista. Tulosyksikköön kuuluu neljä palvelualuetta: kaupunginkirjasto, kaupunginmuseo, kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta sekä tapahtuma- ja kulttuuripalvelut.

www.kulttuuriespoo.fi | www.espoo.fi/kulttuuri

#kulttuuriespoo @kulttuuriespoo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoolaisten suun terveys parantunut kaikilla mittareilla viidessä vuodessa3.12.2020 12:12:37 EETUutinen

Espoon kaupunki panostaa hammashoidon kehittämiseen seuraamalla jatkuvasti laatu- ja vaikuttavuusmittareita. Tarpeeseen kehitettyjen mittaristojen kautta on avautunut mahdollisuus nähdä entistä paremmin suun terveydenhuollon haasteet, jotka ovat tänä päivänä ennaltaehkäisyssä ja varhaisdiagnostiikassa. Viiden vuoden seurannassa parannusta on saatu kaikilla laadun ja vaikuttavuuden mittareilla.

Esbogymnasier utnyttjade virtuell verklighet i undervisningen1.12.2020 11:16:47 EETTiedote

De studerande i gymnasierna Otaniemen lukio och Etelä-Tapiolan lukio i Esbo har skapat innehåll inom virtuell verklighet (VR) som en del av sina studier. Samtidigt har deras lärare utnyttjat en VR-plattform i undervisningen. Gymnasierna samarbetade med Esbo stadsmuseum inom ramen för ett försök som genomfördes mellan februari och oktober 2020. Med hjälp av försöket utvärderades de möjligheter som virtuell verklighet kan erbjuda i undervisningen.

Espoolaiset lukiot hyödynsivät virtuaalitodellisuutta opetuksessa1.12.2020 10:56:13 EETTiedote

Espoon Otaniemen ja Etelä-Tapiolan lukioiden opiskelijat ovat laatineet virtuaalisen todellisuuden sisältöjä (VR, virtual reality) osana opintojaan. Samaan aikaan heidän opettajansa ovat hyödyntäneet VR-alustaa opetuksessa. Lukiot tekivät yhteistyötä Espoon kaupunginmuseon kanssa kokeilussa, joka toteutettiin helmikuun ja lokakuun 2020 välisenä aikana. Kokeilulla arvioitiin virtuaalitodellisuuden tarjoamia mahdollisuuksia opetuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme