Messukeskus

Messukävijä on trendinenä ja reipas rahankäyttäjä

Jaa

Messukävijä ehtii moneen. Hän janoaa uutuuksia, neuvoo ostovalinnoissa muitakin ja kuluttaa rahaa keskivertosuomalaista reippaammin. Messukävijän muotokuva piirtyy esiin Messukeskuksen Kantar TNS:llä teettämässä laajassa tutkimuksessa.

Messukävijät poimittiin lähikuvaan 2582 henkilöä käsittävästä TNS Mind -tietokannasta. Tiedot tutkimukseen koottiin tammi-kesäkuussa 2018.

Tulosten mukaan suomalainen messukävijä on keskimäärin 42-vuotias, hyvin koulutettu ja hyvin toimeentuleva suomalainen. Messuilla käyvät tutkimuksen mukaan yhtä lailla miehet kuin naiset (50%/50%).

­- Suomalainen messukävijä on vaikuttaja ja suunnannäyttäjä. Tutkimus osoittaa, että messukävijät ovat rohkeita kokeilemaan uusia tuotemerkkejä ja muovaavat mielipiteillään muidenkin ostopäätöksiä, kiteyttää tutkimuspäällikkö Anne Lahtinen Kantar TNS:stä.

- Messukävijän profiili vahvistaa, että kokemuksellinen tapahtumamarkkinointi on yrityksille moninkertainen mahdollisuus. Messuilla tavoitetaan aktiiviset edelläkävijät, ja tapahtumamarkkinointi toimii kuin rengas vedessä, kun messukävijä suosittelee messuilla kokeilemiaan ja ostamiaan uutuuksia lähipiirilleen, sanoo Messukeskuksen markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue.

Matkustaminen ja uusi tekniikka kiehtovat

Messukävijä käyttää matkailuun jopa 40 % enemmän rahaa vuodessa kuin keskivertokuluttaja. Matkakohteen valinnassa messukävijä on vaihtelunhaluinen ja kaikkiruokainen: 63 % tutkituista pyrkii lomailemaan aina uudessa paikassa, ja haluttuja ovat niin rantakohteet, kaupunkilomat kuin kaukomatkatkin.

Viihde-elektroniikkaa, sisustustarvikkeita ja muita kestokulutustavaroita messukävijä ostaa 600 eurolla keskivertokuluttajaa enemmän. Kun ostoslistalla on tekniikka, messukävijä valitsee usein keskimääräistä hinnakkaamman auton tai kodinkoneen. Jopa 71 % tutkituista seuraa kiinteästi teknologian kehitystä. Haluttuina hankintoina korostuivat autot, veneet ja kodinkoneet.

Himosisustaja ja vastuullisuuden vaalija

Liki puolet (46 %) messukävijöistä on himosisustajia. Tämäkin näkyy rahankäytössä. Messukävijä käyttää vuodessa 650 euroa sisustamiseen, kun keskivertokuluttaja pärjää 480 eurolla. Joka neljäs seuraa tiiviisti ruokatrendejä ja panostaa omaan hyvinvointiinsa laadukkain vaate- ja kosmetiikkavalinnoin.

Messukävijä syttyy myös luomuruoasta ja ostaa keskivertosuomalaista useammin vastuullisesti tuotettuja ja reilun kaupan tuotteita.

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messut ovat seitsemänneksi suurin media Suomessa ja vaikuttavuudeltaan medioista tuloksellisin, sosiaalisin ja elämyksellisin. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019.

Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com

Lisätietoja: Messukeskus Helsinki, markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, puh. 050 393 4974, maria.mroue@messukeskus.com. Viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, puh. 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com

Kantar TNS, tutkimuspäällikkö Anne Lahtinen p. 050 560 3186, anne.lahtinen@kantar.com

Kuvapankki: https://messukeskus.mediabank.fi/fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Messukeskus, markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, 050 393 4974, maria.mroue@messukeskus.com, viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Musiikkia, vanhemmuusvinkkejä ja maaseudun eläimiä – Lapsimessut kokoaa perheet Messukeskukseen huhtikuussa15.2.2019 09:53:26Tiedote

Perheen pienimmille, vanhemmille ja perheen perustamista suunnitteleville on luvassa tietoa, hauskaa tekemistä ja paljon ohjelmaa Lapsimessuilla 12.–14.4. Helsingin Messukeskuksessa. Mukana kokonaisuudessa on tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös maaseudun eläimiä ja kädentaitoja esittelevä ELMA. Lapsimessujen ensimmäiset ohjelmanumerot ovat vahvistuneet, ja ohjelma kokonaisuudessaan julkaistaan maaliskuun alussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme