Messukeskus

Messukävijä on trendinenä ja reipas rahankäyttäjä

Jaa

Messukävijä ehtii moneen. Hän janoaa uutuuksia, neuvoo ostovalinnoissa muitakin ja kuluttaa rahaa keskivertosuomalaista reippaammin. Messukävijän muotokuva piirtyy esiin Messukeskuksen Kantar TNS:llä teettämässä laajassa tutkimuksessa.

Messukävijät poimittiin lähikuvaan 2582 henkilöä käsittävästä TNS Mind -tietokannasta. Tiedot tutkimukseen koottiin tammi-kesäkuussa 2018.

Tulosten mukaan suomalainen messukävijä on keskimäärin 42-vuotias, hyvin koulutettu ja hyvin toimeentuleva suomalainen. Messuilla käyvät tutkimuksen mukaan yhtä lailla miehet kuin naiset (50%/50%).

­- Suomalainen messukävijä on vaikuttaja ja suunnannäyttäjä. Tutkimus osoittaa, että messukävijät ovat rohkeita kokeilemaan uusia tuotemerkkejä ja muovaavat mielipiteillään muidenkin ostopäätöksiä, kiteyttää tutkimuspäällikkö Anne Lahtinen Kantar TNS:stä.

- Messukävijän profiili vahvistaa, että kokemuksellinen tapahtumamarkkinointi on yrityksille moninkertainen mahdollisuus. Messuilla tavoitetaan aktiiviset edelläkävijät, ja tapahtumamarkkinointi toimii kuin rengas vedessä, kun messukävijä suosittelee messuilla kokeilemiaan ja ostamiaan uutuuksia lähipiirilleen, sanoo Messukeskuksen markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue.

Matkustaminen ja uusi tekniikka kiehtovat

Messukävijä käyttää matkailuun jopa 40 % enemmän rahaa vuodessa kuin keskivertokuluttaja. Matkakohteen valinnassa messukävijä on vaihtelunhaluinen ja kaikkiruokainen: 63 % tutkituista pyrkii lomailemaan aina uudessa paikassa, ja haluttuja ovat niin rantakohteet, kaupunkilomat kuin kaukomatkatkin.

Viihde-elektroniikkaa, sisustustarvikkeita ja muita kestokulutustavaroita messukävijä ostaa 600 eurolla keskivertokuluttajaa enemmän. Kun ostoslistalla on tekniikka, messukävijä valitsee usein keskimääräistä hinnakkaamman auton tai kodinkoneen. Jopa 71 % tutkituista seuraa kiinteästi teknologian kehitystä. Haluttuina hankintoina korostuivat autot, veneet ja kodinkoneet.

Himosisustaja ja vastuullisuuden vaalija

Liki puolet (46 %) messukävijöistä on himosisustajia. Tämäkin näkyy rahankäytössä. Messukävijä käyttää vuodessa 650 euroa sisustamiseen, kun keskivertokuluttaja pärjää 480 eurolla. Joka neljäs seuraa tiiviisti ruokatrendejä ja panostaa omaan hyvinvointiinsa laadukkain vaate- ja kosmetiikkavalinnoin.

Messukävijä syttyy myös luomuruoasta ja ostaa keskivertosuomalaista useammin vastuullisesti tuotettuja ja reilun kaupan tuotteita.

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messut ovat seitsemänneksi suurin media Suomessa ja vaikuttavuudeltaan medioista tuloksellisin, sosiaalisin ja elämyksellisin. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019.

Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com

Lisätietoja: Messukeskus Helsinki, markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, puh. 050 393 4974, maria.mroue@messukeskus.com. Viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, puh. 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com

Kantar TNS, tutkimuspäällikkö Anne Lahtinen p. 050 560 3186, anne.lahtinen@kantar.com

Kuvapankki: https://messukeskus.mediabank.fi/fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Messukeskus, markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, 050 393 4974, maria.mroue@messukeskus.com, viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Habitaren 2019 Kansainvälinen Ystävä Alberto Alessi: Suomalainen ja italialainen muotoilu ovat toistensa vastakohtia, ja siksi sopivat niin hyvin yhteen17.4.2019 14:00:00 EESTTiedote

Tunnetun italialaisen designtalo Alessin pääjohtaja Alberto Alessi on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Suomalaisen muotoilun kanssa pitkään toiminut Alessi valitsee Habitaren kiinnostavimmat sisällöt ja pitää keynote-puheenvuoronsa keskiviikkona 11.9.2019. Habitare on avoinna Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019. Italiassa 1921 perustettu Alessin muotoilutalo on yksi maailman tunnetuimpia yrityksiä muotoilun kentällä. Alessin yli tuhannen tuotteen valikoimaan kuuluu paljon kodin esineitä, kuten astioita ja keittiötarvikkeita, ja monet ovat saavuttaneet ikonisen maineen nykymuotoilussa. Tuotteiden suunnitteluun on vuosien saatossa osallistunut yli kolmesataa muotoilijaa – joukossa myös monia suomalaisia. ”Arvioimme Alessin tuotteiden menestystä neljällä muuttujalla, joita ovat tuotteen funktio, aistinvarainen kuvitteellinen muisti, viestintä ja kieli, sekä hinta. Korkein mahdollinen pistemäärä on 20 pistettä, ja korkein Alessin tuotteen saama pistemäärä on 18 pistettä. Se on

Vuoden Huiput -näyttely Habitareen12.4.2019 10:00:00 EESTTiedote

Parasta suomalaista luovaa suunnittelua esittelevän Vuoden Huiput -kilpailun voittajien näyttely nähdään jälleen ensi syksynä Habitaressa Messukeskuksessa 11.–15.9.2019. Suomen merkittävimmän luovan suunnittelun kilpailun voittajat julkistettiin eilen. Grafian järjestämä Vuoden Huiput on parasta suomalaista mainontaa ja muotoilua palkitseva, vuodesta 1980 järjestetty kilpailu. Viime vuoden luovan suunnittelun parhaimmisto palkittiin eilen Vuoden Huiput 2018 -gaalassa. Voittajatyöt esitellään jälleen omana näyttelynään Habitaressa syyskuussa. Habitaren Vuoden Huiput 2018 -näyttelyssä nähdään noin 61 työtä, 15 eri sarjan parhaat. Kilpailun kaikkien sarjojen pääpalkinnon, Grand Prixin, sai TBWA:n Helsingin Sanomille suunnittelema Land of Free Press. Kampanjan luovasta suunnittelusta TBWA\Helsingillä vastasivat mm. Sami Kelahaara, Jyrki Poutanen ja Erno Reinikainen. ”Älykäs ajatus, nopea ja erinomaisesti ajoitettu toteutus, usko minimalismin ja kiteytetyn sanoman voimaan sekä halu vaikutta

Matkamessut yhteistyöhön Maata pitkin -matkamessujen kanssa8.4.2019 13:00:00 EESTTiedote

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut aloittaa yhteistyön Maata pitkin -matkamessujen kanssa. Ensimmäinen yhteinen hanke on 5.5. Maata pitkin -matkamessut. Taustalla on Matkamessujen tahto tarjota tietoa ja inspiraatiota kaikille matkailijoille, sekä tavoittaa uusia kohderyhmiä. Matkamessut ovat toimillaan edistäneet vastuullista ja kestävää matkailua jo pitkään, ja esimerkiksi SMALin luoma kestävän matkailun Helsinki Declaration allekirjoitettiin ensimmäistä kertaa Matkamessuilla yli 10 vuotta sitten. Muuttuvassa maailmassa toimia on kuitenkin lisättävä, ja Matkamessut haluavat tarjota tietoa myös vaihtoehtoisista matkustusmuodoista kiinnostuneille matkailijoille. Yhtenä toimenpiteenä on yhteistyö Maata pitkin -matkamessujen kanssa. Toukokuussa Helsingissä järjestettävään tilaisuuteen kokoontuu maata pitkin matkustamiseen liittyviä toimijoita jakamaan tietoa ja inspiraatiota esimerkiksi juna- ja pyörämatkailusta. Yhteistyön myötä Matkamessut tuo tilaisuuteen muun

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme