Messukeskus

Messukeskuksen katolle nousee Helenin uusi aurinkovoimala

Jaa

Messukeskuksen katolle rakennetaan Helsingin suurimpiin kuuluva aurinkovoimala, jonka paneelit valjastetaan Helenin vuokrattaviksi nimikkopaneeleiksi.

Aurinkopaneelit asennetaan Messukeskuksen katolle kesän 2019 aikana.
Aurinkopaneelit asennetaan Messukeskuksen katolle kesän 2019 aikana.

Messukeskus lisää uusiutuvan energian osuutta ja vähentää energiankulutustaan verhoamalla kiinteistönsä katot yli 2000 aurinkopaneelilla, jotka tuottavat noin 592 MWh energiaa vuodessa. Aurinkoenergiaa aletaan tuottaa yhteistyössä Helenin kanssa.

Aurinkopaneelit asennetaan Messukeskuksen katolle kesän 2019 aikana. Samalla jäähdytyksen tarve ja sitä kautta energiankulutus vähenee, sillä aurinkopaneeleilla on varjostava vaikutus. Aurinkopaneeleita on tavoitteena asentaa myöhemmin lisää.

Uusiutuvan energian osuuden kasvattaminen ja energiankulutuksen vähentäminen ovat osa Messukeskuksen ilmastotavoitteita sekä vuosia jatkunutta, palkittua ympäristötyötä. Messukeskus toimii Helsingin kaupungin kumppanina rakentaen hiilineutraalia Helsinkiä Ilmastokumppanit-verkostossa.

”Me tämän päivän toimijat teemme juuri nyt päätöksiä, joilla rakennetaan tulevaisuus jälkipolville. Meille ilmastosta huolehtiminen ja oman osuutemme tekeminen on ainoa vaihtoehto. Energiankulutuksen vähentämisen ja uusiutuvan energian osuuden kasvattamisen lisäksi olemme päässeet jätteittemme hyötykäytössä 99 prosenttiin”, Messukeskuksen puolesta ilmastositoumuksen allekirjoittanut markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue kertoo.

”Olemme iloisia, että saamme jatkaa Helenin suosittua nimikkopaneelikonseptia Messukeskuksen kiinteistössä. Helen lunastaa nyt lupauksensa rakentaa lisää aurinkovoimaloita nimikkopaneeleiden kysynnän jatkuessa. Ilmastoneutraali tulevaisuus tehdään yhdessä asiakkaiden kanssa”, toteaa johtaja Marko Riipinen Helenistä.

Ympäristötyö on Messukeskuksessa jatkunut määrätietoisesti jo vuosia. Vuonna 2009 Messukeskus sai ympäristöjärjestelmälleen ISO 14001 -ympäristösertifikaatin ensimmäisenä suomalaisena messu- ja kongressikeskuksena. Energiavirasto ja Motiva palkitsivat Messukeskuksen vuonna 2017 energiaviisaana tapahtumatalona. Palkinto myönnettiin ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä toiminnasta ja tunnollisesta sitoutumisesta Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimukseen vuosina 2008–2016. Parhaillaan käynnissä on vuoteen 2018 saakka ulottuva energiahanke, jossa tavoitellaan merkittäviä säästöjä hyödyntämällä uusinta talotekniikkaa.

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messut ovat seitsemänneksi suurin media Suomessa ja vaikuttavuudeltaan medioista tuloksellisin, sosiaalisin ja elämyksellisin. Vuonna 2017 Messukeskuksessa järjestettiin 75 messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistui 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019.| www.messukeskus.com, @messukeskus

Helen Oy:n energiantuotanto on palkittu maailman tehokkaimpana. Meillä on yli 400 000 asiakasta eri puolilla Suomea, katamme kaukolämmöllä yli 90 % Helsingin lämmitystarpeesta ja laajennamme energiatehokasta kaukojäähdytystä Helsingissä. Kehitämme yhä ympäristöystävällisempiä ja innovatiivisempia ratkaisuja asiakkaidemme parhaaksi. Tavoitteemme on saavuttaa energiantuotannossamme sataprosenttinen ilmastoneutraalius. Haluamme tarjota asiakkaillemme maailman parasta kaupunkienergiaa.

Messukeskuksen mediapankki, kuvia vapaaseen käyttöön: https://messukeskus.mediabank.fi/fi/collection/view_share_link/a77e9eacfabb70b1ece4b0d12178c825

Faktat:

  • Aurinkovoimala teho 695 kWp
  • Arvioitu tuotto 592 MWh/v
  • Ensi vaiheessa 2319 paneelia, lisää myöhemmin
  • Paneelit 300 W monokidepaneeli
  • Rakentaminen alkaa kesällä 2019
  • Aurinkovoimala toimii Helenin nimikkopaneeliperiaatteella, jolloin kuka tahansa voi vuokrata sieltä itselleen oman nimikkopaneelin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Messukeskus, markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, puh. 050 393 4974, maria.mroue @ messukeskus.com | Viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 584 7262, tarja.gordienko @ messukeskus.com
Helen Oy, johtaja Marko Riipinen, Myynti ja asiakaspalvelu, puh. 050 502 3908

Kuvat

Aurinkopaneelit asennetaan Messukeskuksen katolle kesän 2019 aikana.
Aurinkopaneelit asennetaan Messukeskuksen katolle kesän 2019 aikana.
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Monipuolisen harjoittelun fysiikkalajit esillä APCONissa elokuussa20.6.2019 15:04:13 EESTTiedote

Elokuussa Messukeskuksessa järjestettävä APCON tarjoilee kattauksen eri fysiikkalajien kisoja. Toiminnallisen harjoittelun Rebel Open CF Throwdown ja Street Workout Nordic Championships -kilpailut esittelevät lajien monipuolisuutta ja tuovat Suomeen myös kansainvälisiä huippuja. APCON on pohjoismaiden suurin voimailu- ja fitness-lajien tapahtuma, joka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 23.-25.8.2019.

FinnSec 2019 esittelee uudet innovaatiot ja pureutuu turvallisuusjohtamiseen14.6.2019 13:29:39 EESTTiedote

Joka toinen vuosi järjestettävä johtava turvallisuusteknologian ja -palvelujen foorumi FinnSec 2019 on julkaissut ohjelmansa. Tarjolla on tietoa muun muassa digitalisaatiosta, turvallisuusjohtamisesta ja kansainvälisen pelastustoiminnan resurssien hyödyntämisestä. Uudet turvallisuusalan innovaatiot esitellään lyhyissä esittelyissä ensimmäistä kertaa tapahtuman yhteydessä. Road Rescue -näytöksiä tieliikennepelastamisesta voi seurata messualueella molempina messupäivinä. FinnSec 2019 järjestetään 2. – 3.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme