Messukeskus

Messukeskuksen katolle nousee Helenin uusi aurinkovoimala

Jaa

Messukeskuksen katolle rakennetaan Helsingin suurimpiin kuuluva aurinkovoimala, jonka paneelit valjastetaan Helenin vuokrattaviksi nimikkopaneeleiksi.

Aurinkopaneelit asennetaan Messukeskuksen katolle kesän 2019 aikana.
Aurinkopaneelit asennetaan Messukeskuksen katolle kesän 2019 aikana.

Messukeskus lisää uusiutuvan energian osuutta ja vähentää energiankulutustaan verhoamalla kiinteistönsä katot yli 2000 aurinkopaneelilla, jotka tuottavat noin 592 MWh energiaa vuodessa. Aurinkoenergiaa aletaan tuottaa yhteistyössä Helenin kanssa.

Aurinkopaneelit asennetaan Messukeskuksen katolle kesän 2019 aikana. Samalla jäähdytyksen tarve ja sitä kautta energiankulutus vähenee, sillä aurinkopaneeleilla on varjostava vaikutus. Aurinkopaneeleita on tavoitteena asentaa myöhemmin lisää.

Uusiutuvan energian osuuden kasvattaminen ja energiankulutuksen vähentäminen ovat osa Messukeskuksen ilmastotavoitteita sekä vuosia jatkunutta, palkittua ympäristötyötä. Messukeskus toimii Helsingin kaupungin kumppanina rakentaen hiilineutraalia Helsinkiä Ilmastokumppanit-verkostossa.

”Me tämän päivän toimijat teemme juuri nyt päätöksiä, joilla rakennetaan tulevaisuus jälkipolville. Meille ilmastosta huolehtiminen ja oman osuutemme tekeminen on ainoa vaihtoehto. Energiankulutuksen vähentämisen ja uusiutuvan energian osuuden kasvattamisen lisäksi olemme päässeet jätteittemme hyötykäytössä 99 prosenttiin”, Messukeskuksen puolesta ilmastositoumuksen allekirjoittanut markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue kertoo.

”Olemme iloisia, että saamme jatkaa Helenin suosittua nimikkopaneelikonseptia Messukeskuksen kiinteistössä. Helen lunastaa nyt lupauksensa rakentaa lisää aurinkovoimaloita nimikkopaneeleiden kysynnän jatkuessa. Ilmastoneutraali tulevaisuus tehdään yhdessä asiakkaiden kanssa”, toteaa johtaja Marko Riipinen Helenistä.

Ympäristötyö on Messukeskuksessa jatkunut määrätietoisesti jo vuosia. Vuonna 2009 Messukeskus sai ympäristöjärjestelmälleen ISO 14001 -ympäristösertifikaatin ensimmäisenä suomalaisena messu- ja kongressikeskuksena. Energiavirasto ja Motiva palkitsivat Messukeskuksen vuonna 2017 energiaviisaana tapahtumatalona. Palkinto myönnettiin ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä toiminnasta ja tunnollisesta sitoutumisesta Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimukseen vuosina 2008–2016. Parhaillaan käynnissä on vuoteen 2018 saakka ulottuva energiahanke, jossa tavoitellaan merkittäviä säästöjä hyödyntämällä uusinta talotekniikkaa.

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messut ovat seitsemänneksi suurin media Suomessa ja vaikuttavuudeltaan medioista tuloksellisin, sosiaalisin ja elämyksellisin. Vuonna 2017 Messukeskuksessa järjestettiin 75 messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistui 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019.| www.messukeskus.com, @messukeskus

Helen Oy:n energiantuotanto on palkittu maailman tehokkaimpana. Meillä on yli 400 000 asiakasta eri puolilla Suomea, katamme kaukolämmöllä yli 90 % Helsingin lämmitystarpeesta ja laajennamme energiatehokasta kaukojäähdytystä Helsingissä. Kehitämme yhä ympäristöystävällisempiä ja innovatiivisempia ratkaisuja asiakkaidemme parhaaksi. Tavoitteemme on saavuttaa energiantuotannossamme sataprosenttinen ilmastoneutraalius. Haluamme tarjota asiakkaillemme maailman parasta kaupunkienergiaa.

Messukeskuksen mediapankki, kuvia vapaaseen käyttöön: https://messukeskus.mediabank.fi/fi/collection/view_share_link/a77e9eacfabb70b1ece4b0d12178c825

Faktat:

  • Aurinkovoimala teho 695 kWp
  • Arvioitu tuotto 592 MWh/v
  • Ensi vaiheessa 2319 paneelia, lisää myöhemmin
  • Paneelit 300 W monokidepaneeli
  • Rakentaminen alkaa kesällä 2019
  • Aurinkovoimala toimii Helenin nimikkopaneeliperiaatteella, jolloin kuka tahansa voi vuokrata sieltä itselleen oman nimikkopaneelin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Messukeskus, markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, puh. 050 393 4974, maria.mroue @ messukeskus.com | Viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 584 7262, tarja.gordienko @ messukeskus.com
Helen Oy, johtaja Marko Riipinen, Myynti ja asiakaspalvelu, puh. 050 502 3908

Kuvat

Aurinkopaneelit asennetaan Messukeskuksen katolle kesän 2019 aikana.
Aurinkopaneelit asennetaan Messukeskuksen katolle kesän 2019 aikana.
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

MP-messut täyttää motoristin viikonlopun22.1.2019 10:58Tiedote

MP 19 -moottoripyörämessut esittelee uudet moottoripyörät ja järjestää motoristeille ohjelmaa 1. – 3.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Messuilla esitellään kaikki 2019 uutuusmallit. Koeajoaikoja on varattuna entistä enemmän Euroopan pisimmällä asfaltoidulla koeajoradalla. Ensimmäistä kertaa vietetään MP häitä ja valitaan MP Starsit. Messuilla kruunataan Miss MP19 ja palkitaan Petrol Circus Custom Bike Show'n parhaat pyörät. Ohjelmassa on matkakertomuksia, stunt-ajoa sekä nuorille suunnattu sunnuntai, jolloin koeajot ajetaan mopoilla ja kevytmoottoripyörillä.

Teknologiaa ei ole ilman ihmistä – Teknologia 19 -messujen teema nostaa esille ihmisen ja vastuullisuuden merkityksen teknologian eri aloilla  22.1.2019 10:21Tiedote

Pohjoismaiden johtava teknologiatapahtuma Teknologia 19 järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä ensi marraskuussa. Tapahtuman teemana on Ihminen, vastuullisuus ja teknologia, ja se nostaa esille ihmisen tekemän työn ja älyn merkitystä sekä erilaisia vastuullisuus- ja ympäristönäkökulmia tulevaisuuden teknologioiden kehittämisessä.

MP 19 -messujen media-aika 1.2.2019 klo 8.30-10.0021.1.2019 14:25Kutsu

Tervetuloa MP 19 -messujen media-aikaan Messukeskukseen Helsinkiin kuulemaan, mitä uutta MP-messut tarjoaa ja miten alalla menee. Lyhyiden puheenvuorojen jälkeen pääsette tutustumaan kuumimpiin uutuusmoottoripyöriin messuosastoille. Meillä on hyviä uutisia: Moottoripyörien myynti on 2018 noussut pitkästä aikaan. MP Stars -hanke jakaa tukea kilpamoottoripyöräilylle 170 000 arvosta ja MP- messuilla on mukana kaikki moottoripyöräuutuudet!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme