MessukeskusMessukeskus

Messukeskuksen kokousmaailma on nyt Messukeskus Siipi

Jaa

Messukeskus jatkaa kokoustilojensa voimakasta uudistamista tavoitteenaan kasvaminen Pohjoismaiden johtavaksi tapahtumakeskukseksi. Uudistusten yhteydessä Messukeskuksen kokousmaailma sai uuden ilmeen ja nimen Messukeskus Siipi.

RENTO-kokoustila, Messukeskus Siipi
RENTO-kokoustila, Messukeskus Siipi

Messukeskuksen kokousmaailma käsittää 40 erikokoista, moni-ilmeistä ja muuntuvaa kokoustilaa sekä 4400 katsomopaikan Amfi-salin, joka palvelee näyttävänä areenana suurille kokouksille, viihdetapahtumille ja juhlille. Suurin seminaaritila on 1100-paikkainen sali, jonka värimaailma on led-seinien ansiosta muunneltava. Tarvittaessa kokousmaailma laajenee halleihin, joihin voidaan rakentaa näyttelyjen lisäksi 13 laajaa luentosalia.

Uusimmat vahvistukset Messukeskuksen skandinaavisuutta henkivässä kokousmaailmassa ovat somistetut teemahuoneet LOISTO, NAMU, RENTO, USVA ja Suomi 100 -juhlavuonna avattu sadan hengen SUOMI-sali, jonka luonnonmateriaaleja kunnioittava sisustus jatkuu aulatiloissa.

Uudistusten yhteydessä Messukeskuksen kokousmaailma on saanut uuden nimen Messukeskus Siipi.

- Messukeskus Siipi saa aikaan kohtaamisia, ideoiden vaihtoa ja muutoksia. Tavoitteenamme on tarjota inspiroiva tila tilaisuuteen kuin tilaisuuteen, olipa kyseessä sitten intiimi muutaman henkilön tapaaminen tai kansainvälinen jättikongressi, sanoo uudistuksesta vastaava liiketoimintajohtaja Kristina von Konow Messukeskuksen Tapahtumat, kokoukset ja kongressi -yksiköstä.

Hotellisaneeraus ja ravintolauudistus käynnissä

Messukeskuksen valtteja kokous- ja kongressipaikkana ovat huipputason av-palvelut, ammattitaitoinen ja kokenut henkilöstö, monipuoliset ravintolatilat, kaunis juhla- ja tapahtumatila Valo sekä parhaillaan saneerattava Holiday Inn -hotelli. Hotelli avataan täysin uudenlaiseksi tapahtumahotelliksi konseptoituna vuoden 2019 alussa. Uudistustöiden ajan 20.2.2018 – 31.1.2019 hotelli on suljettu.

Samaan aikaan uusitaan Siiven ravintolamaailma, joka palvelee asiakkaita jo syyskaudella 2018. Kaikkiaan Messukeskuksen ravintolamaailma käsittää 21 erilaista ravintolaa ja kahvilaa, joissa on yhteensä 4582 asiakaspaikkaa. Ravintolapisteitä löytyy jokaiseen makuun: viinin maistelusta fine diningiin ja sushista ja salaateista kotiruokaan ja erikoiskahveihin. Ravintolapalveluista vastaa Fazer Food Services, joka tunnetaan vahvasta käsityöperinteestään, palvelustaan ja Pohjoismaiden maineikkaimmasta suklaabrändistä.

Huippukokousten ja viihdetapahtumien näyttämö

Messukeskuksessa järjestetään vuosittain 2000 kokousta, kongressia ja yritysjuhlaa. Messukeskus on toiminut tapahtumien kasvualustana ja todistanut monia kävijäennätyksiä. Viime vuonna isännöidyt kahdeksan kansainvälistä kongressia toivat pääkaupunkiseudulle yli 28 000 kävijää ja 50 miljoonaa euroa.

Messukeskuksessa on tehty historiaa ja nähty monien suomalaisyritysten huippuhetkiä.  ETYK-kokous 1992, EU-huippukokous 1999, ASEM-huippukokous 2006 ja vuoden 2008 ETYJ ovat tuoneet valtionpäämiehet eri puolilta maailmaan Messukeskukseen. Neste Oil, Finnair ja monet muut suomalaiset pörssiyritykset yhtiökokouksineen ovat jokakeväisiä vieraita Pasilassa. Rennompaan menoon tilat ovat muuntuneet esimerkiksi Euroviisujen lehdistökeskuksena, maailmankuulun Top Gear Live -moottorishow'n näyttämönä ja EDM-festivaalien areenana. Kuukauden kuluttua Messukeskus Amfi debytoi musikaaliteatterina suomenkielisen MAMMA MIA! -musikaalin ensi-illassa.

Messukeskus rakennettiin Pasilaan vuonna 1975. Kokoustilat valmistuivat vuonna 1983, ja niitä on sen jälkeen laajennettu moneen otteeseen. Holiday Inn Helsinki Messukeskus -hotelli avattiin 1997.

Siipi-ilmeuudistuksen toteutti Messukeskukselle Mainostoimisto Halo.

Messukeskus edistää suomalaista hyvinvointia mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia kokouksissa, kongresseissa, messuilla ja muissa tapahtumissa. Vuonna 2017 Messukeskuksessa järjestettiin 2000 kokousta ja kongressia ja Messukeskuksen eri tapahtumissa vieraili 1,2 miljoonaa kävijää. Messukeskus Siipi tarjoaa käyttöön 40 erikokoista kokoustilaa ja 4 400 katsomopaikan Amfi-salin. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää sata vuotta vuonna 2019. 

Messukeskus Siipi -logo: https://messukeskus.mediabank.fi/fi/collection/view_share_link/9bd7f5de3dc42580f37679c1ee216d7b

Messukeskus Siipi -tilakuvia: https://messukeskus.mediabank.fi/fi/collection/view_share_link/0fdde2bd084bb0fa40fddc079b84d0ec

Kristina von Konow, henkilökuvat: https://messukeskus.mediabank.fi/fi/collection/view_share_link/80238e13d1dba010a3733a806b44ba6e

Messukeskus Siipi tapahtumapalvelut: https://messukeskus.com/jarjesta_tilaisuus/

Messukeskuksen tilat numeroina:

  • 58 000 m2
  • 40 kokoustilaa
  • 7 hallia
  • 13 halleihin rakennettavaa luentosalia
  • 21 ravintolaa ja kahvilaa, joissa 4582 asiakaspaikkaa
  • 4600 pysäköintipaikkaa
  • 245 hotellihuonetta (hotellisaneeraus käynnissä 20.2.2018 – 31.1.2019)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Messukeskus, liiketoimintajohtaja Kristina von Konow, 0400 408 777, kristina.vonKonow@messukeskus.com. Viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com. www.messukeskus.com, @messukeskus

Kuvat

RENTO-kokoustila, Messukeskus Siipi
RENTO-kokoustila, Messukeskus Siipi
Lataa
SUOMI-sali, Messukeskus Siipi
SUOMI-sali, Messukeskus Siipi
Lataa
LOISTO-kokoustila, Messukeskus Siipi
LOISTO-kokoustila, Messukeskus Siipi
Lataa
NAMU-kokoustila, Messukeskus Siipi
NAMU-kokoustila, Messukeskus Siipi
Lataa
Messukeskus Siipi, aula
Messukeskus Siipi, aula
Lataa
Messukeskus, Amfi-sali
Messukeskus, Amfi-sali
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

HIMSS & Health 2.0 European Conference Messukeskuksessa 11.-13.6.2019: Suomi Paviljongin ohjelma on julkistettu21.5.2019 08:00:00 EESTTiedote

HIMSS & Health 2.0 European Conference on digitaalisen terveydenhuollon huipputapahtuma, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa 11.-13.6.2019. Suomalaiset alan yritykset esittäytyvät vahvasti konferenssin suurimmalla maaosastolla, Suomi Paviljongissa ja sen ohjelmalavalla. Lavaohjelma on vaikuttava läpileikkaus Suomen innovatiivisesta, maailman kärkeä edustavasta terveysosaamisesta.

PulPaper 2021 siirtyy kahdella viikolla15.5.2019 14:03:37 EESTTiedote

Metsäteollisuuden johtava kansainvälinen tapahtuma PulPaper järjestetään seuraavan kerran Messukeskuksessa Helsingissä 27.29.4.2021. Tapahtuman ajankohtaa on siirretty kahdella viikolla aiemmin ilmoitetusta, jotta vältetään päällekkäisyys Saksassa järjestettävän suuren teollisuustapahtuman kanssa. Messukeskuksessa samaan aikaan PulPaperin kanssa on myös kemian- ja bioalan huipputapahtuma ChemBio Finland ja kemianalan huippuseminaari Helsinki Chemicals Forum. Samanaikaiset tapahtumat tuovat synergiaetuja niin alan kävijöille kuin yrityksillekin.

ChemBio Finland 2021 siirtyy kahdella viikolla15.5.2019 13:11:54 EESTTiedote

ChemBio Finland 2021 järjestetään kahden vuoden kuluttua Messukeskuksessa Helsingissä 27.-28.4.2021 ensimmäistä kertaa samanaikaisesti metsäteollisuuden johtavan kansainvälisen PulPaper-tapahtuman kanssa. Nyt jo toistamiseen ChemBio Finland –tapahtuman yhteydessä on Helsinki Chemicals Forum. Tapahtuman ajankohta siirtyy aiemmin ilmoitetusta ajankohdasta huhtikuun loppuun, jotta vältetään päällekkäisyys Saksassa järjestettävän suuren teollisuustapahtuman kanssa. Samanaikaiset tapahtumat tuovat synergiaetuja niin kävijöille kuin yrityksillekin. ChemBio Finland –tapahtuma koostuu Kemian Päivien luennoista, bioalan seminaareista ja muusta ohjelmasta sekä kemian ja bioalan näyttelystä, johon viime kerralla osallistui 144 yritystä. ChemBio Finland järjestetään joka toinen vuosi. Vuonna 2019 tapahtumassa vieraili yli 4 200 ammattilaista. PulPaper 2018:ssa oli yli 9 200 kävijää yli 50 maasta. Tapahtuma käsitti metsäteollisuuden osa-alueet laajasti huomioiden myös pakkaus-, energia- ja kemiante

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme