MessukeskusMessukeskus

Messukeskuksen kokousmaailma on nyt Messukeskus Siipi

Jaa

Messukeskus jatkaa kokoustilojensa voimakasta uudistamista tavoitteenaan kasvaminen Pohjoismaiden johtavaksi tapahtumakeskukseksi. Uudistusten yhteydessä Messukeskuksen kokousmaailma sai uuden ilmeen ja nimen Messukeskus Siipi.

RENTO-kokoustila, Messukeskus Siipi
RENTO-kokoustila, Messukeskus Siipi

Messukeskuksen kokousmaailma käsittää 40 erikokoista, moni-ilmeistä ja muuntuvaa kokoustilaa sekä 4400 katsomopaikan Amfi-salin, joka palvelee näyttävänä areenana suurille kokouksille, viihdetapahtumille ja juhlille. Suurin seminaaritila on 1100-paikkainen sali, jonka värimaailma on led-seinien ansiosta muunneltava. Tarvittaessa kokousmaailma laajenee halleihin, joihin voidaan rakentaa näyttelyjen lisäksi 13 laajaa luentosalia.

Uusimmat vahvistukset Messukeskuksen skandinaavisuutta henkivässä kokousmaailmassa ovat somistetut teemahuoneet LOISTO, NAMU, RENTO, USVA ja Suomi 100 -juhlavuonna avattu sadan hengen SUOMI-sali, jonka luonnonmateriaaleja kunnioittava sisustus jatkuu aulatiloissa.

Uudistusten yhteydessä Messukeskuksen kokousmaailma on saanut uuden nimen Messukeskus Siipi.

- Messukeskus Siipi saa aikaan kohtaamisia, ideoiden vaihtoa ja muutoksia. Tavoitteenamme on tarjota inspiroiva tila tilaisuuteen kuin tilaisuuteen, olipa kyseessä sitten intiimi muutaman henkilön tapaaminen tai kansainvälinen jättikongressi, sanoo uudistuksesta vastaava liiketoimintajohtaja Kristina von Konow Messukeskuksen Tapahtumat, kokoukset ja kongressi -yksiköstä.

Hotellisaneeraus ja ravintolauudistus käynnissä

Messukeskuksen valtteja kokous- ja kongressipaikkana ovat huipputason av-palvelut, ammattitaitoinen ja kokenut henkilöstö, monipuoliset ravintolatilat, kaunis juhla- ja tapahtumatila Valo sekä parhaillaan saneerattava Holiday Inn -hotelli. Hotelli avataan täysin uudenlaiseksi tapahtumahotelliksi konseptoituna vuoden 2019 alussa. Uudistustöiden ajan 20.2.2018 – 31.1.2019 hotelli on suljettu.

Samaan aikaan uusitaan Siiven ravintolamaailma, joka palvelee asiakkaita jo syyskaudella 2018. Kaikkiaan Messukeskuksen ravintolamaailma käsittää 21 erilaista ravintolaa ja kahvilaa, joissa on yhteensä 4582 asiakaspaikkaa. Ravintolapisteitä löytyy jokaiseen makuun: viinin maistelusta fine diningiin ja sushista ja salaateista kotiruokaan ja erikoiskahveihin. Ravintolapalveluista vastaa Fazer Food Services, joka tunnetaan vahvasta käsityöperinteestään, palvelustaan ja Pohjoismaiden maineikkaimmasta suklaabrändistä.

Huippukokousten ja viihdetapahtumien näyttämö

Messukeskuksessa järjestetään vuosittain 2000 kokousta, kongressia ja yritysjuhlaa. Messukeskus on toiminut tapahtumien kasvualustana ja todistanut monia kävijäennätyksiä. Viime vuonna isännöidyt kahdeksan kansainvälistä kongressia toivat pääkaupunkiseudulle yli 28 000 kävijää ja 50 miljoonaa euroa.

Messukeskuksessa on tehty historiaa ja nähty monien suomalaisyritysten huippuhetkiä.  ETYK-kokous 1992, EU-huippukokous 1999, ASEM-huippukokous 2006 ja vuoden 2008 ETYJ ovat tuoneet valtionpäämiehet eri puolilta maailmaan Messukeskukseen. Neste Oil, Finnair ja monet muut suomalaiset pörssiyritykset yhtiökokouksineen ovat jokakeväisiä vieraita Pasilassa. Rennompaan menoon tilat ovat muuntuneet esimerkiksi Euroviisujen lehdistökeskuksena, maailmankuulun Top Gear Live -moottorishow'n näyttämönä ja EDM-festivaalien areenana. Kuukauden kuluttua Messukeskus Amfi debytoi musikaaliteatterina suomenkielisen MAMMA MIA! -musikaalin ensi-illassa.

Messukeskus rakennettiin Pasilaan vuonna 1975. Kokoustilat valmistuivat vuonna 1983, ja niitä on sen jälkeen laajennettu moneen otteeseen. Holiday Inn Helsinki Messukeskus -hotelli avattiin 1997.

Siipi-ilmeuudistuksen toteutti Messukeskukselle Mainostoimisto Halo.

Messukeskus edistää suomalaista hyvinvointia mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia kokouksissa, kongresseissa, messuilla ja muissa tapahtumissa. Vuonna 2017 Messukeskuksessa järjestettiin 2000 kokousta ja kongressia ja Messukeskuksen eri tapahtumissa vieraili 1,2 miljoonaa kävijää. Messukeskus Siipi tarjoaa käyttöön 40 erikokoista kokoustilaa ja 4 400 katsomopaikan Amfi-salin. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää sata vuotta vuonna 2019. 

Messukeskus Siipi -logo: https://messukeskus.mediabank.fi/fi/collection/view_share_link/9bd7f5de3dc42580f37679c1ee216d7b

Messukeskus Siipi -tilakuvia: https://messukeskus.mediabank.fi/fi/collection/view_share_link/0fdde2bd084bb0fa40fddc079b84d0ec

Kristina von Konow, henkilökuvat: https://messukeskus.mediabank.fi/fi/collection/view_share_link/80238e13d1dba010a3733a806b44ba6e

Messukeskus Siipi tapahtumapalvelut: https://messukeskus.com/jarjesta_tilaisuus/

Messukeskuksen tilat numeroina:

  • 58 000 m2
  • 40 kokoustilaa
  • 7 hallia
  • 13 halleihin rakennettavaa luentosalia
  • 21 ravintolaa ja kahvilaa, joissa 4582 asiakaspaikkaa
  • 4600 pysäköintipaikkaa
  • 245 hotellihuonetta (hotellisaneeraus käynnissä 20.2.2018 – 31.1.2019)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Messukeskus, liiketoimintajohtaja Kristina von Konow, 0400 408 777, kristina.vonKonow@messukeskus.com. Viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com. www.messukeskus.com, @messukeskus

Kuvat

RENTO-kokoustila, Messukeskus Siipi
RENTO-kokoustila, Messukeskus Siipi
Lataa
SUOMI-sali, Messukeskus Siipi
SUOMI-sali, Messukeskus Siipi
Lataa
LOISTO-kokoustila, Messukeskus Siipi
LOISTO-kokoustila, Messukeskus Siipi
Lataa
NAMU-kokoustila, Messukeskus Siipi
NAMU-kokoustila, Messukeskus Siipi
Lataa
Messukeskus Siipi, aula
Messukeskus Siipi, aula
Lataa
Messukeskus, Amfi-sali
Messukeskus, Amfi-sali
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kuka ansaitsee Rakkaudesta kirjaan -tunnustuksen vuonna 2018?2.8.2018 12:10Tiedote

Helsingin Kirjamessuilla jaetaan vuosittain Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto lukemisharrastuksen hyväksi tehdystä tärkeästä työstä. Palkinnon saaja voi olla yksityishenkilö tai yhteisö, joka on pitkään ja ansiokkaasti edistänyt lukemisharrastuksen ja kirjallisuuden asemaa tai muuten omalla toiminnallaan tehnyt kirjallisuutta tunnetuksi. Tunnustuksen saaja julkistetaan Helsingin Kirjamessujen avajaisissa 25.10.2018 nyt jo 18. kerran.

Kirjamessut onnittelee opiskelupaikan saaneita ja kutsuu 9000 fuksia kirjamessuille28.6.2018 01:00Tiedote

Helsingin Kirjamessut kutsuu Helsingin yliopistosta, Aalto-yliopistosta ja Helsingin Taideyliopistosta opiskelupaikan saaneet uudet opiskelijat, fuksit ja mursut, kirjamessuille ja jakaa heille yliopistojen kautta veloituksettomat kutsukortit. Tavoitteena on saada pääkaupunkiseutulaiset ja seudulle muuttavat uudet opiskelijat tulemaan Suomen suurimpaan kirjallisuustapahtumaan ja löytämään sen rikkaan tarjonnan. Helsingin Kirjamessut järjestetään 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

11 uutta sisustusratkaisua ja tuoteideaa Habitaressa26.6.2018 13:01Tiedote

Habitare esittelee 11 uutta tuoteideaa valmistajille ja yleisölle Protoshop-näyttelyssä. Nuorten suunnittelijoiden alueelle sijoittuvassa Protoshopissa esiteltävät prototyypit vastaavat hyvin tämän hetken kodin sisustamisen trendeihin. Fiksut, pienten tilojen säilytysratkaisut näkyvät tämän vuoden kokonaisuudessa. Tuotteet ovat teemoiltaan ajankohtaisia, mutta muotokieleltään ja materiaaleiltaan ajattomia. Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.-16.9.2018

Helsingin Kirjamessuilla kahdeksan lukupiiriä18.6.2018 12:19Tiedote

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit on julkaistu. Tarjolla on kahdeksan lukupiiriä kiinnostavista vuoden 2018 kirjauutuuksista. Lukupiiriin osallistuu messuvieraiden lisäksi kirjailija ja kustantajan edustaja. Lukupiirikirjailijoita ovat Rafael Donner, Antti Heikkinen, Kari Hotakainen, Risto Isomäki, Riikka Pulkkinen, Sisko Savonlahti, Katariina Souri ja Saara Turunen. Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme