Messukeskus

Messukeskus: Pääkaupunkiseudun messu- ja tapahtumaliiketoiminta saatava käyntiin välittömästi

Jaa

Messu- ja tapahtumaliiketoiminnan tämänhetkinen tilanne Uudellamaalla on kestämätön. Uusimaa on ainoa eristäytynyt saareke. Tampere, Turku ja muu Eurooppa porhaltavat ohi. Miksi? kysyy Messukeskus Helsinki.

Messut ja yritystapahtumat ovat lukuisissa Euroopan maissa avautuneet terveysturvallisesti. Myös muualla Suomessa, kuten esimerkiksi Turussa, Oulussa ja Tampereella messuja voi järjestää. Uudenmaan koronarajoitukset ovat kuitenkin ainutlaatuiset – täysin poikkeavat verrattuna muihin samassa tautitilanteessa oleviin alueisiin Suomessa ja Euroopassa.

Tilanne on kestämätön.

- Messukeskus on Suomen suurin tapahtumatalo. Osa työntekijöistämme on ollut lomautettuna jo yli 1,5 vuotta ja menetyksemme korona-ajalta liikevaihdossa ovat pian 100 miljoonaa euroa. Edellinen Etelä-Suomen avin päätös pyyhkäisi meiltä 4 miljoona euroa pois. Jokainen viikko suhteettomia ja ennakoimattomia rajoituksia on liikaa, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Kauppakeskuksiin on voinut mennä koko pandemian ajan. Messut ovat ulkopuolisen selvityksen mukaan jopa terveysturvallisempia kuin kauppakeskukset, mutta messuja ei voi Uudellamaalla järjestää. Räikeä epätasa-arvo rajoittaa elinkeinon harjoittamista ja heikentää kilpailukykyä myös pitkällä aikavälillä.

Avi ilmoitti eilen 31.8. aikovansa luopua Uudellamaalla vain hetken voimassa olleesta lohkomisvaatimuksesta mahdollisesti ensi viikolla. Valitettavasti vain hetken voimassa ollessaankin rajoitus ehti tuhota Messukeskuksen syyskuun liiketoiminnan täysin.

- Lohkomisrajoituksesta luopuminen on ehdottomasti oikea suunta. Toivottavasti se pysyy ja rajoitukset muuttuvat ennakoitavammiksi ja oikeasuhtaisemmiksi, vaatii Vepsäläinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Messukeskus Helsinki, toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, puh. 040 040 0074, anni.vepsalainen@messukeskus.com, markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, puh. 050 393 4974, maria.mroue@messukeskus.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kansainvälinen Cyber Security Nordic 2021 siirtyy tammikuuhun15.9.2021 13:08:31 EEST | Tiedote

Messukeskukseen Helsinkiin valmisteltu kansainvälinen Cyber Security Nordic -tapahtuma siirtyy ja järjestetään hybriditapahtumana 11.–12.1.2022 Messukeskuksessa Helsingissä. Kansainvälinen tapahtuma vaatii matkustamista ja useissa isoissa yrityksissä on vielä lokakuussa matkustuskielto. Messukeskus sopi siirrosta yhdessä tapahtuman toimeksiantaja Finnish Information Security Cluster - Kyberala ry:n kanssa.

Helsingin Kirjamessut kokoaa kirjallisuuden ystävät Messukeskukseen14.9.2021 14:30:00 EEST | Tiedote

Odotetut Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 28. – 31.10.2021 Messukeskuksessa Helsingissä. Kirjallisuuden ystävät, kirjailijat ja toimiala kokoontuvat Messukeskuksen laajoihin tiloihin keskustelemaan kirjallisuudesta ja ostamaan kirjoja. Mukana messuilla on yli 250 yritystä. Nyt jos koska isot tilat näyttävät parhaat puolensa, sillä niissä voidaan järjestää kirjamessut terveysturvallisesti. Helsingin Kirjamessujen ohjelma julkaistaan 28.9.2021.

KoneAgria tarjoaa arvokasta edelläkävijätietoa maa- ja metsätalousammattilaisille - ohjelma julkaistu6.9.2021 16:10:20 EEST | Tiedote

KoneAgria 2021 -messujen ohjelma on rakennettu siten, että maa- ja metsätalousammattilaiset löytävät sieltä paljon kannattavuutta ja osaamista vahvistavaa sisältöä ja kollegoiden käytännön kokemuksia. Esillä ovat muun muassa sukupolvenvaihdos, investoinnit, laidunnus, älykäs peltoviljely eli Smart Farming ja voimakkaasti kaikkeen vaikuttava Euroopan yhteisön yhteinen maatalouspolitiikka CAP. Päivät on teemoitettu, joten vierailun voi ajoittaa itselleen parhaiten sopivaksi. KoneAgria 2021 järjestetään torstaista lauantaihin 14.–16.10.2021 Tampereella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme