Messut Suomessa: tulo- ja työllisyysraportin 2017 julkistus

Jaa

Hyvä toimittaja, tervetuloa tiedotustilaisuuteen, jossa julkistamme tuoreet tutkimustulokset messualan tulo- ja työllisyysvaikutuksista Suomessa. Messujen tulo- ja työllisyysvaikutukset järjestämiskaupungeilleen on nyt ensimmäistä kertaa laskettu koko maan kattavasti ja tilastollisesti luotettavasti.

Tutkimuksen on teettänyt ja raportin julkistaa suomalaisten messujärjestäjien yhdistys Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry. Paikalla on runsaasti suomalaisten messujärjestäjien edustajia eri puolilta maata. Tilaisuudessa kuullaan myös katsaus tapahtuma-alan uusimpiin trendeihin.

AIKA: Keskiviikko 14.2.2018 klo 9
PAIKKA: Messukeskus Helsinki, Lehdistökeskus (eteläinen sisäänkäynti, Messuaukio 1)
 
Kahvia ja aamupalaa tarjolla klo 8.30 alkaen.

Messut Suomessa: tulo- ja työllisyysraportin 2017 julkistus | Ohjelma ja esiintyjät:

  • Tervetuloa, Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n puheenjohtaja Hannu Vähätalo
  • Suomessa järjestettävien messujen tulo- ja työllisyysvaikutukset vuonna 2017. Raportin esittely, projektipäällikkö Petteri Ohtonen, Haaga-Helia
  • Tapahtuma-alan viimeisimmät trendit, futuristi Elina Hiltunen

Tiedotustilaisuuden kesto on noin 50 minuuttia. Puhujat ovat haastateltavissa tilaisuuden päätteeksi.

Messujen tulo- ja työllisyysvaikutusten on aina uumoiltu olevan ympäristölleen merkittäviä mutta nyt vaikuttavuudesta saadaan mutu-tuntuman sijasta tilastodataa. Suomalaisten messujärjestäjien yhdistys Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry on kehittänyt yhteistyössä Haaga-Helian kanssa työkalun, joka laskee messujen tulo- ja työllisyysvaikutukset tarkasti ja luotettavasti. Tuloksena syntyy standardoitua ja vertailukelpoista tilastodataa messujen taloudellisesta vaikuttavuudesta.

Laskelma huomioi messujen välittömästi ja välillisesti aikaansaaman liikevaihdon, tulovirtojen jakautumisen eri toimialoille, välittömät ja välilliset työllisyysvaikutukset sekä verotulovaikutukset. Pohjana käytetään tietoja messuvieraiden ja näytteilleasettajien määristä, rahankäytöstä, messumatkan kestosta ja lähtöalueesta. Työkalu hyödyntää muun muassa messujen kävijä- ja näytteilleasettajatutkimuksia. Matkailun rahavirtojen mittaaminen perustuu nk. pohjoismaiseen malliin sekä Tilastokeskuksen kansantalouden tilinpitoon perustuviin panos-tuotoslaskelmiin.

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään ma 12.2. sähköpostitse: reija.kononen@messukeskus.com

Lisätietoja: Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry, toiminnanjohtaja Reija Könönen, p. 050 5604614, reija.kononen@messukeskus.com

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry. on suomalaisten messujärjestäjien yhdistys, joka kehittää messuja markkinointimediana ja edistää alan toimijoiden yhteistyötä. www.messutsuomessa.fi

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry, toiminnanjohtaja Reija Könönen, p. 050 5604614, reija.kononen@messukeskus.com

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry (entinen Messujärjestäjien Unioni ry) perustettiin 1996 edistämään alan yleisiä toimintaedellytyksiä ja tehostamaan messuyhtiöiden keskinäistä yhteistoimintaa. Yhdistyksen jäsenet ovat sitoutuneet antamaan tapahtumistaan levikintarkastettua, luotettavaa tietoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

I love me nosti esiin vastuullista kuluttamista21.10.2018 19:16Tiedote

Tänään päättyneillä I love me -messuilla oli vahva painotus vastuulliseen kuluttamiseen. Luonnonkosmetiikan ja ekomuodin osastojen lisäksi kuluttajille oli tarjolla kotimaista muotia ja vastuullisesti tuotettua ruokaa. 450 messuilla mukana olleen yrityksen tarjontaan kävi tutustumassa noin 56 000 kuluttajaa. Messuilla tehdyn kävijätutkimuksen mukaan ostopäätöksiin vaikuttavat entistä vahvemmin tuotteen alkuperään liittyvät asiat.

Maatalouskonemessuilla hurjasti koneuutuuksia ja koeajoalue18.10.2018 12:40Tiedote

Ensimmäistä kertaa Helsingissä järjestettävät MaatalousKonemessut esittelee maatalouskoneuutuudet ja maatalouden tuotantopanokset. Tapahtumaan osallistuu yli 250 yritystä. Konekeskon ilmoittauduttua messuille, kaikki suuret konekauppiaat ovat mukana tapahtumassa. Suurimmassa alan sisänäyttelyssä voi tutustua uusiin maatalouskoneisiin ja ulkona koeajoalueella voi ottaa tuntumaa uusiin traktoreihin. MaatalousKonemessut järjestetään 15. – 17.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme