Messut Suomessa: tulo- ja työllisyysraportin 2017 julkistus

Jaa

Hyvä toimittaja, tervetuloa tiedotustilaisuuteen, jossa julkistamme tuoreet tutkimustulokset messualan tulo- ja työllisyysvaikutuksista Suomessa. Messujen tulo- ja työllisyysvaikutukset järjestämiskaupungeilleen on nyt ensimmäistä kertaa laskettu koko maan kattavasti ja tilastollisesti luotettavasti.

Tutkimuksen on teettänyt ja raportin julkistaa suomalaisten messujärjestäjien yhdistys Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry. Paikalla on runsaasti suomalaisten messujärjestäjien edustajia eri puolilta maata. Tilaisuudessa kuullaan myös katsaus tapahtuma-alan uusimpiin trendeihin.

AIKA: Keskiviikko 14.2.2018 klo 9
PAIKKA: Messukeskus Helsinki, Lehdistökeskus (eteläinen sisäänkäynti, Messuaukio 1)
 
Kahvia ja aamupalaa tarjolla klo 8.30 alkaen.

Messut Suomessa: tulo- ja työllisyysraportin 2017 julkistus | Ohjelma ja esiintyjät:

  • Tervetuloa, Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n puheenjohtaja Hannu Vähätalo
  • Suomessa järjestettävien messujen tulo- ja työllisyysvaikutukset vuonna 2017. Raportin esittely, projektipäällikkö Petteri Ohtonen, Haaga-Helia
  • Tapahtuma-alan viimeisimmät trendit, futuristi Elina Hiltunen

Tiedotustilaisuuden kesto on noin 50 minuuttia. Puhujat ovat haastateltavissa tilaisuuden päätteeksi.

Messujen tulo- ja työllisyysvaikutusten on aina uumoiltu olevan ympäristölleen merkittäviä mutta nyt vaikuttavuudesta saadaan mutu-tuntuman sijasta tilastodataa. Suomalaisten messujärjestäjien yhdistys Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry on kehittänyt yhteistyössä Haaga-Helian kanssa työkalun, joka laskee messujen tulo- ja työllisyysvaikutukset tarkasti ja luotettavasti. Tuloksena syntyy standardoitua ja vertailukelpoista tilastodataa messujen taloudellisesta vaikuttavuudesta.

Laskelma huomioi messujen välittömästi ja välillisesti aikaansaaman liikevaihdon, tulovirtojen jakautumisen eri toimialoille, välittömät ja välilliset työllisyysvaikutukset sekä verotulovaikutukset. Pohjana käytetään tietoja messuvieraiden ja näytteilleasettajien määristä, rahankäytöstä, messumatkan kestosta ja lähtöalueesta. Työkalu hyödyntää muun muassa messujen kävijä- ja näytteilleasettajatutkimuksia. Matkailun rahavirtojen mittaaminen perustuu nk. pohjoismaiseen malliin sekä Tilastokeskuksen kansantalouden tilinpitoon perustuviin panos-tuotoslaskelmiin.

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään ma 12.2. sähköpostitse: reija.kononen@messukeskus.com

Lisätietoja: Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry, toiminnanjohtaja Reija Könönen, p. 050 5604614, reija.kononen@messukeskus.com

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry. on suomalaisten messujärjestäjien yhdistys, joka kehittää messuja markkinointimediana ja edistää alan toimijoiden yhteistyötä. www.messutsuomessa.fi

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry, toiminnanjohtaja Reija Könönen, p. 050 5604614, reija.kononen@messukeskus.com

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry (entinen Messujärjestäjien Unioni ry) perustettiin 1996 edistämään alan yleisiä toimintaedellytyksiä ja tehostamaan messuyhtiöiden keskinäistä yhteistoimintaa. Yhdistyksen jäsenet ovat sitoutuneet antamaan tapahtumistaan levikintarkastettua, luotettavaa tietoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Työmatkapyöräily on trendikästä22.2.2018 14:27Tiedote

Messutapahtumat nostavat esiin ilmiöitä ja trendejä. GoExpossa tänä vuonna pinnalla olevat pyöräilyteemat ovat sähköavusteiset pyörät ja työmatkapyöräily. Työmatkoja voi taittaa tavallisellakin pyörällä, mutta entistä kevyemmät sähköpyörät ovat tehneet työmatkalaiselle pyöräilystä helppoa ja miellyttävää. GoExpossa on testattavana lähes 60 sähköavusteista pyörää ja mukana tapahtumassa ovat kaikki merkittävät valmistajat ja maahantuojat, jotka edustavat kymmeniä eri pyörämerkkejä. GoExpo järjestetään 2.–4.3. Messukeskuksessa Helsingissä.

Ihania ideoita pihaan ja puutarhaan, ajankohtaista tietoa rakentamiseen ja remontointiin19.2.2018 09:09Tiedote

Kevätmessujen ohjelma pursuaa ideoita ja tietoa puutarhan ja pihan hoitoon, rakentamiseen ja remontointiin, piensisustamiseen ja mökkeilyyn. Kevätpuutarha-messujen ideapuutarhan teemana on fantasiamainen Liisa Ihmemaassa ja OmaMökki-messujen mökkipihalta löydät vinkit lokoisaan ranta- ja saunaelämään. Viiden messun kokonaisuus järjestetään Messukeskuksessa, Helsingissä 12.-15.4.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme