Espoon kaupunki - Esbo stad

Metro on investointi kestävään kasvuun ja tulevaisuuteen

Jaa

Metro on tärkeä kestävän kasvun ja kehityksen mahdollistaja. Kaupungistuminen jatkuu, ja Espoo tulee lähivuosina kasvamaan voimakkaasti erityisesti metron, Raide-Jokerin ja kaupunkiradan ympärillä. Samalla lisätään liikenteen solmukohtien kaupunkimaisuutta ja palveluja.

Metro mahdollistaa kestävän kaupunkirakenteen.
Metro mahdollistaa kestävän kaupunkirakenteen.

"Meidän pitää saada metro palvelemaan seudun asukkaita ja asiakkaita ja elinkeinoelämän kasvua. Länsimetro on miljardi-investointi, jonka tavoitteena ei ole pelkästään ihmisten sujuva siirtyminen paikasta toiseen. Metro mahdollistaa kestävän raiteisiin tukeutuvan kaupunkirakenteen. Helsinki ja Espoo ovat Suomen talouden vetureita, ja taloudellisessa mielessä on tärkeää, että länsimetron kasvu- ja kehityskäytävään syntyy entistä kilpailukykyisempi ympäristö yrityksille ja työpaikoille. Se tarkoittaa myös muita investointeja, jotka ovat arvoltaan jopa kymmenkertaisia metroon verrattuna", sanoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.     

Länsimetro on Espoon kaupungin suurin investointikohde. Sen avulla uudistetaan kaupunkirakennetta ja tehdään metron kasvu- ja kehityskäytävästä korkeatasoinen ja houkutteleva työpaikka- ja asuinalue, jossa jokaisen metroaseman lähiympäristö muutaman kilometrin säteellä on laadullisesti omaleimainen.    

Tavoitteena on saada Espoon asemien ympäristöön 70 000 uutta asukasta vuoteen 2050 mennessä. Työpaikkojen määrään tavoitellaan 100 %:n kasvua. Jo nyt metron varren työpaikkojen kiinnostavuus on kasvussa hyvien joukkoliikenneyhteyksien ansiosta. Myös asuntorakentaminen on huipussaan, sillä kuluvana vuonna Espooseen valmistuu yli 1100 asuntoa enemmän kuin edellisenä vuonna.    

"Espoon uudistuvat kaupunkikeskukset, liiketilat sekä koulut, oppilaitokset ja Aalto-yliopisto ovat 18.11.2017 alkaen metromatkan päässä. Espoon kulttuuri-, urheilu-, kongressi- ja ostostarjonta on metron ansiosta helposti saavutettavissa myös Helsingin suunnasta tuleville. Yrityksille ja sijoittajille kehityskäytävä tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia", Espoon kaupungin elinkeinojohtaja Tuula Antola luettelee metron hyötyjä.    

Jo nyt länsimetron varrella toimivat tai ovat jo rakentumassa mm. Aalto-yliopiston kampusalue, Tapiolan uudistunut keskus, Kehä I:n liikennehankkeet, Niittykummun ostoskeskus sekä Iso Omena ja siellä toimiva uudenlainen kaupungin palvelutori.     

Espoo jatkaa uudistumistaan metron ensimmäisen vaiheen liikkeellelähdön jälkeenkin. 2020-luvun alkupuolella metron matka jatkuu Matinkylästä Finnoon, Kaitaan, Soukan ja Espoonlahden kautta Kivenlahteen. Espoolaisten uusi merellinen kaupunginosa Finnoo lähtee rakentumaan vuonna 2018.   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Metro mahdollistaa kestävän kaupunkirakenteen.
Metro mahdollistaa kestävän kaupunkirakenteen.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme