Kasvu Open

Metsä- ja luontoyrittäjyyden kovimmat kasvajat valittu – lappeenrantalainen Finnos toistamiseen finaaliin

Jaa

Metsä- ja luontoyrittäjyyden lupaavimmaksi kasvajaksi on Kasvu Openin sparrausprosessin jälkeen valittu Finnos Oy. Kunniamaininnan sai Puhdistamo - Real Foods Oy. Yritykset etenevät valtakunnallisiin jatkosparrauksiin ja finaaliin, jossa valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset Start again ja Startup -sarjoissa.

Metsä- ja luontoyrittäjyyden Kasvupolun voittajakaksikko Finnoksen Caro Pohjola (oikealla) ​ja Puhdistamon Joni Laiho.
Metsä- ja luontoyrittäjyyden Kasvupolun voittajakaksikko Finnoksen Caro Pohjola (oikealla) ​ja Puhdistamon Joni Laiho.

Valinnat tehtiin kaikkiaan 15 kasvuhaluisen yrityksen joukosta, jotka seulottiin asiantuntijoiden kahden päivän sparraukseen 69 hakijasta.

Tuomaristo kiinnitti valintoja tehdessään huomiota markkinapotentiaaliin, kasvusuunnitelman uskottavuuteen ja innovatiivisuuteen sekä aitoon haluun yrityksen kehittämisessä.

Voittajayritys, vuonna 2016 perustettu Finnos Lappeenrannasta, kehittää ja valmistaa sahateollisuuteen tukkienmittausjärjestelmiä. Mittausteknologian avulla sahat pystyvät lisäämään raaka-ainetehokkuutta ja parantaa tuotelaatua. Mittari läpivalaisee tukit ja pystyy tulosten perusteella optimoimaan sahatavaran oikeisiin tuotteisiin. Tuomaristo näkee, että yrityksen teknologia vastaa toimialalla olevaan merkittävään haasteeseen ja luo asiakkaille selkeää lisäarvoa. Tuotteella on valtava kasvupotentiaali niin Suomessa kuin kansainvälisillä markkinoilla. Finnos oli myös vuonna 2017 yksi sadasta Kasvu Open finalistista.

Kunniamaininnan saaja, vuonna 2010 perustettu Puhdistamo – Real Foods Oy Lempäälästä, on Suomen ensimmäinen kokonaan superfood-tuotteisiin erikoistunut yritys. Parhaisiin raaka-aineisiin ja laatuun perustuva tuotevalikoima ja uskottava kasvusuunnitelma vakuutti tuomariston.

“Puhdistamo on alan edelläkävijöitä Suomen markkinoilla. Kansainvälinen kasvusuunta on uskottava ja vakuuttava”, kuuluu perustelut.

Asiantuntijoiden kahden päivän maksuttoman sparrauksen saivat myös Bitcomp Oy Jyväskylästä, Karelia Arctic Oy Espoosta, NorthDrone Oy Lappeenrannasta, NORD-T ja Helsinki Wildfoods Helsingistä, Suomen Metsät Kuntoon Suomussalmelta, Circfin Oy Nivalasta, INARI Arctic Cosmetics Oy Kolarista, Kolo Design Oy Joensuusta, Korsuretket Oy Ikaalisista, Söderlångvik gård Dragsfjärdistä, HaliPuu Kittilästä sekä Lapin Metsäpalvelut Rovaniemeltä.

Tuomaristoon kuuluvat puheenjohtaja Sanna Kasurinen (puheenjohtaja) ja Aki Hostikka Metsäkeskuksesta, Teemu Saarinen PJT-Forest Oy:stä, Tuomo Turunen Metsäpalvelu Turunen Oy:stä, Juha Rutanen Suomen luontoyrittäjyysverkostosta ja Kimmo Aalto MTK:sta.

Metsä-ja luontoyrittäjyyden Kasvupolku on osa Kasvu Openia, jonka valtakunnallinen finaali, Kasvu Open Karnevaali järjestetään 24.-25.10.2018 Jyväskylässä. Finaaliin pääsee kaikkiaan 100 yritystä eri Kasvupoluilta, joita järjestetään tänä vuonna eri toimialoilla ja alueilla yhteensä 30.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Janne Roiha, Kasvu Open -tiimi, Kasvun Roihu Oy*, p. 044 0342 179, janne.roiha@roihu.com

Oona Ikonen, Kasvupolun fasilitoija, Aava & Bang Oy*, p. 040 555 5543, oona.ikonen@bang.fi

Sanna Kasurinen, yritysten ja yhteisöjen palvelupäällikkö, Metsäkeskus, p. 040 674 3098, sanna.kasurinen@metsakeskus.fi

Kuvat

Metsä- ja luontoyrittäjyyden Kasvupolun voittajakaksikko Finnoksen Caro Pohjola (oikealla) ​ja Puhdistamon Joni Laiho.
Metsä- ja luontoyrittäjyyden Kasvupolun voittajakaksikko Finnoksen Caro Pohjola (oikealla) ​ja Puhdistamon Joni Laiho.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kasvu Open
Kasvu Open
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä

0503046794http://www.kasvuopen.fi

Kasvu Open auttaa suomalaisia kasvunnälkäisiä pk-yrityksiä kasvamaan yrityksen koosta tai iästä riippumatta. Vuonna 2018 tavoitteena on antaa maksutta sparrausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin 30 Kasvupolulla. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2018, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.

--------------------------

Metsä- ja luontoyrittäjyyden Kasvupolun mahdollistavat Metsäkeskus, Metsäalan Yrittäjät Ry ja Suomen Luontoyrittäjyysverkosto Ry sekä valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Team Finland, Jyväskylän kaupunki, San Francisco Oy, Jyväskylän Messut, Jyväs-Caravan, Laukaan kunta ja Keski-Suomen Liitto.

-------------------------

*Aava & Bang Oy ja Kasvun Roihu Oy ovat valtuutettuja Kasvu Open -tapahtumien järjestäjiä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakkaita. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari ja Jyväskylän kaupunki Oy.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kasvu Open

Kasvu Open jatkoon eurooppalaisessa yrittäjyyskilpailussa28.9.2018 07:45Tiedote

Kasvu Open yrityssparraus-konsepti on valittu eurooppalaisessa yrittäjyyden edistämiskilpailussa shortlistille. Kasvu Open kilpailee Suomen edustajana kategoriassa: Yritysten kansainvälistyminen. EEPA – The European Enterprise Promotion Awards – on Euroopan komission vuosittain järjestämä kilpailu, jossa esitellään ja palkitaan parhaita tapoja tukea yrittäjyyttä, erityisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme