Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Metsäfestivaali tuo mielikuvien metsän Opistotaloon

Jaa

Helsingin työväenopisto järjestää Kalliossa joulukuun alussa kaksipäiväisen Metsäfestivaalin, jolloin Opistotalo muuntuu monimuotoiseksi mielikuvien, tarinoiden ja muistojen metsäksi. Festivaali huipentuu kaksituntiseen Metsän koskettamat -esitykseen, jota on ollut toteuttamassa yli sata opiston opiskelijaa.

Suonaiset ja Metsän koskettamat Opistotalon juhlasalissa 2.12. klo 18. Kuva: Antti Kauppi
Suonaiset ja Metsän koskettamat Opistotalon juhlasalissa 2.12. klo 18. Kuva: Antti Kauppi

Työväenopiston Metsäfestivaali on monitaiteinen tapahtuma, jossa voi osallistua kymmeniin työpajoihin, nauttia lukuisista esityksistä, konserteista ja näyttelyistä, kutsua ystäviä piknikille ja telttailemaan tai vain vetäytyä Impivaaraan kuuntelemaan kuusten kuiskintaa. Metsäisiin maisemiin johdattavat reitit kuten Seikkailupolku, Hemmottelupolku ja Kansallismaisema.

Metsäfestivaali on osa syksyllä 2016 opistossa alkanutta Suomi 100 -juhlavuoden Metsä meissä -hanketta, jonka tavoitteena on tutkia suomalaisuutta, metsää ja Suomessa asuvien suhdetta metsään.

Metsämusiikin jukeboxista saunasavuun

”Viime kevätlukukaudella opistossa järjestettiin yli 70 metsäteemaista luentoa tai kurssia. Metsä oli esillä niin kotitalouden villivihanneskurssilla kuin yhteiskunnallisten aineiden luontofilosofian luennoilla”, kertoo hankkeen ja Metsäfestivaalin koordinaattori Katariina Kaarlela.

Puolentoista vuoden aikana kursseilla syntyneet ajatukset ja metsäkokemukset kiteytyvät festivaalin ohjelmassa erilaisiksi leikeiksi, opetustilanteiksi, esityksiksi sekä kuvataideinstallaatioiksi.

Tapahtumia on perjantaina 1.12. klo 14–21 ja lauantaina 2.12. klo 11–21. Ohjelmaa on kaiken ikäisille. Tarkka ohjelma hel.fi/tyovaenopisto > Metsäfestivaali.

Metsän koskettamat -esitys punoo metsäteeman yhteen

Festivaalin kohokohtana nähdään lauantai-iltana kaksituntinen Metsän koskettamat -esitys – mosaiikkimainen ja moniäänisesti soiva kuvaelma ihmisistä, jotka etsivät yhteyttä metsään, omia juuriaan, muistojen ja tarinoiden metsämaisemaa.

Produktion suunnittelu ja materiaalin tuottaminen on aloitettu toissa syksynä Tehdään METSÄ! -kirjoitus- ja valokuvauskurssien sekä Näyttelijä nykyteatterissa -kurssin ja Videoverstaan yhteistyönä.

Keväällä 2017 mukaan tulivat kurssit Teatteri Mellari, Silkin laulu, Entisten nuorten kuoro, Promus-kuoro, Liikkeellä-kuoro, Pianon mestarikurssi, I´m pro -tanssi-improvisaation kurssi, Huilu meni metsään ja Metsän puut- kuvataidekurssi. Mukana on lisäksi Teatteritaiteen perusopetuksen opiskelijoita. Toteutukseen on osallistunut kaikkiaan yli sata opiskelijaa.

Metsän koskettamat -esityksen on ohjannut ja koordinoinut Ulla Tarvainen, käsikirjoituksesta vastaa Tehdään METSÄ! -kirjoituskurssilaisten ja Teatteri Mellarin tekstien pohjalta Katariina Kaarlela.

Näyttelijöiden ohjaus Riikka Herva ja Ulla Tarvainen, musiikin ohjaus ja sävellys Charlotta Hagfors, Katja Vepsäläinen, Eeva Lauttamus-Lindberg, Julia Ilomäki ja Satu Vuorio, tanssijoiden ohjaus Jenna Rignell, videot Mikael Leinonen ja Sami Rönkä, kuvamateriaali Tehdään METSÄ! -valokuvauskurssi, opettaja Lea Kömi, valosuunnittelu Jere Kouhia, puvustus Monica Helin, esitysdramaturgia Katariina Kaarlela ja Ulla Tarvainen.

Metsässä minä olen elossa. Metsässä minä tiedän, missä olen.

Metsäfestivaali

pe 1.12. klo 14–21
la 2.12. klo 11–21

Metsä koskettamat -esitys

la 2.12. klo 18 juhlasali
Opistotalo, Helsinginkatu 26

Vapaa pääsy. Ohjelmaa kaiken ikäisille.
Tarkka ohjelma hel.fi/tyovaenopisto > Metsäfestivaali

https://www.facebook.com/events/124879438181458/

 

Lisätiedot:

Katariina Kaarlela
katariina.kaarlela@hel.fi

Ulla Tarvainen
ulla.tarvainen@hel.fi
puh. 09 310 88523

Yhteyshenkilöt

Katariina Kaarlela
katariina.kaarlela@hel.fi

Ulla Tarvainen
ulla.tarvainen@hel.fi
puh. 09 310 88523

Mari Larkovirta
tiedottaja
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Suonaiset ja Metsän koskettamat Opistotalon juhlasalissa 2.12. klo 18. Kuva: Antti Kauppi
Suonaiset ja Metsän koskettamat Opistotalon juhlasalissa 2.12. klo 18. Kuva: Antti Kauppi
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala


Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 20.3.15.3.2018 14:29Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu ensi viikon tiistaina 20. maaliskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatus ja koulutus -toimialan verkkosivuilla: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutuslautakunnan-suomenkielinen-jaosto-poytakirjat Esityslistalla on muun muassa seuraava esitys: Suomenkielisen lisäopetuksen järjestäminen lukuvuonna 2018-2019 Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päättää, että lukuvuonna 2018–2019 lisäopetuksen aloituspaikkoja varataan enintään 150 nuorelle kuuteen (6) ryhmään Helsingin kaupungin peruskouluissa ja Stadin ammattiopistossa. Lisäopetusta järjestetään seuraavissa kouluissa ja oppilaitoksissa: Pasilan peruskoulu (1 ryhmä) Käpylän peruskoulu (1 ryhmä) Myllypuron peruskoulu (1ryhmä) Stadin ammattiopisto (3 ryhmää) Helsingin lisäopetuksella on merkittäviä lapsivaikutuksia tarjotessaan aloituspaikan peruskoulunsa päättäneill

Helsingfors förbereder ibruktagande av servicesedlar inom småbarnspedagogiken - servicesedlar ökar familjernas valmöjligheter och serviceutbudet9.3.2018 15:19Tiedote

Småbarnspedagogiken ska vara en god och välfungerande närservice för familjerna, där barnens lärstig förverkligas från småbarnspedagogiken till förskoleundervisningen och den grundläggande utbildningen. ”De lägre avgifterna för småbarnspedagogik och den avgiftsfria småbarnspedagogiken för 5-åringar (4h/dag) från hösten 2018 förutsätter en modell med servicesedlar som jämnar ut avgifterna för familjerna. Tanken är att avgifterna inom den kommunala och den privata småbarnspedagogiken ska ligga närmare varandra, vilket i sin tur innebär att familjerna oftare har tillgång till den privata servicen”, säger direktören för den svenska servicehelheten Niclas Grönholm. Med servicesedlarna vill Helsingfors skapa en servicehelhet av den kommunala och den privata småbarnspedagogiken, en helhet som ur familjernas och barnens synvinkel fungerar bra. Den privata småbarnspedagogiken kompletterar Helsingfors stads småbarnspedagogiska tjänster. De privata serviceleverantörerna kommer att vara delaktiga

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme