Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Metsäfestivaali tuo mielikuvien metsän Opistotaloon

Jaa

Helsingin työväenopisto järjestää Kalliossa joulukuun alussa kaksipäiväisen Metsäfestivaalin, jolloin Opistotalo muuntuu monimuotoiseksi mielikuvien, tarinoiden ja muistojen metsäksi. Festivaali huipentuu kaksituntiseen Metsän koskettamat -esitykseen, jota on ollut toteuttamassa yli sata opiston opiskelijaa.

Suonaiset ja Metsän koskettamat Opistotalon juhlasalissa 2.12. klo 18. Kuva: Antti Kauppi
Suonaiset ja Metsän koskettamat Opistotalon juhlasalissa 2.12. klo 18. Kuva: Antti Kauppi

Työväenopiston Metsäfestivaali on monitaiteinen tapahtuma, jossa voi osallistua kymmeniin työpajoihin, nauttia lukuisista esityksistä, konserteista ja näyttelyistä, kutsua ystäviä piknikille ja telttailemaan tai vain vetäytyä Impivaaraan kuuntelemaan kuusten kuiskintaa. Metsäisiin maisemiin johdattavat reitit kuten Seikkailupolku, Hemmottelupolku ja Kansallismaisema.

Metsäfestivaali on osa syksyllä 2016 opistossa alkanutta Suomi 100 -juhlavuoden Metsä meissä -hanketta, jonka tavoitteena on tutkia suomalaisuutta, metsää ja Suomessa asuvien suhdetta metsään.

Metsämusiikin jukeboxista saunasavuun

”Viime kevätlukukaudella opistossa järjestettiin yli 70 metsäteemaista luentoa tai kurssia. Metsä oli esillä niin kotitalouden villivihanneskurssilla kuin yhteiskunnallisten aineiden luontofilosofian luennoilla”, kertoo hankkeen ja Metsäfestivaalin koordinaattori Katariina Kaarlela.

Puolentoista vuoden aikana kursseilla syntyneet ajatukset ja metsäkokemukset kiteytyvät festivaalin ohjelmassa erilaisiksi leikeiksi, opetustilanteiksi, esityksiksi sekä kuvataideinstallaatioiksi.

Tapahtumia on perjantaina 1.12. klo 14–21 ja lauantaina 2.12. klo 11–21. Ohjelmaa on kaiken ikäisille. Tarkka ohjelma hel.fi/tyovaenopisto > Metsäfestivaali.

Metsän koskettamat -esitys punoo metsäteeman yhteen

Festivaalin kohokohtana nähdään lauantai-iltana kaksituntinen Metsän koskettamat -esitys – mosaiikkimainen ja moniäänisesti soiva kuvaelma ihmisistä, jotka etsivät yhteyttä metsään, omia juuriaan, muistojen ja tarinoiden metsämaisemaa.

Produktion suunnittelu ja materiaalin tuottaminen on aloitettu toissa syksynä Tehdään METSÄ! -kirjoitus- ja valokuvauskurssien sekä Näyttelijä nykyteatterissa -kurssin ja Videoverstaan yhteistyönä.

Keväällä 2017 mukaan tulivat kurssit Teatteri Mellari, Silkin laulu, Entisten nuorten kuoro, Promus-kuoro, Liikkeellä-kuoro, Pianon mestarikurssi, I´m pro -tanssi-improvisaation kurssi, Huilu meni metsään ja Metsän puut- kuvataidekurssi. Mukana on lisäksi Teatteritaiteen perusopetuksen opiskelijoita. Toteutukseen on osallistunut kaikkiaan yli sata opiskelijaa.

Metsän koskettamat -esityksen on ohjannut ja koordinoinut Ulla Tarvainen, käsikirjoituksesta vastaa Tehdään METSÄ! -kirjoituskurssilaisten ja Teatteri Mellarin tekstien pohjalta Katariina Kaarlela.

Näyttelijöiden ohjaus Riikka Herva ja Ulla Tarvainen, musiikin ohjaus ja sävellys Charlotta Hagfors, Katja Vepsäläinen, Eeva Lauttamus-Lindberg, Julia Ilomäki ja Satu Vuorio, tanssijoiden ohjaus Jenna Rignell, videot Mikael Leinonen ja Sami Rönkä, kuvamateriaali Tehdään METSÄ! -valokuvauskurssi, opettaja Lea Kömi, valosuunnittelu Jere Kouhia, puvustus Monica Helin, esitysdramaturgia Katariina Kaarlela ja Ulla Tarvainen.

Metsässä minä olen elossa. Metsässä minä tiedän, missä olen.

Metsäfestivaali

pe 1.12. klo 14–21
la 2.12. klo 11–21

Metsä koskettamat -esitys

la 2.12. klo 18 juhlasali
Opistotalo, Helsinginkatu 26

Vapaa pääsy. Ohjelmaa kaiken ikäisille.
Tarkka ohjelma hel.fi/tyovaenopisto > Metsäfestivaali

https://www.facebook.com/events/124879438181458/

 

Lisätiedot:

Katariina Kaarlela
katariina.kaarlela@hel.fi

Ulla Tarvainen
ulla.tarvainen@hel.fi
puh. 09 310 88523

Yhteyshenkilöt

Katariina Kaarlela
katariina.kaarlela@hel.fi

Ulla Tarvainen
ulla.tarvainen@hel.fi
puh. 09 310 88523

Mari Larkovirta
tiedottaja
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Suonaiset ja Metsän koskettamat Opistotalon juhlasalissa 2.12. klo 18. Kuva: Antti Kauppi
Suonaiset ja Metsän koskettamat Opistotalon juhlasalissa 2.12. klo 18. Kuva: Antti Kauppi
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Information om den upplevda kvaliteten på inomhusluften erhölls av undervisningspersonal på Helsingfors grundskolor11.12.2018 11:34Tiedote

Helsingfors har fått omfattande information om hur personalen upplever kvaliteten på inomhusluften i stadens grundskolor. I april i år utförde Arbetshälsoinstitutet en enkät som riktade sig till lärare och skolgångsbiträden i stadens alla 101 finsk- och svenskspråkiga grundskolor. Över 2 500 svar inkom och svarsprocenten var 65. Enkäten utfördes elektroniskt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme