Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Metsäfestivaali tuo mielikuvien metsän Opistotaloon

Jaa

Helsingin työväenopisto järjestää Kalliossa joulukuun alussa kaksipäiväisen Metsäfestivaalin, jolloin Opistotalo muuntuu monimuotoiseksi mielikuvien, tarinoiden ja muistojen metsäksi. Festivaali huipentuu kaksituntiseen Metsän koskettamat -esitykseen, jota on ollut toteuttamassa yli sata opiston opiskelijaa.

Suonaiset ja Metsän koskettamat Opistotalon juhlasalissa 2.12. klo 18. Kuva: Antti Kauppi
Suonaiset ja Metsän koskettamat Opistotalon juhlasalissa 2.12. klo 18. Kuva: Antti Kauppi

Työväenopiston Metsäfestivaali on monitaiteinen tapahtuma, jossa voi osallistua kymmeniin työpajoihin, nauttia lukuisista esityksistä, konserteista ja näyttelyistä, kutsua ystäviä piknikille ja telttailemaan tai vain vetäytyä Impivaaraan kuuntelemaan kuusten kuiskintaa. Metsäisiin maisemiin johdattavat reitit kuten Seikkailupolku, Hemmottelupolku ja Kansallismaisema.

Metsäfestivaali on osa syksyllä 2016 opistossa alkanutta Suomi 100 -juhlavuoden Metsä meissä -hanketta, jonka tavoitteena on tutkia suomalaisuutta, metsää ja Suomessa asuvien suhdetta metsään.

Metsämusiikin jukeboxista saunasavuun

”Viime kevätlukukaudella opistossa järjestettiin yli 70 metsäteemaista luentoa tai kurssia. Metsä oli esillä niin kotitalouden villivihanneskurssilla kuin yhteiskunnallisten aineiden luontofilosofian luennoilla”, kertoo hankkeen ja Metsäfestivaalin koordinaattori Katariina Kaarlela.

Puolentoista vuoden aikana kursseilla syntyneet ajatukset ja metsäkokemukset kiteytyvät festivaalin ohjelmassa erilaisiksi leikeiksi, opetustilanteiksi, esityksiksi sekä kuvataideinstallaatioiksi.

Tapahtumia on perjantaina 1.12. klo 14–21 ja lauantaina 2.12. klo 11–21. Ohjelmaa on kaiken ikäisille. Tarkka ohjelma hel.fi/tyovaenopisto > Metsäfestivaali.

Metsän koskettamat -esitys punoo metsäteeman yhteen

Festivaalin kohokohtana nähdään lauantai-iltana kaksituntinen Metsän koskettamat -esitys – mosaiikkimainen ja moniäänisesti soiva kuvaelma ihmisistä, jotka etsivät yhteyttä metsään, omia juuriaan, muistojen ja tarinoiden metsämaisemaa.

Produktion suunnittelu ja materiaalin tuottaminen on aloitettu toissa syksynä Tehdään METSÄ! -kirjoitus- ja valokuvauskurssien sekä Näyttelijä nykyteatterissa -kurssin ja Videoverstaan yhteistyönä.

Keväällä 2017 mukaan tulivat kurssit Teatteri Mellari, Silkin laulu, Entisten nuorten kuoro, Promus-kuoro, Liikkeellä-kuoro, Pianon mestarikurssi, I´m pro -tanssi-improvisaation kurssi, Huilu meni metsään ja Metsän puut- kuvataidekurssi. Mukana on lisäksi Teatteritaiteen perusopetuksen opiskelijoita. Toteutukseen on osallistunut kaikkiaan yli sata opiskelijaa.

Metsän koskettamat -esityksen on ohjannut ja koordinoinut Ulla Tarvainen, käsikirjoituksesta vastaa Tehdään METSÄ! -kirjoituskurssilaisten ja Teatteri Mellarin tekstien pohjalta Katariina Kaarlela.

Näyttelijöiden ohjaus Riikka Herva ja Ulla Tarvainen, musiikin ohjaus ja sävellys Charlotta Hagfors, Katja Vepsäläinen, Eeva Lauttamus-Lindberg, Julia Ilomäki ja Satu Vuorio, tanssijoiden ohjaus Jenna Rignell, videot Mikael Leinonen ja Sami Rönkä, kuvamateriaali Tehdään METSÄ! -valokuvauskurssi, opettaja Lea Kömi, valosuunnittelu Jere Kouhia, puvustus Monica Helin, esitysdramaturgia Katariina Kaarlela ja Ulla Tarvainen.

Metsässä minä olen elossa. Metsässä minä tiedän, missä olen.

Metsäfestivaali

pe 1.12. klo 14–21
la 2.12. klo 11–21

Metsä koskettamat -esitys

la 2.12. klo 18 juhlasali
Opistotalo, Helsinginkatu 26

Vapaa pääsy. Ohjelmaa kaiken ikäisille.
Tarkka ohjelma hel.fi/tyovaenopisto > Metsäfestivaali

https://www.facebook.com/events/124879438181458/

 

Lisätiedot:

Katariina Kaarlela
katariina.kaarlela@hel.fi

Ulla Tarvainen
ulla.tarvainen@hel.fi
puh. 09 310 88523

Yhteyshenkilöt

Katariina Kaarlela
katariina.kaarlela@hel.fi

Ulla Tarvainen
ulla.tarvainen@hel.fi
puh. 09 310 88523

Mari Larkovirta
tiedottaja
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Suonaiset ja Metsän koskettamat Opistotalon juhlasalissa 2.12. klo 18. Kuva: Antti Kauppi
Suonaiset ja Metsän koskettamat Opistotalon juhlasalissa 2.12. klo 18. Kuva: Antti Kauppi
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala varautuu Superin ja Tehyn työtaistelutoimenpiteeseen19.9.2018 16:44Tiedote

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö (Tehy) ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto (Super) ovat julistaneet jäseniään koskevan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon vastustaakseen hallituksen esitystä työsuhdeturvan heikentämisestä alle 20 henkeä työllistävissä yrityksissä. Myös JHL ilmoittaa toimenpiteistään viikolla 39. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa 26.9. klo 6.00 ja päättyy 28.9. klo 23.59. Työtaistelutoimenpide voi vaikuttaa Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen palveluihin. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto saattaa näkyä varhaiskasvatuksen palveluissa. Toimiala tiedottaa työtaistelutoimenpiteen mahdollisista vaikutuksista. Lisätietoja: Satu Järvenkallas, varhaiskasvatusjohtaja, puh. 09 310 43368, satu.jarvenkallas@hel.fi (20.9.) Eeva Tiihonen, varhaiskasvatuksen aluepäällikkö, puh. 09 310 58499, eeva.tiihonen@hel.fi (21.9.) Niclas Grönholm, ruotsinkielisten palveluiden johtaja, puh. 09 310 86225, niclas.gronholm@hel.fi Tiina Harju-Kukkula, henkilöstöpäällikkö, puh. 09 310 33939, tiin

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan 18.9. kokouksen ennakkotiedote14.9.2018 12:00Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 18.9. Kokouksen esityslista löytyy verkkosivuiltamme: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutus-asiakirja?year=2018&ls=11&doc=Kasko_2018-09-18_Kklku_11_El Kokouksen päätyttyä julkaisemme päätöstiedotteen lautakunnan verkkosivulla. Lisätietoja kasvatus- ja koulutuslautakunnasta https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi/paatoksenteko/kasvatus-ja-koulutuslautakunta/kasvatus-ja-koulutuslautakunta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme