Messukeskus

Metsäjätit ja start up -yritykset kohtaavat PulPaperin kansainvälisessä tunnelmassa

Jaa

PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy muodostavat metsäteollisuuden kansainvälisen tapahtumakokonaisuuden, joka koostuu näyttelystä ja laajasta ohjelmasta. Tapahtumassa kohtaavat noin 500 yritystä metsäteollisuuden jättiläisistä pieniin start up -yrityksiin. Messupäiviin kuuluu myös runsaasti ohjelmaa kolmessa eri seminaarissa ja kolmella tietoiskulavalla. Yhteensä tapahtumissa kuullaan noin 100 asiantuntijaa.

PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy kokoavat näyttelyyn 500 yritystä. Kuva: Messukeskus.
PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy kokoavat näyttelyyn 500 yritystä. Kuva: Messukeskus.

PulPaperin ympärille koottu metsäteollisuuden tapahtumakokonaisuus kiinnostaa myös kansainvälisesti. Kansainvälisiä yrityksiä on mukana yli 20 eri maasta yhteensä lähes 130. Kaukaisimmat seminaarien esiintyjät tulevat Pohjois-Amerikasta ja Japanista, ja myös kävijöitä on tulossa eri maanosista. Lisäksi messuille kokoontuu runsaasti ulkomaisia median edustajia.

Start up:it tarjovat apua digiloikkaan ja kiertotalouden haasteisiin

Messuilla on mukana 25 start up -yritystä, jotka ovat kehittäneet ratkaisuja muun muassa kiertotalouden ongelmiin ja digiloikan vaatimuksiin. Start up -yrityksillä on innovaatioita muun muassa biotuhkan kierrätykseen ja puun käyttöön monien erilaisten tuotteiden valmistuksessa. Lisäksi yritykset ovat kehittäneet työkaluja teollisen internetin ja tiedon tehokkaampaan hyödyntämiseen, strategisen päätöksenteon tukemiseen tekoälyn avulla sekä lisätyn todellisuuden eli AR:n tarjoamiin mahdollisuuksiin pakkausteollisuudessa asiakasuskollisuuden kasvattamiseksi.

Tietoiskuista pikakatsaus alan uutuuksiin

PulPaperin näyttelyalueella Future Squarella on maksutonta tietoiskuohjelmaa, joka on teemoitettu messupäivien mukaan. Tiistaina on yritysten lyhyitä infoja uutuustuotteista ja -palveluista. Keskiviikko on varattu metsäyhtiöiden puheenvuoroille ja torstaina on ohjelmaa alan opiskelijoille.

Metsäyritykset tuovat paikalle omia johtajiaan, jotka kertovat muun muassa innovaatioista, vastuullisuudesta ja pakkausteollisuuden uusista mahdollisuuksista. Biojalostamo-osaston johtaja Timo Heikka avaa Stora Enson viimeaikaisia investointeja. Vastuullisuudesta ja kiertotaloudesta puhuvat Metsä Fibren liiketoiminnan kehittämisjohtaja Kaija Pehu-Lehtonen sekä Kotkamillsin Barrier Boards toimialajohtaja Saila Kettunen. Sappi Europen johtaja Berry Wiersum kertoo, miten innovaatiot on otettu osaksi yrityksen toimintaa. Lisäksi ohjelmissa pohditaan pakkausalan tulevaisuutta uusien materiaalien ja digitaalisuuden kautta.

Opiskelijat pitchaavat omia ideoitaan ohjelmalavalla

Metsäteollisuuden korkeakouluopiskelijoille tarkoitetun innovaatiokilpailun semifinalistit pääsevät Future Squaren lavalle pitchaamaan omia töitään torstaina. ”Wood U Make It Happen?” -innovaatiokilpailussa etsitään parhaita ideoita, joissa on uusia avauksia metsäteollisuuden haasteisiin sekä yleisiin megatrendeihin, kuten väestönkasvuun ja ympäristöhaasteisiin.

Pitchauksien perusteella kilpailun tuomaristo valitsee finalistit. Tuomaristo koostuu biotalouden huippuasiantuntijoista ja juryn puheenjohtajana toimii Maija Itkonen, Gold&Green Foodsin perustaja. Kilpailun ensimmäinen palkinto on 10 000 euroa, toinen 5 000 euroa ja kolmas sija 3 000 euroa. Voittajat julkistetaan loppuvuodesta Metsäteollisuus ry:n 100-vuotisjuhlassa.

- Kilpailun semifinalistit edustavat kattavasti eri korkeakouluja ympäri Suomen sekä monia eri näkökulmia, palveluista metsänkasvatukseen sekä puun aivan eri osista tehtyihin materiaaleihin. Tämä korostaa monipuolista innovaatioiden kirjoa ja toisaalta inspiroivia mahdollisuuksia, mitä puun eri käyttömuodot tarjoavat, sanoo tuomariston puheenjohtaja Maija Itkonen.

Metsäteollisuutta monipuolisesti käsittelevät tapahtumat PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 29.–31.5.2018. PulPaper on kansainvälinen metsäteollisuuden tapahtuma, johon kuuluvat näyttely, seminaarit ja muu ohjelma, iltaohjelma ja vierailut suomalaisille tehtaille.

Tapahtuman yhteydessä järjestettäviä maksullisia ohjelmia ovat PulPaper Conference (30.–31.5.), Business Forum (29.5.) ja 3D Printing of Biomaterials (29.5.) sekä alan ammattilaiset kokoava iltajuhla (30.5.) Näyttelyalueella on päivittäin maksuttomia tietoiskuja. Vierailut Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaalle ja Kotkamillsin kartonkitehtaalle järjestetään 31.5.–1.6.

www.pulpaper.fi #pulpaper2018

Lisätiedot: Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

Lisätiedot Wood U Make It Happen? -innovaatiokilpailusta: Metsäteollisuus ry, innovaatioasioiden päällikkö Alina Ruonala-Lindgren, 0400 454 241, alina.ruonala-lindgren@forestindustries.fi

Kuvat

PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy kokoavat näyttelyyn 500 yritystä. Kuva: Messukeskus.
PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy kokoavat näyttelyyn 500 yritystä. Kuva: Messukeskus.
Lataa
PulPaperissa on runsaasti kansainvälisiä yrityksiä ja kävijöitä eri puolilta maailmaa. Kuva: Messukeskus.
PulPaperissa on runsaasti kansainvälisiä yrityksiä ja kävijöitä eri puolilta maailmaa. Kuva: Messukeskus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kutsu: PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy 29.-31.5.16.5.2018 15:46Kutsu

Hyvä toimittaja, tervetuloa metsä- ja pakkausteollisuutta monipuolisesti käsittelevään tapahtumakokonaisuuteen 29.–31.5.2018 Messukeskukseen Helsinkiin. Samaan aikaan järjestetään kansainvälinen metsäteollisuuden tapahtuma PulPaper, pakkausalan ykköstapahtuma PacTec ja uusi Wood & Bioenergy. Ohjelmaa median edustajille: 29.5. klo 9.00: Welcoming words & Introduction to PulPaper for media (Media Partner Center, hall 6) - Sales group manager Marcus Bergström, Messukeskus - CEO Antti Lindqvist, Forest Products Engineers 29.5. klo 10.00 Avajaiset / Opening Ceremony (Future Square, halli 6) Messuohjelmassa on useita ajankohtaisia seminaareja, jotka ovat maksuttomia median edustajille: 29.5. Business Forum tuo eturivin vaikuttajat Suomesta ja ulkomailta keskustelemaan mm. johtamisen muutoksesta, kulutustottumuksista ja kestävästä kehityksestä. 29.5. 3D Printing of Biomaterials on VTT:n ja FPInnovations:n isännöimä seminaari, joka käsittelee 3D-tulostukseen liittyviä kysymyksiä. 30.–31.5. Pul

Moottoripyörien koeajokiertueella yli 100 prätkää15.5.2018 13:47Tiedote

Kevään suuret moottoripyörien koeajopäivät tarjoavat laajan kattauksen suurimpien moottoripyörämerkkien uutuusmalleja. Koeajossa on yli 100 moottoripyörää 16 merkiltä. Koeajopäivissä voi kokeilla erilaisia moottoripyörämerkkejä ja -malleja sekä vertailla niiden ominaisuuksia. Suuri moottoripyörien koeajopäivä järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Tampereella 6.6. ja Turussa 7.6. Helsingissä tapahtuma on jo kolmatta kertaa Prätkällä -päivänä 8.6.

Habitare Pro:n ohjelma on julkaistu - huippuasiantuntijoita arkkitehtuurista, valotaiteesta, puutarhasuunnittelusta ja projektisisustamisesta3.5.2018 14:02Tiedote

Habitaren ammattilaistapahtuman Habitare Pron teema Roots ̶ Juuret käsittelee arkkitehtuurin sekä valaistus- ja sisustussuunnittelun suhdetta kulttuuriperimään, alkuperään, nykyhetkeen ja tulevaan. Teema kerää huippuasiantuntijoita maailmalta ja Suomesta arkkitehtuurin, projektisisustamisen, valotaiteen, korjausrakentamisen ja puutarhasuunnittelun aloilta. Tapahtuman kumppaneina ovat JKMM Arkkitehdit ja LDC Lighting Design Collective sekä ARKTIS, Kvadrat, Novo Wood ja PixMill. Habitare Pro järjestetään samaan aikaan Habitaren kanssa Messukeskuksessa 12.-14.9.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme