Uudenmaan ELY-keskus

Metsäläntien rampissa Helsingissä sijaitseva huonokuntoinen hulevesiputki uusitaan

Jaa

ELY-keskus uusii kesän aikana sade- ja sulamisvesiä kuljettavan hulevesiputken, joka on osa Haaganpuron pääuomaa ja toimii myös uhanalaisen taimenen elinympäristönä.

Taimenten kulku- ja elinolosuhteiden varmistamiseksi uusimistyötä on suunniteltu Vaelluskala ry:n ja ELY-keskuksen yhteistyönä.
Taimenten kulku- ja elinolosuhteiden varmistamiseksi uusimistyötä on suunniteltu Vaelluskala ry:n ja ELY-keskuksen yhteistyönä.

Työn aikana ramppialueelle rakennetaan noin 100 metriä uutta avouomaa ja hieman yli 100 metriä halkaisijaltaan hieman entistä kookkaampi putkitettu osuus Metsäläntien alle. Aiemmin Haaganpuro on kulkenut suljetussa hulevesiputkessa koko ramppialueen alitse.

Saneeraukseen liittyy erityishaasteita, koska hulevesiputki kulkee vilkkaan Hämeenlinnanväylän kyljessä Metsäläntien rampin alla ja Haaganpurossa esiintyvä uhanalainen taimen käyttää putkea vaellusreittinään.

Taimenten kulku- ja elinolosuhteiden varmistamiseksi hulevesiputken uusi putkitettu osuus sekä uusi avouoma-osuus rakennetaan kuivatyönä häiritsemättä uoman nykyistä virtausta. Uuden uoman valmistuttua veden virtaus siirretään hallitusti uuteen uomaan, jonka jälkeen vanha putkitettu osuus osittain täytetään ja osittain poistetaan. Taimenten kulku- ja elinolosuhteiden varmistamiseksi uusimistyötä on suunniteltu Vaelluskala ry:n ja ELY-keskuksen yhteistyönä.

Työ aloitetaan kesäkuussa valmistelevillä töillä. Valmistelevien töiden aikana liikenne kulkee normaalisti alennetuin nopeusrajoituksin.

Heinä-elokuun vaihteessa Helsingistä Haagan ja Metsälän suuntaan menevä liikenne ohjataan työnaikaiselle rampille. Työt valmistuvat syyskuussa.

Kevyt liikenne pääsee työmaan ohi koko työn ajan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Urakoitsija: M. Huhtakallio Oy, Marko Huhtakallio, puh. 040 557 3888
Valvontakonsultti: Siltainsinöörit TH Oy, Henry Niemi, puh 045 126 9960
Projektipäällikkö: Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Terhi Siltanen, puh 040 733 7816.

Kuvat

Taimenten kulku- ja elinolosuhteiden varmistamiseksi uusimistyötä on suunniteltu Vaelluskala ry:n ja ELY-keskuksen yhteistyönä.
Taimenten kulku- ja elinolosuhteiden varmistamiseksi uusimistyötä on suunniteltu Vaelluskala ry:n ja ELY-keskuksen yhteistyönä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Yhteistyötä tehostava Flexible Collaboration Platform avuksi tietomallinnuksen hyödyntämiseen infra-alalla ja talonrakentamisessa2.8.2021 14:58:18 EEST | Tiedote

Suurimpien infra-alan tilaajien tavoitteena on kehittää infrarakenteiden tietomallintamista. Sillä tähdätään infra-alan suunnittelu- ja rakentamisprosessien ja koko elinkaaren hallinnan tehostamiseen sekä infra-alan tuottavuuden parantamiseen. Juha Noeskoski kehitti väitöskirjassaan Flexible Collaboration Platform -toimintamallin yhteistoiminnan alustaksi etenkin siltahankkeisiin.

Långtidsarbetslösheten bland unga har mer än fördubblats jämfört med året innan (Nyland)27.7.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

I kommunerna inom Nylands närings-, trafik- och miljöcentrals (NTM-centralens) område fanns det i slutet av juni sammanlagt 112 947 arbetslösa arbetssökande, av vilka 96 760 var utan anställning och 16 187 permitterade. Det totala antalet arbetslösa minskade med 27 754 (-19,7 %) personer jämfört med ett år tidigare. I Nyland var minskningen lägst i hela landet. I slutet av juni utgjorde andelen arbetslösa arbetssökande 12,8 % av arbetskraften, vilket är 3,4 procentenheter färre än året innan.

Nuorten pitkäaikaistyöttömyys yli kaksinkertainen edellisvuoteen verrattuna (Uusimaa)27.7.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskuksen) kuntien alueella oli kesäkuun lopussa yhteensä 112 947 työtöntä työnhakijaa, joista ilman työsuhdetta olevia oli 96 760 ja lomautettuja 16 187. Työttömien kokonaismäärä laski 27 754 (-19,7 %) henkilöllä verrattuna vuotta aikaisempaan. Uudellamaalla lasku oli koko maan alhaisinta. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli kesäkuun lopussa 12,8 %, joka on 3,4 prosenttiyksikköä vuotta aikaisempaa vähemmän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme