Messukeskus

Metsämessuilla ohjelmaa metsäalan ammattilaisille ja virkistyskäyttäjille

Jaa

Metsämessut Messukeskuksessa on tapahtuma metsänomistajille, metsäalan ammattilaisille sekä kaikille metsässä liikkujille. Tapahtuma tarjoaa metsänomistajille vinkkejä muun muassa metsänhoitoon ja sukupolvenvaihdoksiin. Tänä vuonna on erityisesti huomioitu metsässä liikkujat, jotka löytävät tapahtumasta ideoita retkeilyyn, eräilyyn ja metsästykseen.

Metsämessut järjestetään ELMA-tapahtumakokonaisuuden kanssa samaan aikaan Messukeskuksessa 10.–12.11. Tapahtuman avaa Suomen Metsäyhdistyksen Metsäpäivät, jotka järjestetään Messukeskuksen Kokoustamossa 9.–10.11.

Metsämessuilla otetaan huomioon sekä metsän ystävät että metsäalan ammattilaiset. Satoja metsäalan ammattilaisia kokoontuu vuosittain Metsäpäiville kuulemaan luentoja alan ajankohtaisista aiheista sekä verkostoitumaan ja tapaamaan kollegoita. Metsäpäivät avautuvat avajaistilaisuudella ja huipentuvat torstai-iltana järjestettäviin Metsäbileisiin, jotka toimivat samalla Metsämessujen avajaisina.

Biotalous tänään ja huomenna

Metsämessuilla biotalous konkretisoituu mm. maa- ja metsätalousministeriön, Maanmittauslaitoksen, Riistakeskuksen, Eviran, Luken, Metsäkeskuksen, Metsähallituksen, Aalto-yliopiston ja Iskun yhteisosastolla. Osastolla esitellään, miten biotalous näkyy arjessa ja tulevaisuudessa ja miten kuluttajavalinnoilla voi vaikuttaa biotalouden kasvuun ja kehitykseen.

Metsämessuille pysähtyy myös Bioaika-tapahtumakiertue, joka on metsäsektorin yhteinen lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja Suomen nuorille. Kiertueen ytimessä on Bioaika-rekka, joka on pyörillä ja biopolttoaineella kulkeva tiedekeskusnäyttely.

Metsän monipuolinen tarjonta

Metsämessujen ohjelmassa on otettu huomioon sekä metsänomistajat että virkistyskäyttäjät. Metsälavalla järjestetään paneelikeskusteluja ja kuluttajille suunnattuja kyselytunteja, joissa käsitellään muun muassa luonnonsuojelua ja metsää sijoituskohteena. Työnäytösalueella järjestetään viihteellisiä kilpailuja, ja alueelta saa asiantuntijavinkkejä koneiden huoltoon.

Asiaohjelman ja työnäytöslavan lisäksi Metsämessuilla on tarjolla virkistyskäyttäjille ideoita eräretkiin ja tarvikehankintoihin sekä vinkkejä ulkoiluun ja metsänhoitoon sekä mm. varustetestausta ja jousimetsästystä.

Lusto tuo messuille Suomi 100 -teemaan liittyvän näyttelyn. Valokuvanäyttely ’Metsä josta itseni löysin’ käsittää metsäteknikko Pentti Väänäsen valokuvia Ilomantsin saloilta vuosilta 1950–80. KoulutusZone-yhteisalueella esittäytyvät kaikki metsäkoulutusasteet Helsingin Yliopisto, Itä-Suomen Yliopisto, HAMK, HAMI, Keuda, Livia ja TTS. Suomen Messusäätiön myöntämä 5000 euron Metsän etunoja -palkinto julkistetaan myös messuilla.

Metsämessujen ohjelma-aikataulu sekä tapahtumassa olevat yritykset julkaistaan lokakuun alussa Metsämessujen nettisivuilla. www.metsa.messukeskus.com

Metsämessut Messukeskuksessa 10.–12.11. esittelee metsän virkistyskäyttöä ja metsänhoitoa. Metsämessujen kanssa samaan aikaan järjestetään Suomen Metsäyhdistyksen Metsäpäivät 9.–10.11. Metsämessut ovat osa ELMA – Elämää, eläimiä ja ostoksia -tapahtumakokonaisuutta, johon kuuluu viisi tapahtumaa: ELMA, Metsä, Kädentaito, OutletExpo ja Lemmikki. Samalla lipulla kaikki tapahtumat. Liput Messukeskuksen verkkokaupasta tai ovelta www.metsa.messukeskus.com

Lisätietoja
Messukeskus, tiedottaja Tuula Sipilä, p. 040 905 1373, tuula.sipila@messukeskus.com
www.metsa.messukeskus.com
www.smy.fi/metsapaivat/

#metsämessut  #metsäpäivät  #elmamessut  #kädentaitomessut  #lemmikkimessut  #outletexpo

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa ja yli 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9000 näytteilleasettajaa ja yli 1,1 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Helsingin Caravan-messut avaa tien uusiin elämyksiin17.1.2018 12:39Tiedote

Matkailuajoneuvolla matkustaminen on helppoa ja hauskaa. Sen on jo huomannut 63 000 suomalaista aktiiviharrastajaa. Matkailuajoneuvojen mahdollisuuksiin voi perehtyä Helsingin Caravan-messuilla, jossa esitellään 200 uutta erilaisiin tarkoituksiin sopivaa matkailuautoa ja –vaunua. Messuilla kerrotaan vuokraamistoiminnasta ja osastoilta saa tietoa erilaisiin kohteisiin matkaamisesta. Helsingin Caravan-messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 19. – 21.1.2018 Messukeskuksessa Helsingissä samaan aikaan Matkamessujen kanssa.

Matkailututkimus 2018: Suomalaiset matkustavat pois arjesta ja kiireestä – vastuullisesti17.1.2018 09:00Tiedote

Matka 2018 -messujen Matkailututkimuksen mukaan arjesta irrottautuminen, rentoutuminen ja halu nähdä maailmaa saavat suomalaiset matkustamaan. Vastuullisuus näkyy erityisesti paikallisten palveluiden suosimisessa. Matkamessujen Matkailututkimus 2018 selvitti suomalaisten matkustamisen syitä ja matkailuun liittyviä mielipiteitä. Matka 2018 -messut on auki yleisölle Messukeskuksessa Helsingissä 19.-21.1.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme