Metsän jatkuvan kasvatuksen yhdistys Silva ry

Metsän jatkuvan kasvatuksen yhdistys Silva ry haastaa vallitsevan metsähoitokäytännön

Jaa

Lehdistötiedote 7.5.2019. Metsän jatkuvan kasvatuksen yhdistys Silva ry on perustettu edistämään jatkuvapeitteisen metsänhoidon tunnettuutta ja käyttöä Suomen metsien hoidossa. Yhdistys tähtää monipuolisen tutkimus- ja kokemustiedon välittämiseen tavoitteenaan edistää metsäluonnon monimuotoisuutta, monikäyttöisyyttä, ympäristönsuojelua ja metsänomistajalle kannattavaa metsätaloutta.

Metsän jatkuvan kasvatuksen yhdistys Silva ry haastaa vallitsevan, pääasiassa avohakkuisiin perustuvan metsänhoitokäytännön jatkuvan kasvatuksen periaatteella ja korostaa toiminnassaan kolmea pääteemaa:

1. Korkea tuottavuus: Metsänomistajalle jatkuvan kasvatuksen käyttäminen tarjoaa paremman tuottavuuden ja merkittävästi alhaisemmat metsänhoitokustannukset. Näin hoidettu metsä myös kestää erilaisia tuhoja ja sopeutuu muutoksiin huomattavasti paremmin kuin viljelymetsä sekä tuottaa arvokasta, hyvälaatuista puuta.

2. Luonto- ja ympäristöarvot: Jatkuva kasvatus turvaa metsien säilymisen metsinä ja todellisina hiilinieluina ja -varastoina sekä palauttaa metsien luonnollisen hydrologisen kierron vesistöjä pilaamatta. Se myös lisää talousmetsien luonnon monimuotoisuutta.

3. Kokonaisvaltainen vaikuttavuus: Jatkuvapeitteisyyden säilyttävä metsänhoito mahdollistaa metsien monipuolisen ja kestävän käytön, kuten luontomatkailun, marjastuksen, sienestyksen ja muun virkistyskäytön sekä säilyttää metsämaiseman kauneusarvot merkittävästi nykyistä paremmin. Myös metsien kansanterveydellinen merkitys kohentuu. Erilaisilla metsän sosiaalisilla ja kulttuurisilla arvoilla on merkittävä kansantaloudellinen merkitys.

Yhdistys:
Metsän jatkuvan kasvatuksen yhdistys Silva ry on perustettu paikkaamaan metsienhoidon ohjeistuksessa olevaa aukkoa ja täydentämään liian yksipuolista tietoa metsienhoidon vaihtoehdoista. Valitulla metsänhoitotavalla on paljon suurempi merkitys ilmastonmuutoksen hillinnässä kuin esimerkiksi liikenteen päästöillä. Yhdistys korostaa monipuolisen ja kokonaisvaltaisen asioiden tarkastelun tärkeyttä suomalaisen metsäomaisuuden ja luonnon monimuotoisuuden turvaamisessa. Se kannustaa metsänomistajia, metsäteollisuutta ja metsäluonnosta kiinnostuneita haastamaan vallalla olevat metsänhoitokäytännöt monipuoliseen tutkittuun tietoon perustuvilla ja tulevaisuutta turvaavilla valinnoilla.

Lisätiedot:
www.jatkuvakasvatus.fi 

Yhdistys osallistuu WWF:n torstaina 9.5. järjestämään metsän jatkuvaa kasvatusta käsittelevään seminaariin, tervetuloa mukaan. Tilaisuus järjestetään Finlandia-talolla.


Yhdistyksen hallitus:

Sampo Manninen
puheenjohtaja
040 515 0880
sampo.manninen@jatkuvakasvatus.fi

Mai Suominen
MMT, varapuheenjohtaja
050 322 4363
mai.suominen@jatkuvakasvatus.fi

Harri Heinonen
sihteeri
040 759 9908
harri.heinonen@jatkuvakasvatus.fi

Yrjö Norokorpi
dosentti, hallituksen jäsen
040 591 1146
yrjo.norokorpi@jatkuvakasvatus.fi

Juuso Joona
MMM, hallituksen jäsen
050 360 9632
juuso.joona@jatkuvakasvatus.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Metsän jatkuvan kasvatuksen yhdistys Silva ry
Metsän jatkuvan kasvatuksen yhdistys Silva ry
Maantie 1
11100 RIIHIMÄKI

http://www.jatkuvakasvatus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.