Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ryMaa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Metsänhoitoyhdistys Österbotten on Vuoden Kymppi

Jaa

Vuoden Kymppi on tunnustus esimerkillisestä työstä metsänomistajien edunvalvonnassa.

MTK valitsi Vuoden Kympin nyt kolmatta kertaa. Tunnustus myönnetään joka toinen vuosi metsänhoitoyhdistykselle ja joka toinen vuosi yksittäiselle toimijalle. Valinta julkistettiin ja palkinto luovutettiin MTK:n metsävaltuuskunnan kokouksessa 31.10.

Vuoden Kympin valinnassa korostetaan erityisesti ansioita metsänomistajien etujen ajamisessa sekä metsänomistajaorganisaation jäsenten ja muiden metsänomistajien palvelussa.

Mhy Österbotten on kunnostautunut metsänomistajien edunvalvonnassa erityisesti aloittamalla kuitupuun viennin Ruotsiin perustamansa Österbottens Trä Ab – Pohjalaisten Puu Oy -yhtiön kautta. Mhy Österbotten toteuttaa toiminnassaan mallikelpoisesti Metsänomistajat-ketjun ohjeistuksia ja toimintaperiaatteita. Yhdistyksen viestintää hoidetaan kattavasti kahdella kielellä ja yhteistyö sekä suomenkielisen (MTK) että ruotsinkielisen (SLC) kattojärjestön kanssa toimii hyvin.

- Metsänhoitoyhdistys Österbottenille kuluva vuosi on kymmenes toimintavuosi ja ollaan tässä, vuoden Kymppinä. Pidämme tämän osoituksena siitä, että olemme näiden vuosien aikana päässeet marginaalista lähemmäs keskiötä. Olemme tästä kunnianosoituksesta hyvin otettuja, sanoi puheenjohtaja Kenneth Påhls.

- Kaksikielisyysvaatimus on meille rekrytoinnissa haaste mutta itse työssä etu ja voimavara, kiitteli Påhls henkilökuntaa. - Visiomme on olla metsänomistajien ensimmäinen ja kaikkein luotettavin kumppani kaikissa metsäasioissa osaavan henkilöstön ja yhteistyökumppaneiden kautta. Tämän eteen teemme jatkossakin työtä.

Vuoden Kymppi -nimi tulee vanhasta metsätyönjohtajan nimityksestä. Se valittiin tunnustuspalkinnon nimeksi kunnioituksena suomalaista metsätaloutta kohtaan.

Palkinnoksi Vuoden Kymppi saa taiteilija Veli Ähtävän puutaideteoksen Iltasatu. Palkinnon vastaanottivat yhdistyksen puolesta puheenjohtaja Kenneth Påhls ja varapuheenjohtaja Harald Finne.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja valinnasta: Metsäjohtokunnan sihteeri Anna-Rosa Asikainen puh.040 920 9858

Mhy Österbotten:

toiminnanjohtaja Jan Slotte puh.050 544 2690

puheenjohtaja Kenneth Påhls puh. 0500 665 141

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

MTK liittyy CLC-ilmastoaloitteeseen, joka vaatii kunnianhimoista kansainvälistä ilmastopolitiikkaa vastaamaan 1,5 C-asteen tavoitetta12.3.2019 09:57:45 EETTiedote

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry. tukee Climate Leadership Coalitionin (CLC) ja pohjoismaisten kumppaneiden ilmastoaloitetta. Aloitteessa vaaditaan EU:ta päivittämään nykyisiä ilmastotavoitteitaan vastaamaan Pariisiin ilmastosopimusta siten, että kasvihuonekaasujen päästöt saataisiin nettovaikutuksiltaan nollaan vuoteen 2050 mennessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme