Suomen metsäkeskus

Metsänomistuksen suurtapahtuma Seinäjoella 17.3.2018

Jaa

Moni eteläpohjalainen metsänomistaja miettii metsäomaisuuden siirtämistä eteenpäin perheessä tai suvussa. Sukupolvenvaihdoksen suunnitteluun on mahdollisuus saada vinkkiä Polvelta toiselle -messuilla Seinäjoki Areenassa 17.3. klo 9.00-16.00. Messut järjestetään toista kertaa Etelä-Pohjanmaalla.

Polvelta toiselle -messut on suunnattu metsistään luopuville sekä mahdollisille tuleville metsänomistajille.  Messutapahtumassa on useita tietoiskuja metsätilan omistajanvaihdoksesta. Tietoiskujen aiheina on muun muassa metsätilojen ja kuolinpesien omistusjärjestelyt, metsätilan arvonmääritys, sukupolvenvaihdoksen lainopillinen näkökulma ja yhteismetsät. Lisäksi paikalla on Suomen parhaita asiantuntijoita. Tarjolla on siis monipuolisesti tietoa ja neuvoja omistajanvaihdoksen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Valtiovallan tervehdyksen tuo maa- ja metsätalousministeriön metsäneuvos Marja Kokkonen.

Jos suvusta ei löydy metsäomaisuudesta kiinnostunutta, voi tilan myydä vieraalle ja sijoittaa tai jakaa metsäkaupasta saadut tulot muilla tavoin. Myös tällaiseen tilanteeseen messuilta saa neuvoja. Messuohjelmasta voi poimia sopivat tietoiskut ja varautua tulevaan. Messuille on vapaa pääsy.

Tiedolle ja neuvoille on tarvetta

Messut järjestää Suomen metsäkeskuksen Pohjalaiset metsät aktiivisiin käsiin -hanke. Hankkeen aikaisempiin tilaisuuksiin on osallistunut väkeä yli odotusten. Reilut sata tilaisuutta on kerännyt kuulolle noin 3 400 metsänomistajaa.

- Tämä kertoo siitä, että tarvetta tiedolle ja neuvoille on. Yleisimmin kysytään verotusasioista sekä miten oma sukupolvenvaihdos olisi viisainta toteuttaa. Viime aikoina on kyselty yhä enemmän myös yhteismetsistä, sanoo hankkeen projektipäällikkö Riitta Koivukoski.

Vastaavanlaisia Polvelta toiselle -messuja on järjestetty aiemmin muissa maakunnissa hyvällä menestyksellä. Seinäjoellekin odotetaan satoja metsänomistajia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Riitta Koivukoski
projektipäällikkö
Pohjalaiset metsät aktiivisiin käsiin -hanke
Suomen metsäkeskus
puh. 050 314 0455
riitta.koivukoski(at)metsakeskus.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Metsäkeskuksen tehtävänä on edistää metsätaloutta ja alan elinkeinoja ja neuvoa metsänomistajia metsien ja metsäluonnon hoidossa sekä hyödyntämisessä. Metsäkeskus myös kerää ja jakaa tietoa Suomen metsistä sekä valvoo metsälainsäädännön noudattamista. Metsäkeskuksen toimintaa ohjaa ja valvoo maa- ja metsätalousministeriö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen metsäkeskus