Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Metsäravintola Nielu on Suomen paras ruokamatkailutuote 2021

Jaa

Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailun viimeiselle arviointikierrokselle karsiutui 14 finalistia. Voittajat julkistettiin Helsingissä 16. syyskuuta.

Kilpailun tavoitteena on vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista Suomessa, etsiä kärkituotteita sekä vahvistaa aitoa yhteistyötä.

Palkinnot luovuttivat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Senior Director Kristiina Hietasaari (Visit Finland / Business Finland) Helsingin kaupungintalolla järjestetyssä palkintojenjakotilaisuudessa.

Voittajassa yhdistyvät ruokamatkailun elämyksellisyys ja uudenlainen ajattelu

Suomen paras ruokamatkailutuote -palkinnon voitti Metsäravintola Nielu (Bites&Bubbles Oy), joka arviointiraadin mukaan on upea ja tyylikkäästi erilainen ravintola, jossa todellinen fine dining tuodaan keskelle suomalaista metsää.

Ruokamatkailutuote on helposti saavutettavissa, ja vastuullisuus sekä ekologiset ulottuvuudet on huomioitu ravintolan konseptissa.

– Illallinen metsässä Nuuksion kansallismaisemassa on ylistys ruokamatkailua ja -kulttuuria kohtaan. Metsänsuojelu ja yhteiskuljetukset ravintolaan tukevat hienosti ympäristönäkökulmaa. Asiakas kokee tekevänsä samalla hyvää ostaessaan tuotteen. Kotimaisten raaka-aineiden, kuten villiyrttien, käyttö on onnistunutta. Metsäravintola Nielussa erottuvat elämyksellisyys ja uudenlainen ajattelu, summaa raati.

Vastuullisuuteen ja paikallisuuteen perustuva ruokamatkailu sai kiitosta

Hungry for Finland -kilpailulla on tarkoitus rohkaista ruoka- sekä matkailuverkostoja kehittämään vastuullisuuteen ja paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailua. Tänä vuonna erityistavoitteena oli lisäksi saada mukaan uusia tuotteita, joilla korona-ajasta noustaan. Kilpailuun pystyi siis osallistumaan uudellakin kehitteillä olevalla ratkaisulla.

Kilpailuun osallistui 77 ruokamatkailutuotetta Suomesta, joista 33 oli kehittämisvaiheessa. Pääpalkinnon lisäksi kilpailussa valittiin kolme merkittävää ruokamatkailutekoa ja jaettiin viisi kunniamainintaa eri ruokamatkailutuotteille.

Merkittävä ruokamatkailuteko -tunnustuksen saivat Kyrö Distilleryn illallispaketti, Ravintola Nokan Menu Nokka ja Taste of Slow Häme -tuote, jonka  taustalla on Taste of Häme -verkosto (Hahkialan Kartano, Pekkolan tila, Iloranta ja Tiirinkoski).

Kunniamaininnat saivat Gastrojuna/Gastrotrain (GreenEscape Oy), Lapland Hotelsin hotelliaamiainen, Päivä muikunkalastajan mukana (Activity Maker ja Ovaskala) ja Wine in the Woods (Finland Naturally Experiences).  

Finaalissa niin ikään mukana ollut Pohjois-Savon tuotetarjonta sai kokonaisuutena yhden kunniamaininnan. Kokonaisuuteen kuuluvat SATOA Kuopio Food Festival- ja SATOA Goes WILD -ruokafestivaalit sekä European Region of Gastronomy -juhlavuosikokonaisuus, jonka on toteuttanut Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset / ProAgria.

Mikä Hungry for Finland?

Vuonna 2015 ensimmäisen kerran järjestetty Hungry for Finland -kilpailu (H4F) on osa ruokamatkailun kansallista kehittämistä, jota koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.

Arviointiraadin muodostivat seuraavat tahot, jotka ovat myös kilpailun rahoittajia: maa- ja metsätalousministeriö, Business Finland / Visit Finland, Maa- ja metsätaloustuottajien Keskusliitto MTK / Lomalaidun ry, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry, D.O. Saimaa / Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, Suomen Keittiömestarit ry ja Helsingin kaupunki.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kristiina Havas, ruokamatkailun projektipäällikkö, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, kristiina.havas@haaga-helia.fi, puh. 0500 688 332

Kristiina Adamsson, ruokamatkailun asiantuntija, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, kristiina.adamsson@haaga-helia.fi puh. 040 488 7595

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietojenkäsittely, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, liiketoiminnan palveluratkaisut ja kielet, journalismikoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus.

Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

DIGIÄ JA KEITAITA -tutkimus – kysyimme korkeakoulujen opetus- ja tutkimushenkilöstöltä poikkeusajan opetuksesta11.10.2021 13:49:56 EEST | Kutsu

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n, Haaga-Helia Ammatillisen opettajakorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston tekemän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, miten erityisesti digitaalisuus, etätyö ja pandemian aikaiset järjestelyt ovat vaikuttaneet korkeakoulujen opetus- ja kehittämishenkilöstön työhön ja miltä opettajuus näyttäytyy nyt ja seuraavien vuosien aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme