Suomen Metsästäjäliitto ry

Metsästysammunnan ABC -koulutuksia tarjolla Hyvinkäällä koko kesän ajan

Jaa

Haluatko oppia ampumaan haulikolla tai kiväärillä? Vai haluatko kehittyä ampujana? Suositut Metsästäjäliiton ABC-koulutukset tähtäävät ammunnan turvalliseen harjoitteluun ja hyviin riistalaukauksiin. Tänä keväänä koulutuksia on tarjolla enemmän kuin koskaan aiemmin, sillä Metsästysammunnan ABC-koulutukset alkavat pyöriä jo ensi viikosta lähtien lähes non-stoppina Hyvinkään ampumaurheilukeskuksessa.

Hyvinkään ABC-koulutukset vastaavat Uudellamaalla heränneeseen kiinnostukseen metsästysammuntaa kohtaan. Hyvinkäälle koulutuksia on tulossa paljon, joten jokainen löytää varmasti itselleen sopivan ajankohdan ja koulutuksen. Koulutukset pyörivät toukokuun loppuun saakka arki-iltaisin klo 17-20. Kesäkaudella tarjolla on iltakoulutusten lisäksi aamu- ja iltapäiväaikoja, myös lauantaisin.

”Ajatuksena on se, että koulutuksen voi varata oman aikataulunsa mukaan mahdollisimman helposti. Halutessaan voi osallistua myös esimerkiksi vain naisille tai englanninkielisille suunnattuun koulutukseen”, Metsästäjäliiton ABC-ammuntojen Etelä-Suomen pääkouluttajana juuri aloittanut Matti Koho kertoo.

Vuosittain metsästyskortin suorittaa 6 000–8 000 uutta metsästäjää. Metsästäjätutkinnossa ei ole pakollisena käytännön ampumakoulutusta ja siksi Metsästäjäliitto on kehittänyt Metsästysammunnan ABC -koulutusta jo vuodesta 2015 lähtien. Metsästysammunnan ABC -koulutus on suunniteltu hiljattain metsästäjätutkinnon suorittaneille tai muuten metsästysammunnasta kiinnostuneille henkilöille.

Koulutukseen voi osallistua jo ennen metsästäjätutkintoa ja ilman omaa asetta. Koulutuksessa opetetaan ampumisen perusasiat ja koulutuksesta on hyvä jatkaa kohti itsenäistä harjoittelua. Kouluttajalta saa myös itselle sopivan uuden aseen hankintaan hyvät vinkit. Myös monet jo pidempään metsästäneet henkilöt ovat tervetulleita koulutuksiin. ”Koulutuksesta moni kokenutkin metsästäjä saa varmasti uutta varmuutta ampumiseen ja riistalaukauksiin”, Koho toteaa.

Lisätietoja:
Etelä-Suomen pääkouluttaja Matti Koho, puh. 050 468 3955, matti.koho@metsastajaliitto.fi

Tapahtumakalenteri: (Koulutuksia tulee lisää kevään edetessä) https://metsorekisteri.metsastajaliitto.fi/Tapahtumanhallinta/tapahtumakalenteri.aspx

Metsästysammunnan ABC-koulutus: https://metsastajaliitto.fi/metsastajalle/metsastysammunnan-abc

Katso video koulutuksesta: https://vimeo.com/537574808

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Metsästäjäliitto ry
Suomen Metsästäjäliitto ry
Kinturinkuja 4
11101 Riihimäki

Suomen Metsästäjäliitto on valtakunnallinen metsästäjien etujärjestö, jonka jäseninä on noin 145 000 metsästäjää ja 2 700 metsästysseuraa. Viime vuonna tuli kuluneeksi tasan 100 vuotta Metsästäjäliiton perustamisesta. Lue lisää Metsästäjäliiton verkkosivuilta.

JAHTIMEDIA.FI on Suomen Metsästäjäliiton verkkolehti, jossa julkaistaan metsästysaiheisia artikkeleita, haastatteluja sekä videoita. Aihepiirejä ovat muun muassa metsästys, luonto, metsästyskoirat, riistaruoka jametsästysammunta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Metsästäjäliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme