Vaasan kaupunki - Vasa stad

Metsäsuunnitelma turvaa metsien hyvän hoidon: kommentoi 31.8. mennessä!

Jaa
Vaasan kaupungin metsäsuunnitelma vuosille 2020-2030 on nyt julkisesti nähtävillä ja kommentoitavissa. Kaupunki omistaa metsää noin 3 800 hehtaaria. Metsäsuunnitelmalla varmistetaan metsäpääoman suunnitelmallinen hoito sekä asukkaille turvallisen, elinvoimaisen ja monipuolisen metsäympäristön jatkuvuus.

Metsäsuunnitelma on julkisesti nähtävillä 31.8.2022 saakka. Siihen voi tutustua ja kommentoida osoitteessa www.vaasa.fi/metsasuunnitelma2020-2030.

Metsäsuunnitelma on yhteenveto ja tietopankki Vaasan kaupungin omistamista metsistä. Suunnitelma turvaa kaupungin metsissä eri-ikäisyyden, elinvoimaisuuden, kohtuullisen puuntuoton, metsäluonnon monimuotoisuuden ja virkistysarvojen säilymisen ja jatkuvuuden. Vaasan kaupungin metsäsuunnitelma laaditaan aina kymmeneksi vuodeksi kerrallaan.

Vaasan kaupungin nykyisistä metsäalueista noin 14 % (noin 530 ha) on suojelualueita. Jos otetaan huomioon myös kaupungin alueella sijaitsevat valtion suojelualueet Öjen ja Risö (n. 500 ha), on suojelualueiden määrä huomattavasti suurempi.

Yleisötilaisuus metsäsuunnitelmasta 22.8.

Metsäsuunnitelmasta järjestetään myös yleinen esittely- ja osallistamistilaisuus Vaasan pääkirjaston Draama-salissa maanantaina 22.8. klo 17.30.

Kaupunkiympäristölautakunta päätti kokouksessaan 8.6. asettaa Metsäsuunnitelma 2020-2030 -luonnoksen nähtäville sekä hyväksyi Metsäsuunnitelman 2020-2030 tavoitteet.

Yhteyshenkilöt

metsäpäällikkö Timo Jousmäki, puh. 0400 168 208, timo.jousmaki@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme