Messukeskus

Metsäteollisuuden huipputapahtumassa PulPaperissa teemoina kiertotalous ja biopohjaiset tuotteet

Jaa

PulPaper on metsäteollisuuden johtava näyttely- ja konferenssitapahtuma, joka järjestetään Helsingissä, 29.-31.5.2018. Metsäteollisuus elää murroskautta, sillä alan vaikutukset ympäristöön tiedostetaan entistä paremmin. Tämä on huomioitu tapahtuman ohjelmassa, jossa on vahva ympäristönäkökulma.

PulPaper on metsäteollisuuden kansainvälinen huipputapahtuma. Kuva: PulPaper 2014, Messukeskus.
PulPaper on metsäteollisuuden kansainvälinen huipputapahtuma. Kuva: PulPaper 2014, Messukeskus.

Tapahtuman kattoteemana on ”Visit tomorrow today”. Se viittaa uusiin innovaatioihin ja teknologioihin, joita hyödyntämällä metsäteollisuus kehittyy digitaalistuvassa maailmassa ympäristöä kunnioittaen.

Monipuolista seminaariohjelmaa on kaikkina kolmena tapahtumapäivänä. Business Forum on yritysjohtajille suunnattu seminaari, jossa käsiteltävät aiheet vaihtelevat kulutustottumuksista kestävään kehitykseen ja innovaatioista johtamisen muutoksiin.

Metsäteollisuuden asiantuntijoille ja tutkijoille suunnatussa PulPaper Conference -seminaarissa 30.–31.5. on puhujina 40 asiantuntijaa, tutkijaa ja yritysten edustajaa muun muassa Pohjoismaista, Japanista ja Pohjois-Amerikasta. Aiheina ovat muun muassa kiertotalous, biomassan käyttö ja ilmastonmuutos sekä biojalostamoiden kehittäminen.

Ympäristöystävällisyydestä kilpailuvaltti

Ympäristönormit nähdään usein teollisuudessa taakkana. PulPaperissa aihetta lähestytään kuitenkin mahdollisuuksien kautta. Koska ympäristöystävällisyys ja tuotannon vastuullisuus ohjaavat enenevässä määrin kuluttajien ostokäyttäytymistä, nousevat yritysten kilpailuvalteiksi innovaatiot, jotka vastaavat kuluttajien toiveisiin niin ekologisuudessa, funktionaalisuudessa, esteettisyydessä kuin hintatasossakin.

PulPaper Conference nostaa esiin monia koko alaa uudistavia innovaatioita. Näitä ovat muun muassa selluteollisuuden jätevesien käsittelyssä hyödynnettävät datapohjaiset sensorit, uusi katalyyttinen valkaisumenetelmä sekä teollisuusjätteen hyödyntäminen maatalouden lannoitustuotteina. Lisäksi esitellään tutkimushanke, jossa etsitään läpimurtoteknologiaa kemiallisen massan valmistusmenetelmään.

Pakkausmateriaalien puinen tulevaisuus

Muovi on hallitseva pakkausmateriaali ympäri maailmaa ja muovijäte aiheuttaa pitkän hajoamisaikansa vuoksi suuren taakan ympäristölle. Biomuovia onkin alettu hyödyntää lähes kaikilla teollisuudenaloilla: elektroniikassa, maataloudessa, tekstiileissä ja terveydenhuollossa. Puusta visioidaan tulevaisuuden uusiutuvaa raaka-ainetta, jota käytetään niin pakkausmateriaaleissa kuin tekstiileissäkin.

PulPaper Conference esittelee uusiutuvaan puuraaka-aineeseen perustuvia ratkaisuja fossiilisten materiaalien korvaajana. Ruotsalainen start up- yritys Cellutech paljastaa, millaisia uusia materiaaleja yritys parhaillaan kehittää puusta. Lisäksi käydään läpi biomuovin tämänhetkistä kehitystä. Yritys-casena esitellään suomalainen pakkausalan startup-yritys Sulapac, joka on hyvä esimerkki nokkelasta pakkaussuunnittelusta. Kosmetiikkatuotteille kehitelty, puusta valmistettu pakkausmateriaali tekee ekologisuudesta luksusta. Kilpailuetu syntyy siitä, että Sulapac kykenee kilpailemaan vastaavien muovista tehtyjen pakkausmateriaalien kanssa hintatasossa, ja materiaalia on mahdollista massatuottaa samoilla välineillä kuin muovia.

PulPaper Conferencessa käsitellään myös metsien biomassan käyttöä ja ilmastonmuutoksen hallinnointia. Puheenvuoroissa käydään läpi alaan liittyviä säännöksiä EU-tasolla sekä pohditaan biomassan saatavuutta ja siihen liittyvää politiikkaa.

Biomateriaalit 3D-tulostuksessa

PulPaperin yhteydessä järjestetään myös 3D Printing of Biomaterials -seminaari. Tulostusmateriaalien osalta biomateriaalien kehittäminen antaa paljon mahdollisuuksia selluloosan uudenlaiselle, lisäarvoiselle käytölle. Biomateriaalien 3D-tulostus tarjoaa yrityksille tavan tehdä materiaalia säästäviä, kustannustehokkaita ja räätälöityjä tuotteita, jotka ovat ympäristön kannalta kestävällä pohjalla. Seminaarissa kuullaan lupaavia esimerkkejä muun muassa selluloosapohjaisista eristemateriaaleista.

PulPaperin näyttelyyn on maksuton sisäänpääsy. Ilmoittautuminen maksullisiin ohjelmakokonaisuuksiin - PulPaper Conference, Business Forum ja 3D Printing of Biomaterials - on käynnissä osoitteessa www.pulpaper.fi. Lisäksi tarjolla on kaksi ekskursiota alan edelläkävijäyrityksiin. Vierailut Metsä Groupin Äänekosken uudelle biotuotetehtaalle ja Kotkamillsin kartonkitehtaalle järjestetään 31.5.–1.6.

Tietoa ja tilastoja

Metsäteollisuustuotteiden osuus Suomen viennistä on noin 20 prosenttia, ja metsäalan menestys on Suomelle tärkeää. Metsäteollisuus on merkittävä työllistäjä erityisesti maakunnissa – se työllistää suoraan noin 41 000 henkilöä ja välillisesti noin 140 000 henkilöä. Suomessa on 49 paperi- ja sellutehdasta ja yli 200 teollista sahalaitosta, paneelitehdasta ja muita puutuotteita valmistavaa yritystä. Nykyiset tuotteet ovat liiketoiminnan perusta myös tulevina vuosina, sillä uuden sukupolven paperi-, pakkausmateriaali- ja puutuotteita kehitetään jatkuvasti. Lisäksi nykyisten tuotteiden rinnalle kehitetään uusia biotaloustuotteita ja uusia liiketoimintoja. Biotalouden myötä syntyy uusia yrityksiä, työpaikkoja ja vaurautta.

Metsäteollisuutta monipuolisesti käsittelevät tapahtumat PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 29.–31.5.2018. Edellisen kerran tapahtuma järjestettiin vuonna 2014. Silloin kävijöitä oli yhteensä 70 eri maasta. Näyttelyssä on mukana noin neljäsataa yritystä, kävijöitä odotetaan paikalle 10 000.

www.pulpaper.fi #pulpaper2018

Lisätiedot: Tiedottaja Riikka Luomanpää, Messukeskus, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

Kuvia PulPaper 2014 -tapahtumasta vapaasti median käyttöön:

https://messukeskus.mediabank.fi/fi/collection/view_share_link/e8ad74e88f6867eaf8c43704f18c349d

Kuvat

PulPaper on metsäteollisuuden kansainvälinen huipputapahtuma. Kuva: PulPaper 2014, Messukeskus.
PulPaper on metsäteollisuuden kansainvälinen huipputapahtuma. Kuva: PulPaper 2014, Messukeskus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kutsu: PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy 29.-31.5.16.5.2018 15:46Kutsu

Hyvä toimittaja, tervetuloa metsä- ja pakkausteollisuutta monipuolisesti käsittelevään tapahtumakokonaisuuteen 29.–31.5.2018 Messukeskukseen Helsinkiin. Samaan aikaan järjestetään kansainvälinen metsäteollisuuden tapahtuma PulPaper, pakkausalan ykköstapahtuma PacTec ja uusi Wood & Bioenergy. Ohjelmaa median edustajille: 29.5. klo 9.00: Welcoming words & Introduction to PulPaper for media (Media Partner Center, hall 6) - Sales group manager Marcus Bergström, Messukeskus - CEO Antti Lindqvist, Forest Products Engineers 29.5. klo 10.00 Avajaiset / Opening Ceremony (Future Square, halli 6) Messuohjelmassa on useita ajankohtaisia seminaareja, jotka ovat maksuttomia median edustajille: 29.5. Business Forum tuo eturivin vaikuttajat Suomesta ja ulkomailta keskustelemaan mm. johtamisen muutoksesta, kulutustottumuksista ja kestävästä kehityksestä. 29.5. 3D Printing of Biomaterials on VTT:n ja FPInnovations:n isännöimä seminaari, joka käsittelee 3D-tulostukseen liittyviä kysymyksiä. 30.–31.5. Pul

Metsäjätit ja start up -yritykset kohtaavat PulPaperin kansainvälisessä tunnelmassa15.5.2018 15:19Tiedote

PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy muodostavat metsäteollisuuden kansainvälisen tapahtumakokonaisuuden, joka koostuu näyttelystä ja laajasta ohjelmasta. Tapahtumassa kohtaavat noin 500 yritystä metsäteollisuuden jättiläisistä pieniin start up -yrityksiin. Messupäiviin kuuluu myös runsaasti ohjelmaa kolmessa eri seminaarissa ja kolmella tietoiskulavalla. Yhteensä tapahtumissa kuullaan noin 100 asiantuntijaa.

Moottoripyörien koeajokiertueella yli 100 prätkää15.5.2018 13:47Tiedote

Kevään suuret moottoripyörien koeajopäivät tarjoavat laajan kattauksen suurimpien moottoripyörämerkkien uutuusmalleja. Koeajossa on yli 100 moottoripyörää 16 merkiltä. Koeajopäivissä voi kokeilla erilaisia moottoripyörämerkkejä ja -malleja sekä vertailla niiden ominaisuuksia. Suuri moottoripyörien koeajopäivä järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Tampereella 6.6. ja Turussa 7.6. Helsingissä tapahtuma on jo kolmatta kertaa Prätkällä -päivänä 8.6.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme