Metsäteollisuus ry

Metsäteollisuuden ja sidosryhmien vuoropuhelu kehittyi korona-ajasta huolimatta

Jaa

Aktiivinen vuoropuhelu ja yhteistyö sidosryhmien kanssa on osa metsäteollisuuden vastuullisuussitoumuksia. Keväällä ja alkukesästä 2022 toteutetussa sidosryhmäkyselyssä selvitettiin, kuinka ala on onnistunut vastuullisuustoimissaan, avoimessa viestinnässä sekä aktiivisessa vuoropuhelussa sidosryhmiensä kanssa.

Vastuullisuus niin ympäristön, ihmisten kuin talouden näkökulmasta on tärkeä osa metsäteollisuuden arkea. Vuoteen 2025 tähtäävät vastuullisuussitoumukset uudistettiin alkuvuodesta 2018. Vastuullisuussitoumusten väliraportoinnin osana toteutetun sidosryhmäkyselyn avulla selvitettiin sidosryhmien näkemyksiä teollisuudenalan sidosryhmäyhteistyöstä ja vastuullisuudesta.

Sidosryhmäkysely toteutettiin keväällä ja alkukesästä 2022. Tulosten perusteella metsäteollisuuden vuoropuhelu ja yhteistyö sidosryhmien kanssa jatkaa kulkuaan hyvällä tasolla, vaikka parannettavaakin edelleen löytyy. Tulokset antavat metsäteollisuudelle eväitä sidosryhmäyhteistyön ja vastuullisuuden kehittämiseen edelleen.

Metsäteollisuus on aktiivisesti yhteydessä sidosryhmiinsä

Koronapandemiasta huolimatta metsäteollisuuden ja sen sidosryhmien välinen vuoropuhelu ja yhteistyö ovat säilyneet kokonaisuutena hyvällä tasolla. Vaikka tutkimus osoitti yhteydenpidon harventuneen vuodesta 2020, kokee suurin osa kyselyyn vastaajista metsäteollisuuden käyvän vuoropuhelua keskeisten sidosryhmiensä kanssa aktiivisesti.

Yhteistyötä metsäteollisuuden kanssa kuvataan sujuvaksi, mutta siitä löydetään myös parannettavan varaa. Vastaajat toivovat, että jatkossa yhä moninaisemmat äänet tulisivat huomioiduksi. Yli puolet vastaajista kokee metsäteollisuuden viestivän ympäristö- ja vastuullisuusasioista avoimesti.

Vaikuttavaa työtä kansantalouden puolesta

Tulosten mukaan metsäteollisuuden roolit eivät ole muuttuneet vuodesta 2020. Kyselyn vastaajat kokevat metsäteollisuuden tärkeimmiksi rooleiksi tulevaisuudessa luonnon monimuotoisuuden turvaamisen, arvonlisän tuottamisen kansantalouteen, ilmastonmuutoksen torjunnan sekä ympäristö- ja ilmastoystävällisten tuotteiden tarjoamisen.

Edellisen kyselyn tavoin metsäteollisuus saa kiitosta merkittävästä roolistaan arvonlisän tuottajana. Myös kiertotalouden toteuttamisen sekä työturvallisuuden ja -hyvinvoinnin kehittämisen arvioitiin toteutuneen hyvin. Vastausten mukaan eniten kehitettävää löytyy luonnon monimuotoisuuden turvaamisesta, kestävien hankintaketjujen huolehtimisesta sekä tasa-arvon ja monimuotoisuuden edistämisestä työpaikoilla.

Metsäteollisuus kehittää toimintaansa jatkuvasti. Tätä tutkimusta varten haastateltiin metsäteollisuuden tärkeimpiä sidosryhmiä. Haastatteluja saatiin yhteensä 89 kappaletta, jolloin vastausprosentti on 31. Sidosryhmien välillä vastausprosentit vaihtelivat 17–52 prosentin välillä. Sidosryhmäkyselyssä kerätty palaute hyödynnetään entistä vastuullisemman toiminnan turvaamiseksi niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä.

Lue lisää Metsäteollisuuden vastuullisuustyöstä täältä.
Lue metsäteollisuuden työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin kehittämisestä täältä.

Lisätietoja:
Mika Mäkinen, viestintäjohtaja, Metsäteollisuus ry, p. +358 50 555 3425, mika.makinen (a) forestindustries.fi

Suomi on maailman suurimpia sellun, paperin ja kartongin tuottajia sekä Euroopan kärkeä sahatavaran tuottajana. Metsäteollisuuden laaja kotimainen arvoketju työllistää noin 100 000 suomalaista ja vastaa noin viidenneksestä maamme tavaraviennistä. Suomalainen metsäteollisuus tunnetaan myös metsävaroja kasvattavasta osaamisestaan sekä uutta luovista innovaatioistaan. Metsäteollisuus ry toimii 72 metsäteollisuusyrityksen elinkeino- ja työmarkkinapoliittisena edunvalvojana.

Internet: www.metsateollisuus.fi
Twitter: http://twitter.com/metsateollisuus

________________________________________________________________________

Internet: www.forestindustries.fi

Finland is one of the world's largest producer of pulp, paper and paperboard in addition to being one of Europe's largest producers of sawn timber. The forest industry directly and indirectly employs approximately 100,000 Finns. The industry's multiplier effects extend broadly into surrounding society. Finland has a unique opportunity to pioneer the bioeconomy thanks to the abundant forest resources, sustainable forestry practices and the first-rate expertise and competence of the forest cluster as a whole.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Metsäteollisuus ry
Metsäteollisuus ry
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

09 132 61, forest@forestindustries.fihttp://www.metsateollisuus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Metsäteollisuus ry

EU:n uusi pakkaus- ja pakkausjäteasetus suosii uusiutumattomia, hankalasti kierrätettäviä materiaaleja1.12.2022 15:06:06 EET | Tiedote

Euroopan komissio julkaisi 30.11.2022 ehdotuksensa uudeksi pakkaus- ja pakkausjäteasetukseksi. Esitys on monella tapaa ongelmallinen sekä ympäristön hyvinvoinnille että metsäteollisuudelle. Esitys suosii uudelleenkäytettäviä pakkauksia kierrätettävien kustannuksella ja on ristiriidassa EU:n kiertotalouden toimintasuunnitelman tavoitteen kanssa. Tavoitteen mukaan kaikkien pakkausten on oltava joko uudelleenkäytettäviä tai kierrätettäviä vuoteen 2030 mennessä.

EU:n kestävän rahoituksen alainen esitys monimuotoisuuskriteeristöksi ei huomioi metsien erilaisuutta eikä kansallisia erityispiirteitä28.11.2022 15:45:01 EET | Tiedote

Komission alainen kestävän rahoituksen platformi julkaisi tänään raporttinsa, joka sisältää tekniset kriteerit luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi metsätaloudessa. Esitys kriteeristöksi ei ota riittävästi huomioon metsien erilaisuutta eikä kansallisia erityispiirteitä. Lisäksi se uhkaa laskea merkittävästi metsätalouden kannattavuutta ja pitkän ajan hiilinieluja.

Metsäteollisuus jatkaa pitkäjänteistä vastuullisuustyötään: vastuullisuussitoumusten väliraportti kuvaa myönteistä kehitystä23.11.2022 08:58:29 EET | Tiedote

Metsäteollisuuden vastuullisuussitoumusten toinen väliraportti kertoo omaehtoisten vastuullisuussitoumusten ohjaavan koko alaa entistä vastuullisempaan suuntaan. Raportin tulokset kuvaavat myönteistä kehitystä kohti asetettuja kunnianhimoisia tavoitteita: Sertifiointiaste nousee, lahopuuta, järeitä puita ja lehtipuustoa on metsissä aiempaa enemmän, vesistökuormitus vähenee ja uusiutuvan energian osuus metsäteollisuuden energiantuotannossa lähenee 90 prosentin tavoitetta.

Seppo Parvi jatkaa Metsäteollisuus ry:n puheenjohtajana22.11.2022 13:38:10 EET | Tiedote

Stora Enson talousjohtaja ja Suomen maajohtaja Seppo Parvi on valittu jatkamaan Metsäteollisuus ry:n puheenjohtajana. Puheessaan yhdistyksen syyskokoukselle Parvi korosti uusiutuvan puun olennaista osaa eurooppalaisessa materiaali- ja energiaomavaraisuudessa, tärkeänä osana Euroopan menestystä ja turvallisuutta. Kokouksen vieraana puhunut kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo alleviivasi puheessaan teollisuuden vakaan ja ennustettavan toimintaympäristön merkitystä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme