Metsäteollisuus ry

Metsäteollisuuden ratkaisut voivat korvata muovia

Jaa

Metsäteollisuuden puupohjaiset ratkaisut mahdollistavat Suomen kansallisen muovitiekartan tavoitteiden toteutumisen.

Tänään 16.10. julkaistu Suomen kansallinen muovitiekartta esittää keinoja, joilla voidaan vähentää muoveista aiheutuvia haittoja. Toimenpiteeksi ehdotetaan muun muassa suuria panostuksia muovia korvaaviin ratkaisuihin, joiden tarve on maailmanlaajuinen.

Perinteistä muovia korvaavat biopohjaiset tuotteet ovat tärkeä mahdollisuus suomalaiselle tutkimukselle, tuotekehitykselle ja tuotannolle.

Metsäteollisuus ry pitää tärkeänä, että tutkimus- ja innovaatiopanostusten kohdentaminen muovia korvaavien ratkaisujen kehittämiseen mahdollistetaan kaikenkokoisille yrityksille. Lisäksi on tärkeää tukea tutkimus- ja innovaatiojärjestelmän piirissä olevia yhteistyömuotoja, kuten innovaatiokumppanuuksia sekä uusia teknologioita.

Suomalainen metsäteollisuus tuottaa uusiutuvista ja kierrätettävistä raaka-aineista valmistettuja, ekologisesti kestäviä ratkaisuja, joilla ihmisten ja yhteiskunnan riippuvuutta fossiilisista luonnonvaroista voidaan vähentää. On tärkeää huomata, että jo nyt metsäteollisuuden tuottamat ratkaisut toimivat uusiutumattomista raaka-aineista valmistettujen tuotteiden korvaajina.

Tulevaisuudessa tarvitaan vakaa ja ennustettava toimintaympäristö, jotta metsäteollisuuden yrityksillä on mahdollisuus investoida, kehittää uutta ja uudistua.

Lisätietoja: Maija Heikkinen, ympäristöasiantuntija, Metsäteollisuus ry, p. 040 828 3012

Suomi on yksi maailman suurimmista sellun, paperin ja kartongin tuottajista sekä Euroopan suurimpia sahatavaran tuottajia.

Metsäteollisuus työllistää suoraan ja välillisesti noin 140 000 suomalaista. Alan kerrannaisvaikutukset ulottuvat laajasti ympäröivään yhteiskuntaan. Suomella on ainutlaatuiset mahdollisuudet nousta biotalouden suunnannäyttäjäksi runsaiden metsävarojensa, kestävän metsätalouden ja koko metsäklusterin eturivin osaamisen ansiosta.

Viestintäkontakti: 
Mika Mäkinen, viestintäjohtaja, 050 555 3425

Internet: www.metsateollisuus.fi
Twitter: http://twitter.com/metsateollisuus

________________________________________________________________________

Internet: www.forestindustries.fi

Finland is one of the world's largest producer of pulp, paper and paperboard in addition to being one of Europe's largest producers of sawn timber.

The forest industry directly and indirectly employs approximately 140,000 Finns. The industry's multiplier effects extend broadly into surrounding society.

Finland has a unique opportunity to pioneer the bioeconomy thanks to the abundant forest resources, sustainable forestry practices and the first-rate expertise and competence of the forest cluster as a whole.

Contact in Communications:
Mika Mäkinen, Communications Director, mobile +358 50 555 3425

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Metsäteollisuus ry
Metsäteollisuus ry
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

09 132 61, forest@forestindustries.fihttp://www.metsateollisuus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Metsäteollisuus ry

Suomeen tarvitaan tervettä keskustelua teollisuuden kilpailukykytekijöistä8.3.2019 07:00:04 EETTiedote

Tuoreen kartoituksen mukaan Suomella on vientiteollisuuden näkökulmasta useita vahvuuksia kansainvälisessä kilpailussa. Näitä ovat esimerkiksi vakaa yhteiskunta ja hyvin koulutetut kansalaiset. Tästä huolimatta teollisuuden investointien, kannattavuuden ja tavaraviennin kehitys laahaa moneen kilpailijamaahan verrattuna jäljessä. Mitä Suomen kilpailijamaissa tehdään - ja onko sillä väliä?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme