Metsäteollisuus ry

Metsäteollisuuden ratkaisut voivat korvata muovia

Jaa

Metsäteollisuuden puupohjaiset ratkaisut mahdollistavat Suomen kansallisen muovitiekartan tavoitteiden toteutumisen.

Tänään 16.10. julkaistu Suomen kansallinen muovitiekartta esittää keinoja, joilla voidaan vähentää muoveista aiheutuvia haittoja. Toimenpiteeksi ehdotetaan muun muassa suuria panostuksia muovia korvaaviin ratkaisuihin, joiden tarve on maailmanlaajuinen.

Perinteistä muovia korvaavat biopohjaiset tuotteet ovat tärkeä mahdollisuus suomalaiselle tutkimukselle, tuotekehitykselle ja tuotannolle.

Metsäteollisuus ry pitää tärkeänä, että tutkimus- ja innovaatiopanostusten kohdentaminen muovia korvaavien ratkaisujen kehittämiseen mahdollistetaan kaikenkokoisille yrityksille. Lisäksi on tärkeää tukea tutkimus- ja innovaatiojärjestelmän piirissä olevia yhteistyömuotoja, kuten innovaatiokumppanuuksia sekä uusia teknologioita.

Suomalainen metsäteollisuus tuottaa uusiutuvista ja kierrätettävistä raaka-aineista valmistettuja, ekologisesti kestäviä ratkaisuja, joilla ihmisten ja yhteiskunnan riippuvuutta fossiilisista luonnonvaroista voidaan vähentää. On tärkeää huomata, että jo nyt metsäteollisuuden tuottamat ratkaisut toimivat uusiutumattomista raaka-aineista valmistettujen tuotteiden korvaajina.

Tulevaisuudessa tarvitaan vakaa ja ennustettava toimintaympäristö, jotta metsäteollisuuden yrityksillä on mahdollisuus investoida, kehittää uutta ja uudistua.

Lisätietoja: Maija Heikkinen, ympäristöasiantuntija, Metsäteollisuus ry, p. 040 828 3012

Suomi on yksi maailman suurimmista sellun, paperin ja kartongin tuottajista sekä Euroopan suurimpia sahatavaran tuottajia.

Metsäteollisuus työllistää suoraan ja välillisesti noin 140 000 suomalaista. Alan kerrannaisvaikutukset ulottuvat laajasti ympäröivään yhteiskuntaan. Suomella on ainutlaatuiset mahdollisuudet nousta biotalouden suunnannäyttäjäksi runsaiden metsävarojensa, kestävän metsätalouden ja koko metsäklusterin eturivin osaamisen ansiosta.

Viestintäkontakti: 
Mika Mäkinen, viestintäjohtaja, 050 555 3425

Internet: www.metsateollisuus.fi
Twitter: http://twitter.com/metsateollisuus

________________________________________________________________________

Internet: www.forestindustries.fi

Finland is one of the world's largest producer of pulp, paper and paperboard in addition to being one of Europe's largest producers of sawn timber.

The forest industry directly and indirectly employs approximately 140,000 Finns. The industry's multiplier effects extend broadly into surrounding society.

Finland has a unique opportunity to pioneer the bioeconomy thanks to the abundant forest resources, sustainable forestry practices and the first-rate expertise and competence of the forest cluster as a whole.

Contact in Communications:
Mika Mäkinen, Communications Director, mobile +358 50 555 3425

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Metsäteollisuus ry
Metsäteollisuus ry
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

09 132 61, forest@forestindustries.fihttp://www.metsateollisuus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Metsäteollisuus ry

Hallitusohjelma heikentämässä metsäteollisuuden toimintaedellytyksiä Suomessa3.6.2019 12:33:20 EESTTiedote

Syntymässä oleva hallitus näyttää tänään julkistetulla ohjelmallaan kääntävän suomalaisen metsäteollisuuden kustannukset nousuun. Tämä heikentää teollisuuden kansainvälistä kilpailukykyä ja katkaisee kahden edellisen hallituksen päätösten toimintaympäristöä vahvistaneen kehityksen. Hallitusohjelman metsälinjaukset ovat maltillisia, mutta aikaistettu hiilineutraalisuustavoite voi uhata ilmastomyönteisiä tuotteita valmistavan metsäteollisuuden näkymää tulevaan.

Jatkuva oppiminen on elintärkeä asia yrityksille2.5.2019 15:06:40 EESTTiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriö on tänään julkaissut jatkuvan oppimisen väliraportin. Neljän ministeriön yhteinen työryhmä ehdottaa kansallisen jatkuvan oppimisen uudistusta. Uudistuksen toteuttamiseksi ja toimenpiteiden täsmentämiseksi ehdotetaan laadittavaksi vuoteen 2030 ulottuva kansallinen jatkuvan oppimisen strategia. Työryhmä ei tee ehdotusta jatkuvan oppimisen rahoitusmallista, mutta se tarkastelee väliraportissaan erilaisia rahoituksen kehittämisen lähestymistapoja. Työryhmän väliraportti ei ole yksimielinen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme