Metsäteollisuus ry

Metsäteollisuuden tehdaspolttoaineista 85 prosenttia on uusiutuvaa

Jaa

Julkisuudessa on esitetty, että teollisuuden aloista etenkin metsäteollisuuden hiilikuorma olisi suuri. Tämä ei pidä paikkaansa.

Metsäteollisuuden tehtaiden tehokkaasta energiantuotannosta noin 85 prosenttia on uusiutuvaa ja tavoitteena on lisätä osuus 90 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä.

Fossiilisista irtautumisen ja energiatehokkuustoimien ansiosta metsäteollisuuden hiilidioksidipäästöt ovat jo nyt vähentyneet lähes 70 prosenttia 1990-luvun alkuun verrattuna. Mikäli muu yhteiskunta pystyy samaan, ilmastotavoitteet eivät jää haaveeksi.

Ilmastonmuutoksen syynä ovat fossiiliset polttoaineet, jotka maan alta kaivettuna ja poltettuna lisäävät hiilidioksidin kokonaismäärää maan päällä. Tämän vuoksi fossiilisten polttoaineiden vähentäminen on pidettävä tavoitelistan kärjessä.

Myös metsien käyttö on noussut keskusteluun. Keskustelussa tulisi muistaa, että suomalaisen metsäteollisuuden valmistavat tuotteet korvaavat fossiilisista tai muissa maissa uusiutuvista raaka-aineista tuotettuja tuotteita. Näiden tuotteiden ilmasto- ja ympäristövaikutukset tulisi myös huomioida. Jos me emme Suomessa tee tuotteita markkinoille, niin joku muu tekee.

1960-luvulla alkanut metsävarojen karttuminen jatkuu myös tulevaisuudessa. Yli 50 vuoden ajan Suomessa on joka vuosi ollut enemmän puuta kuin edellisenä. Tämä tarkoittaa, että metsien ilmastoa viilentävä vaikutus jatkuu.

Metsien hiilinieluihin voidaan vaikuttaa metsien kasvua edistämällä ja metsitystä lisäämällä. Se on paras lääke metsävarojen kasvattamiseen, oiva keino ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja uudistuvan metsäteollisuuden toimintakyvyn ylläpitämiseen.

Lisätietoja: Jyrki Peisa, energiajohtaja, Metsäteollisuus ry, p. 050 364 0836
 

Suomi on yksi maailman suurimmista sellun, paperin ja kartongin tuottajista sekä Euroopan suurimpia sahatavaran tuottajia.

Metsäteollisuus työllistää suoraan ja välillisesti noin 140 000 suomalaista. Alan kerrannaisvaikutukset ulottuvat laajasti ympäröivään yhteiskuntaan. Suomella on ainutlaatuiset mahdollisuudet nousta biotalouden suunnannäyttäjäksi runsaiden metsävarojensa, kestävän metsätalouden ja koko metsäklusterin eturivin osaamisen ansiosta.

Viestintäkontakti: 
Mika Mäkinen, viestintäjohtaja, 050 555 3425

Internet: www.metsateollisuus.fi
Twitter: http://twitter.com/metsateollisuus

________________________________________________________________________

Internet: www.forestindustries.fi

Finland is one of the world's largest producer of pulp, paper and paperboard in addition to being one of Europe's largest producers of sawn timber.

The forest industry directly and indirectly employs approximately 140,000 Finns. The industry's multiplier effects extend broadly into surrounding society.

Finland has a unique opportunity to pioneer the bioeconomy thanks to the abundant forest resources, sustainable forestry practices and the first-rate expertise and competence of the forest cluster as a whole.

Contact in Communications:
Mika Mäkinen, Communications Director, mobile +358 50 555 3425

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Metsäteollisuus ry
Metsäteollisuus ry
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

09 132 61, forest@forestindustries.fihttp://www.metsateollisuus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Metsäteollisuus ry

Suomeen tarvitaan tervettä keskustelua teollisuuden kilpailukykytekijöistä8.3.2019 07:00:04 EETTiedote

Tuoreen kartoituksen mukaan Suomella on vientiteollisuuden näkökulmasta useita vahvuuksia kansainvälisessä kilpailussa. Näitä ovat esimerkiksi vakaa yhteiskunta ja hyvin koulutetut kansalaiset. Tästä huolimatta teollisuuden investointien, kannattavuuden ja tavaraviennin kehitys laahaa moneen kilpailijamaahan verrattuna jäljessä. Mitä Suomen kilpailijamaissa tehdään - ja onko sillä väliä?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme