Metsäteollisuus ry

Metsäteollisuuden tuotantomäärät jatkoivat kasvuaan kolmannella kvartaalilla

Jaa

Metsäteollisuuden tuotantomäärät kasvoivat kolmannella kvartaalilla kaikkien päätuoteryhmien osalta edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Kartongin tuotannon kasvu oli vahvinta ja muiden tuotteiden kasvu maltillisempaa.‍

Mekaanisen metsäteollisuuden tuotantomäärät kasvoivat verrattuna edellisen vuoden vastaavaan aikaan. Vanerin tuotanto kasvoi 4 % ja sahatavaran tuotanto kasvoi 8 % vahvan vientikysynnän sekä kotimaan kysynnän ansiosta. Kotimaan kysyntää on tukenut rakentamisen kasvu. 

‍Kemiallisen metsäteollisuuden puolella kartongin tuotantomäärät kasvoivat eniten. Kartongin tuotanto oli kolmannella neljänneksellä 1,1 miljoonaa tonnia, mikä on 18 % enemmän edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Kartonkituotteiden kysyntä on lisääntynyt muun muassa verkkokaupan ja pakkauskartongin käytön kasvun myötä.‍

Sellun tuotanto oli kolmannella neljänneksellä 4 % edellisvuotta korkeammalla tasolla ja paperin tuotanto 2 % korkeammalla tasolla. ‍

- Maailmantalouden nousukausi näkyy metsäteollisuuden tuotteiden vahvana kysyntänä. On tärkeää jatkaa työtä kilpailukyvyn ja vakaan toimintaympäristön eteen, jotta varmistetaan metsäteollisuuden edellytykset toimia Suomessa jatkossakin, toteaa toimitusjohtaja Timo Jaatinen Metsäteollisuus ry:stä. ‍

- Juuri nyt EU:sta tulee paljon lisää sääntelyä. Esimerkiksi EU:n ilmastopaketti Fit for 55, kestävän rahoituksen strategia ja metsästrategia luovat haasteita metsäteollisuuden kilpailukyvylle. Suomen on syytä pitää puolensa, jotta ilmastoystävälliset ja kestävästi tuotetut metsäteollisuuden tuotteet voidaan jatkossakin valmistaa Suomessa, Jaatinen muistuttaa. 

Lisätietoja:

Timo Jaatinen, toimitusjohtaja, Metsäteollisuus ry, p. +358 9 132 6600

Suomi on maailman suurimpia sellun, paperin ja kartongin tuottajia sekä Euroopan kärkeä sahatavaran tuottajana. Metsäteollisuuden laaja kotimainen arvoketju työllistää noin 100 000 suomalaista ja vastaa noin viidenneksestä maamme tavaraviennistä. Suomalainen metsäteollisuus tunnetaan myös metsävaroja kasvattavasta osaamisestaan sekä uutta luovista innovaatioistaan. Metsäteollisuus ry toimii 72 metsäteollisuusyrityksen elinkeino- ja työmarkkinapoliittisena edunvalvojana.

Internet: www.metsateollisuus.fi
Twitter: http://twitter.com/metsateollisuus

________________________________________________________________________

Internet: www.forestindustries.fi

Finland is one of the world's largest producer of pulp, paper and paperboard in addition to being one of Europe's largest producers of sawn timber. The forest industry directly and indirectly employs approximately 100,000 Finns. The industry's multiplier effects extend broadly into surrounding society. Finland has a unique opportunity to pioneer the bioeconomy thanks to the abundant forest resources, sustainable forestry practices and the first-rate expertise and competence of the forest cluster as a whole.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Metsäteollisuus ry
Metsäteollisuus ry
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

09 132 61, forest@forestindustries.fihttp://www.metsateollisuus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Metsäteollisuus ry

EU-komissiolta ehdotus metsäkadon pysäyttämiseksi – hallinnollisen taakan vähentäminen varmistettava jatkotyössä17.11.2021 16:30:06 EET | Tiedote

EU-komissio esittää toimia globaalin metsäkadon ja metsien tilan heikentymisen vähentämiseksi. Metsäteollisuus pitää metsäkadon vastaisia toimia tärkeänä ja muistuttaa, että kestävä metsätalous ei aiheuta metsäkatoa. Metsäteollisuus on sitoutunut globaalien metsäsertifiointijärjestelmien vaatimuksiin. Jatkossa on varmistettava näiden järjestelmien painoarvo, kun osoitetaan että metsätalous on kestävää eikä toiminta aiheuta metsäkatoa.

Kemianteollisuus, Palta ja Metsäteollisuus: Palkkojen pakkojulkisuus vaarantaisi työntekijöiden yksityisyydensuojan sekä uhkaisi yritysten tuottavuutta ja kilpailukykyä15.11.2021 10:44:08 EET | Tiedote

Metsäteollisuus, Kemianteollisuus ja Palta näkevät sosiaali- ja terveysministeriön (STM) tänään julkistaman esityksen palkkojen julkisuudesta erittäin ongelmallisena. Tasa-arvon varmistaminen palkkauksessa on tärkeää, mutta työryhmän ehdottama ratkaisu ei ole toimiva. Yksittäisten työntekijöiden palkkojen julkistaminen ilman henkilöiden suostumusta vaarantaa työntekijän yksityisyydensuojan sekä uhkaa rapauttaa nykyiset toimivat palkitsemis- ja kannustinjärjestelmät ja sen myötä työn tuottavuutta. Tämä ei ole työntekijöiden, yritysten eikä Suomen edun mukaista.

Suomalaisilla on entistä myönteisempi näkemys metsäteollisuudesta24.9.2021 08:45:00 EEST | Tiedote

Suomalaisen metsäteollisuuden maine kansalaisten mielissä on parantunut viime vuosina. Näkemykset metsäteollisuuden roolista niin työllistäjänä, vientiteollisuudessa, verojen maksajana ja aluetalouden vahvistajana, suomalaisen hyvinvoinnin rakentajana kuten myös ilmastonmuutoksen torjunnassa arvioidaan nyt selvästi merkittävämmäksi kuin vuonna 2018, jolloin tehtiin vastaava kyselytutkimus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme