Metsäteollisuus ry

Metsäteollisuus ry hyväksyi paperiteollisuuden työehtosopimuksen: Paikallinen sopiminen lisääntyy merkittävästi

Jaa

Metsäteollisuus ry:n hallituksen työvaliokunta hyväksyi tänään neuvottelutuloksen, joka koskee paperiteollisuuden työehtosopimusta. Merkittäviä uudistuksia ulkopuolisen työvoiman käyttöön ja seisokkikorvauksiin sisältävä työehtosopimus edistää paikallista sopimista. Muita teollisuudenaloja vastaava kustannusvaikutus myös vahvistaa viennin avausta.

Uusi työehtosopimus mahdollistaa ulkopuolisen työvoiman laajemman hyödyntämisen sekä paikallisesti sopien että työnantajan päätöksellä. Esimerkiksi paikallisesti sopien ulkopuolista työvoimaa voidaan jatkossa käyttää varastotoiminnoissa sekä lastaus- ja purkutöissä. Siivous-, vartiointi- ja ruokalatoiminnoissa ulkopuolista työvoimaa voidaan käyttää työnantajan päätöksellä.

Joulun ja juhannuksen ajan seisokkikäynnin kustannuksia puolestaan kohtuullistetaan määräyksellä, joka mahdollistaa tuotannon kasvattamisen ja lisätyön tarjoamisen aiemmin pyhinä seisoneissa tehtaissa. Näin yritykset voivat säästää työvoimakustannuksissa huomattavasti.

”Uudistusten ansiosta yritykset voivat tehostaa toimintaansa ja parantaa tuottavuutta. Kustannukset ovat toki edelleen muita teollisuudenaloja korkeammat. Joka tapauksessa tämä oli hyvä ensiaskel työehtosopimuksen tuomiseksi tähän päivään”, sanoo Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Nina Pärssinen.

Paikallisen sopimisen vahvistuminen näkyy myös palkkaratkaisussa. Sopimuksessa paikallisesti jaettavan erän suuruus on 60 prosenttia kokonaiskorotuksista. Sopimuskausi kestää 26 kuukautta. Sen kesto lasketaan edellisen sopimuskauden päättymisestä 30.9.2017.

Kustannusvaikutus koko sopimuskauden aikana on samaa tasoa kuin muissa vientiteollisuuden sopimusratkaisuissa eli vuositasolla keskimäärin 1,5 prosenttia. Kustannusvaikutus vahvistaa työmarkkinakierroksen vientiavausta, jonka noudattaminen myös muiden alojen neuvotteluissa on välttämätöntä kilpailukyvyn ja työllisyyden tukemiseksi.

Sopimuskumppani Paperiliitto ry hyväksyi neuvottelutuloksen aiemmin tänään. Se löytyy kokonaisuudessaan tiedotteen liitteenä.

Lisätietoja: työmarkkinajohtaja Nina Pärssinen, Metsäteollisuus ry, puh. 040 503 2353

Suomi on yksi maailman suurimmista sellun, paperin ja kartongin tuottajista sekä Euroopan suurimpia sahatavaran tuottajia.

Metsäteollisuus työllistää suoraan ja välillisesti noin 150 000 suomalaista. Alan kerrannaisvaikutukset ulottuvat laajasti ympäröivään yhteiskuntaan. Suomella on ainutlaatuiset mahdollisuudet nousta biotalouden suunnannäyttäjäksi runsaiden metsävarojensa, kestävän metsätalouden ja koko metsäklusterin eturivin osaamisen ansiosta.

Viestintäkontakti: 
Anne Pirilä, viestintäjohtaja puh. 09 132 6645 tai 050 550 9480  

Internet: www.metsateollisuus.fi
Twitter: http://twitter.com/metsateollisuus

________________________________________________________________________

Internet: www.forestindustries.fi

Finland is one of the world's largest producer of pulp, paper and paperboard in addition to being one of Europe's largest producers of sawn timber.

The forest industry directly and indirectly employs approximately 150,000 Finns. The industry's multiplier effects extend broadly into surrounding society.

Finland has a unique opportunity to pioneer the bioeconomy thanks to the abundant forest resources, sustainable forestry practices and the first-rate expertise and competence of the forest cluster as a whole.

Contact in Communications:
Anne Pirilä, Communications Director, tel. +358 9 132 6645 or mobile +358 50 550 9480

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Metsäteollisuus ry
Metsäteollisuus ry
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

09 132 61, forest@forestindustries.fihttp://www.metsateollisuus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Metsäteollisuus ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme