Metsäteollisuus ry

Metsäteollisuus ry jätti Paperiliitto ry:lle sopimusesityksen

Jaa

Metsäteollisuudelle on tärkeää saada työehtosopimukseen muutoksia, jotka parantavat paperiteollisuuden tuottavuutta. Näitä tuottavuutta parantavia muutoksia vastaan ollaan myös valmiita maksamaan palkankorotuksia.

Uudistukset ovat välttämättömiä, sillä paperin kysyntä vähenee ja tuotannossa on ylikapasiteettia päämarkkina-alueella Euroopassa. Lisäksi paperiteollisuudessa on voimassa muun muassa merkittäviä alihankinnan käyttörajoituksia, jollaisia ei ole muilla aloilla. Paperiteollisuuden työntekijät ovat jo tällä hetkellä teollisuuden parhaiten palkattuja, minkä ohella paperiteollisuudessa maksetaan vuosittain kannustinpalkkioita. Esimerkiksi vuonna 2016 paperiteollisuuden työntekijöille maksettiin kannustinpalkkioita yhteensä 14 miljoonaa euroa.

Metsäteollisuus ry on tänään jättänyt Paperiliitto ry:lle esityksen kahdesta vaihtoehdosta. Metsäteollisuus ry esittää ensisijaisesti 26 kuukauden sopimusta, joka mahdollistaisi muun muassa sen, että ulkopuolisen työvoiman käytöstä voitaisiin sopia paikallisesti nykyistä selvästi laajemmin. Lisäksi seisokkikorvauksia kohtuullistettaisiin sen varmistamiseksi, että myös sellaisia tehtaita, jotka ovat seisoneet korkeiden kustannusten vuoksi jouluna ja juhannuksena, voitaisiin pitää käynnissä silloin, kun tuotteille on kysyntää. Tällä hetkellä paperityöntekijöille maksetaan joulun ja juhannuksen seisokkiaikoina tehtävästä työstä normaalin kausipalkan lisäksi 300 prosentilla korotettua palkkaa sekä vähintään kolme vapaapäivää kummastakin jaksosta.

Sopimus olisi voimassa 26 kk ja siihen sisältyvän palkankorotuksen (keskimäärin 28 senttiä/tunti) kustannusvaikutus olisi noin 1,5 % vuonna 2018 ja 1,5 % vuonna 2019.  Metsäteollisuus ry:n tänään jättämään esitykseen sisältyy myös Paperiliitto ry:n esittämiä parannuksia työntekijöiden työehtoihin ja luottamusmiesten asemaan.

Mikäli Paperiliitto ry ei hyväksy ehdotettua 26 kuukauden mittaista sopimusta, Metsäteollisuus ry esittää Paperiliitto ry:lle, että neuvotteluja työehtosopimuksen uudistamiseksi jatketaan. Myös tämä vaihtoehtoinen esitys sisältää palkkaratkaisun, joka toteutuessaan nostaa paperiteollisuuden palkkoja 1 %:lla. Sopimuskausi kestäisi 14 kuukautta, eikä se sisällä mitään muutoksia työehtosopimuksen teksteihin.

Osapuolet ovat käyneet neuvotteluita tuottavuutta parantavista uudistuksista paperiteollisuuden työehtosopimukseen keväästä saakka. Paperiteollisuuden työehtosopimuksen piirissä on noin 11 000 työntekijää. 

Lisätietoja: työmarkkinajohtaja Nina Pärssinen, Metsäteollisuus ry, puh. 040 503 2353

Suomi on yksi maailman suurimmista sellun, paperin ja kartongin tuottajista sekä Euroopan suurimpia sahatavaran tuottajia.

Metsäteollisuus työllistää suoraan ja välillisesti noin 150 000 suomalaista. Alan kerrannaisvaikutukset ulottuvat laajasti ympäröivään yhteiskuntaan. Suomella on ainutlaatuiset mahdollisuudet nousta biotalouden suunnannäyttäjäksi runsaiden metsävarojensa, kestävän metsätalouden ja koko metsäklusterin eturivin osaamisen ansiosta.

Viestintäkontakti: 
Anne Pirilä, viestintäjohtaja puh. 09 132 6645 tai 050 550 9480  

Internet: www.metsateollisuus.fi
Twitter: http://twitter.com/metsateollisuus

________________________________________________________________________

Internet: www.forestindustries.fi

Finland is one of the world's largest producer of pulp, paper and paperboard in addition to being one of Europe's largest producers of sawn timber.

The forest industry directly and indirectly employs approximately 150,000 Finns. The industry's multiplier effects extend broadly into surrounding society.

Finland has a unique opportunity to pioneer the bioeconomy thanks to the abundant forest resources, sustainable forestry practices and the first-rate expertise and competence of the forest cluster as a whole.

Contact in Communications:
Anne Pirilä, Communications Director, tel. +358 9 132 6645 or mobile +358 50 550 9480

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Metsäteollisuus ry
Metsäteollisuus ry
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

09 132 61, forest@forestindustries.fihttp://www.metsateollisuus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Metsäteollisuus ry

Lakkopäivästä metsäteollisuudelle noin 10 miljoonan euron menetykset2.10.2018 13:50Tiedote

Ammattiliittojen vuorokauden mittaisen poliittisen lakon taloudelliset menetykset nousevat metsäteollisuudessa noin kymmeneen miljoonaan euroon. Saha- ja levyteollisuudessa tuotantokatkokset johtavat noin kahdeksan miljoonan euron menetyksiin ja puusepänteollisuudessa kahden miljoonan. – Lisäksi lakko tuo toimituksiin epävarmuutta, mikä voi johtaa asiakkaiden, kauppojen ja tilausten menetyksiin. Tämän mainehaitan hintalappua vaikea arvioida, toteaa Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Nina Pärssinen. Teollisuusliitto, Sähköalojen Ammattiliitto ja Ammattiliitto Pro järjestävät keskiviikkona vuorokauden mittaisen poliittisen lakon, jolla ne vastustavat maan hallituksen suunnitelmia muuttaa irtisanomissuojaa pienissä yrityksissä. Jo aiemmin järjestöt ovat julistaneet ylityökielloista, jotka ovat osaltaan vaikuttaneet tuotantoon. – Toivomme yhä, että maan hallituksen ja ammattiliittojen välinen kiista ratkaistaisiin vuoropuhelulla. Työpaikkoja, veroeuroja ja vientituloja tuottava metsät

Metsäteollisuuden poliittinen voima on koottu edunvalvonnan historiaksi26.9.2018 12:16Tiedote

Suomalaisen metsäteollisuuden edunvalvontahistoria on koottu kirjaksi. FT Sakari Siltalan 26.9. julkistettu tutkimus pureutuu metsäteollisuuden vaikutusvaltaan viimeisen sadan vuoden aikana. Kirjassa tuodaan näkyväksi eritoten se mitä kabineteissa, valtiosaleissa ja piilossa julkisuudelta on tapahtunut, mitä päätettiin metsäyhtiöiden elintilasta ja maan tulevaisuudesta. Tarina kurottaa Suomen itsenäisyyden alkuhetkistä aina viimeisimpiin vuosiin saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme