Metsäteollisuus ry

Metsäteollisuus ry:n ja Paperiliitto ry:n välinen neuvottelutilanne

Jaa

Metsäteollisuus ry ja Paperiliitto ry ovat käyneet elokuun alusta neuvotteluja työehtosopimuksen uudistamisesta tuottavuuden parantamiseksi ja kansainvälisen kilpailukyvyn vahvistamiseksi.

Rakenteelliset uudistukset ovat välttämättömiä, sillä esimerkiksi paperin kysyntä vähenee ja tuotannossa on ylikapasiteettia päämarkkina-alueellamme Euroopassa. Metsäteollisuuden tavoitteena on varmistaa, että tuotanto ja työpaikat pysyvät Suomessa eivätkä siirry kilpailijamaihin.

Neuvottelut ovat olleet pysähdyksissä 20.9.2017 alkaen. Metsäteollisuus ry tiedotti samana päivänä, että se on halukas jatkamaan neuvotteluja työehtosopimuksesta. Seuraavaa neuvottelutapaamista ei kuitenkaan ole sovittu osapuolten välillä. Paperiliitto ry ei ole neuvotteluista poistumisensa jälkeen ollut yhteydessä Metsäteollisuus ry:n neuvottelijoihin.

Paperiteollisuuden työehtosopimuksen sopimuskausi päättyy 30.9.2017. Työehtosopimuksen mukaan sen määräykset ovat kuitenkin voimassa siihen saakka, kunnes uusi sopimus on tehty tai sopimusneuvottelut muuten ovat päättyneet. Myös työrauhavelvoite on voimassa niin kauan, kunnes jompikumpi osapuoli ilmoittaa toiselle osapuolelle neuvottelut päättyneiksi. Kumpikaan osapuoli ei ole antanut tällaista ilmoitusta.

Metsäteollisuus ry haluaa luonnollisesti jatkaa neuvotteluita työehtosopimuksesta.

Metsäteollisuus ry ei tässä vaiheessa edellä kerrotun lisäksi kommentoi työehtosopimusneuvotteluiden sisältöä tai aikatauluja.

Suomi on yksi maailman suurimmista sellun, paperin ja kartongin tuottajista sekä Euroopan suurimpia sahatavaran tuottajia.

Metsäteollisuus työllistää suoraan ja välillisesti noin 150 000 suomalaista. Alan kerrannaisvaikutukset ulottuvat laajasti ympäröivään yhteiskuntaan. Suomella on ainutlaatuiset mahdollisuudet nousta biotalouden suunnannäyttäjäksi runsaiden metsävarojensa, kestävän metsätalouden ja koko metsäklusterin eturivin osaamisen ansiosta.

Viestintäkontakti: 
Anne Pirilä, viestintäjohtaja puh. 09 132 6645 tai 050 550 9480  

Internet: www.metsateollisuus.fi
Twitter: http://twitter.com/metsateollisuus

________________________________________________________________________

Internet: www.forestindustries.fi

Finland is one of the world's largest producer of pulp, paper and paperboard in addition to being one of Europe's largest producers of sawn timber.

The forest industry directly and indirectly employs approximately 150,000 Finns. The industry's multiplier effects extend broadly into surrounding society.

Finland has a unique opportunity to pioneer the bioeconomy thanks to the abundant forest resources, sustainable forestry practices and the first-rate expertise and competence of the forest cluster as a whole.

Contact in Communications:
Anne Pirilä, Communications Director, tel. +358 9 132 6645 or mobile +358 50 550 9480

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Metsäteollisuus ry
Metsäteollisuus ry
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

09 132 61, forest@forestindustries.fihttp://www.metsateollisuus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Metsäteollisuus ry

Jyrki Hollmén Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtajaksi20.12.2018 11:30Tiedote

OTK Jyrki Hollmén on nimitetty Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Hollmén siirtyy tehtävään Kemianteollisuus ry:n työmarkkinajohtajan paikalta. Aiemmin hän on toiminut johtaja- ja asiantuntijatehtävissä Elinkeinoelämän keskusliitossa sekä Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliitossa. ”Jyrki Hollménilla on erittäin laaja-alainen ja pitkäaikainen kokemus työmarkkinoiden toiminnasta ja vaikuttamisesta työ- ja sosiaalilainsäädäntöön. Työmarkkinoilla on siirrytty vientivetoisiin alakohtaisiin neuvotteluihin, ja tässä tilanteessa Jyrki Hollménin vankka osaaminen vahvistaa metsäteollisuuden itsenäistä työmarkkinatoimintaa”, Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen sanoo. ”Suomalaisen metsäteollisuuden tulevaisuuden mahdollisuudet näyttävät poikkeuksellisen innostavilta. Moni globaali trendi tukee voimakkaasti alan kiinnostavuuden kasvua. Olen tehnyt pitkän uran Etelärannassa, nyt on aika tarttua uusiin haasteisiin”, Hollmén toteaa. Hollmén ottaa uude

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme