Suomen metsäkeskus

Metsätöiden tekijöiden tavoittaminen helpottuu

Jaa

Metsänomistajat voivat nyt hakea helposti tekijöitä hakkuisiin ja metsänhoitotöihin. Metsäkeskuksen sivuille on listattu metsänhoito- ja hakkuupalveluja tarjoavia toimijoita Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.

Ryskettä Lounais-Suomen metsiin -hankkeessa on kerätty kattavat kuntakohtaiset listat metsäalan toimijoista kummastakin maakunnasta. Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueen toimijat ovat omissa listoissaan, jotta metsänomistajan on mahdollisimman helppoa löytää tekijöitä omalta alueelta.

Toimijalistat ovat Metsäkeskuksen verkkosivuilla.

Metsäkeskuksen verkkosivuilla on listat maakuntien kaikista toimijoista sekä erilliset listat vain metsänhoitotöitä tekevistä toimijoista ja hakkuiden tekijöistä.

Metsänhoitotöitä tarjoavia toimijoita ovat pienet metsäpalveluyritykset, metsänhoitoyhdistykset ja isot firmat. Nämä toimijat tekevät raivaussahatöitä, taimikonhoitoa, nuoren metsän hoitoa, puiden kaatoa ja muita pieniä moottorisahatöitä sekä taimien istutusta. Hakkuita tarjoavat toimijat ovat metsäkoneyrityksiä, metsänhoitoyhdistyksiä ja metsäfirmoja.

- Metsänomistajien ja metsäalan toimijoiden kohtaamiseen on huutava tarve. Uskon, että nämä listat auttavat ennen kaikkea metsänomistajia löytämään juuri heille sen oikean ja mielestään parhaan toimijan. Tavoitteena on, että toimijoiden palveluiden kysyntä lisääntyy. He saavat myös lisää näkyvyyttä ja liikevaihdon kasvua. Varsinkin pienille yhden miehen metsäpalveluyrittäjille tällainen näkyvyys on kullanarvoista, sanoo projektipäällikkö Lasse Rantala Ryskettä Lounais-Suomen metsiin – hankkeesta.

Tietoa metsistä ja metsien mahdollisuuksista

Ryskettä Lounais-Suomen metsiin -hanke järjestää metsänomistajille Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa kymmeniä tiedotustilaisuuksia esimerkiksi taimikonhoidosta, harvennuksista ja tuhkalannoituksista suometsissä. Tilaisuuksissa pääsevät esittäytymään myös paikalliset metsäalan toimijat. Kirjeitä ajankohtaisista taimikonhoidoista ja hakkuista lähetetään yli 10 000 metsänomistajalle, jotka ovat hankkeen pääasiallisia hyödynsaajia.

Yhteiskunta hyötyy vahvistuvasta biotaloudesta, kestävästä kehityksestä, lisääntyvästä metsänhoidosta, puun käytöstä ja työllisyydestä. Ryskettä Lounais-Suomen metsiin –hanke turvaa metsäalan palvelujen saatavuutta puun käytön lisääntyessä. Hanke rahoitetaan EU:n maaseuturahaston tuella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lasse Rantala
projektipäällikkö
Ryskettä Lounais-Suomen metsiin -hanke
puh. 040 525 3619
lasse.rantala(at)metsakeskus.fi

Tietoja julkaisijasta

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskushttps://www.metsakeskus.fi

Metsäkeskuksen tehtävänä on edistää metsätaloutta ja alan elinkeinoja ja neuvoa metsänomistajia metsien ja metsäluonnon hoidossa sekä hyödyntämisessä. Metsäkeskus myös kerää ja jakaa tietoa Suomen metsistä sekä valvoo metsälainsäädännön noudattamista. Metsäkeskuksen toimintaa ohjaa ja valvoo maa- ja metsätalousministeriö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen metsäkeskus

Demoskogar visar skogstjänstföretagens arbete1.12.2017 10:00Tiedote

Finlands skogscentrals och Naturresursinsitutets nya demoskogvideor visar skogstjänster och skogstjänstföretagens arbete. Videorna har filmats på 30 skogsarbetsobjekt på olika håll i landet. Med hjälp av videorna kan skogstjänstföretagarna i landskapen presentera och marknadsföra sina tjänster till exempel åt distansskogsägare. Videorna har tagits fram inom projektet Metsäpalvelumarkkinat uudistuvat – metsäpalveluyrittäjyys kasvuun, på svenska Skogstjänstmarknaderna förnyas – tillväxt i skogstjänstföretagandet.

Havaintometsät esittelevät metsäpalveluyritysten työtä1.12.2017 10:00Tiedote

Suomen metsäkeskuksen ja Luonnonvarakeskuksen uudet havaintometsävideot tuovat näkyväksi metsäpalveluita ja metsäpalveluyrittäjien työtä. Havaintometsävideoita on kuvattu 30 metsätyökohteella eri puolilla Suomea. Videoiden avulla maakuntien metsäpalveluyrittäjät voivat esitellä ja markkinoida palveluitaan esimerkiksi etämetsänomistajille. Havaintometsävideot on tuotettu Metsäpalvelumarkkinat uudistuvat – metsäpalveluyrittäjyys kasvuun -hankkeessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme