Miapetra Kumpula-Natri: Perussuomalaiset siirtyivät äärioikealle

Jaa

Eurokriittisten voimien yhdistyminen Euroopan parlamentissa epäonnistui.

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin mukaan eurokriittisten voimien yhdistyminen Euroopan parlamentissa epäonnistui. Torstaina muodostettu uusi "Identity and Democracy" -ryhmä perustuu parlamentissa jo istuneeseen ENF-ryhmään, joka rakentuu Italian ja Ranskan äärioikeistolaisten ryhmien varaan.

– Voidaan sanoa, että paljon hehkutetusta suuresta ryhmästä tuli varsinainen pannukakku. Ryhmä jää selvästi ennakoitua pienemmäksi, Kumpula-Natri sanoo.

Kumpula-Natri on huolestunut siitä, että Perussuomalaiset on siirtynyt ryhmään liittymisen myötä entistäkin enemmän kohti äärioikeaa laitaa. Eurokriittisistä puolueista syntyy muita ryhmiä, joihin tulevat kuulumaan mm. Ruotsidemokraatit ja Nigel Faragen Brexit-puolue. Perussuomalaisten valinta on eurokriittisten joukossa kaikkein äärimmäisenä oikealla.

– Perussuomalaiset ovat tehneet pitkän matkan Timo Soinin populismista parlamentin äärilaidalle. Nyt he ovat osana kovaa sakkia, jonka Venäjä-politiikka on esimerkiksi hyvin epäilyttävää, Kumpula-Natri sanoo.

Kumpula-Natri on huolestunut, että suomalaiset euroedustajat ovat halunneet liittyä ryhmään, joka kyseenalaistaa EU:n perusarvot, ihmisoikeudet ja oikeusvaltiokehityksen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Miapetra Kumpula-Natri, +358 50 511 3004

Tietoja julkaisijasta

SDP EuroopassaTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP Euroopassa

Kutsu medialle: Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin ”State of European Union” -seminaari torstaina 26.09.2019 klo 17 Helsingissä23.9.2019 11:13:55 EESTKutsu

EU:ssa eletään mielenkiintoisia aikoja, kun uusi parlamentti on valittu ja komissaarikandidaattien kuulemiset lähestyvät europarlamentissa. Vahvistuuko vai mureneeko Euroopan Unioni? Olette lämpimästi tervetulleita europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri järjestämään perinteiseen ”State of European Union” -seminaariin torstaina 26.09.2019 klo 17 alkaen Helsingissä Allas Sea Poolilla.

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri: "Tämä on tärkeää kuulla, ennen kuin päätän, mitä nappia EU-komission kohtalosta painan"17.9.2019 14:45:00 EESTTiedote

Europarlamentti hyväksyy tai hylkää lokakuussa Ursula von der Leyenin komission ja sen ohjelman. Ennen lopullista äänestystä europarlamentti ja mepit tenttaavat tiukasti komissaarikandidaatteja. Europarlamentaarikko, Suomen S&D delegaation puheenjohtaja Miapetra Kumpula-Natri peräänkuuluttaa nimitettyjä komissaariehdokkaita esittelemään konkreettiset askeleet Ursula von der Leyenin kesällä esittelemistä lupauksista.

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri: Euroopalle demarisuuntaa komission kautta3.9.2019 15:01:11 EESTBlogi

Viime viikolla umpeutui EU:n jäsenvaltioiden määräaika esittää komissaarikandidaattinsa. S&D-ryhmän Suomen delegaation puheenjohtaja, europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri iloitsee kirjoituksessaan, miten EU-komissaariehdokkaista peräti kymmenellä on suurella todennäköisyydellä poliittinen koti sosialidemokratiassa. Kumpula-Natrin analyysi on seuraava: EU:ssa päästään aimo harppaus kohti tasapainoisempaa politiikkaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme