Miapetra Kumpula-Natri

Miapetra Kumpula-Natri S&D-ryhmän raportööriksi maailman ensimmäiseen tekoälylakiin ITRE-valiokunnassa

Jaa

Miapetra Kumpula-Natri on valittu S&D-ryhmän edustajaksi, kun tekoälylainsäädäntöä (AI Act) käsitellään Euroopan parlamentin ITRE-valiokunnassa.

Komission viime keväänä antama lakiehdotus asettaa eurooppalaisia pelisääntöjä tekoälyn käytölle. Ehdotuksen ytimessä on ajatus tekoälyjärjestelmien jakamisesta käyttökohteiden mukaan eri vaarallisuusasteisiin. Tutkimus-, teollisuus- ja energiavaliokunnassa (ITRE) tullaan käsittelemään erityisesti tekoälyn määritelmään, tekoälyjärjestelmissä käytettävään dataan, kyberturvallisuuteen sekä pienyritysten rooliin lainsäädännössä. 

Työ tekoälylain parissa käynnistyy vuoden 2022 alussa. Tekoälylain valmistelua parlamentin puolella johtaa sisämarkkinavaliokunta (IMCO). ITRE:n lisäksi valmisteluun osallistuvat myös oikeudellisten asioiden valiokunta (JURI),  kansalaisvapauksien sekä oikeus-sisäasioiden valiokunta (LIBE), ja kulttuuri-ja koulutusvaliokunta (CULT).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Miapetra Kumpula-Natri
Miapetra Kumpula-NatriTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Miapetra Kumpula-Natri

Kumpula-Natrista Transatlantic Policy Network TPN:n meppien puheenjohtaja2.7.2021 10:51:33 EEST | Tiedote

Transatlantic Policy Network TPN tuo yhteen Euroopan parlamentin ja Yhdysvaltain kongressin jäseniä sekä sidosryhmiä keskustelemaan yhdessä uusista transatlanttisista politiikkaratkaisuista. TPN:n Euroopan parlamentin ryhmään kuuluu tällä hetkellä 48 EU:n ja Yhdysvaltojen yhteyksistä kiinnostunutta europarlamentaarikkoa neljästä eri poliittisesta ryhmästä. Euroopan parlamentin jäsen Miapetra Kumpula-Natri aloittaa nyt ryhmän puheenjohtajana. Yhdysvaltojen kongressin puolella kongressiedustajien ryhmän puheenjohtajana toimii Jim Costa Californiasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme