Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Midnight Run vaikuttaa liikenteeseen Helsingin keskustassa lauantai-iltana

Jaa

Tapahtuma vaikuttaa liikenteeseen lauantai-iltana 10.9. klo 18–23. Tapahtuma-alueena toimii Senaatintori, jossa on juoksureitin lähtö ja maali.

Jussi Hellsten / Helsinki Partners
Jussi Hellsten / Helsinki Partners

Poikkeusjärjestelyt vaikuttavat liikenteeseen Senaatintorin välittömässä läheisyydessä klo 18:00 – 23:30 ja juoksureitin varrella klo 21:00 – 23:00. Poikkeusjärjestelyt hoidetaan liikenteenohjauslaitteiden ja liikenteenohjaajien avulla.

Lähtöryhmät lähtevät matkaan Senaatintorilta viiden minuutin välein klo 21.00–21.30.

Juoksureitti etenee seuraavasti: Senaatintori-Unioninkatu-Tähtitorninmäki-Neitsytpolku-Meripuisto-Puistokatu-Iso Puistotie-Ehrenströmintie-Eteläranta-Kauppatori-Katajanokanlaituri-Kanavakatu-Puolipäivänkatu-Merisotilaantori-Laivastopuisto-Laivastokatu-Satamakatu-Pohjoisranta-Kirkkokatu-Mariankatu-Hallituskatu-Senaatintori

Kartta reitistä.

Moottoriajoneuvot:

  • Pohjois-ja Eteläesplanadi osittain suljettu liikenteeltä̈ klo 20.55–21.30. Liikennettä päästetään ylittämään Unioninkatua lähtöryhmien välissä. Lähdöt 5 minuutin välein klo 21:00 – 21:30.
  • Neitsytpolku suljettu liikenteeltä klo 21:00– n. 21:45, jolloin liikenne ei pääse myöskään katua ylittämään. Laivasillankatu auki liikenteelle Kauppatorin suuntaan koko tapahtuman ajan.
  • Katajanokalla reitin kadut suljettu klo 21:15 – n. 22:45. Liikennejärjestelyjen avulla mahdollistetaan autoilijoille radan ylitys Kanavakatua ja Satamakatua pitkin. Näin mahdollista autolla päästä Katajanokan kärkeen, ja sieltä pois.
  • Pohjoisrannassa toteutetaan liikennejärjestely (sulku) klo 21 – n. 23:00. Tässä käytetään vaihdellen kaksi eri juoksureittiä Pohjoisrannan ylitykseen. Näin saadaan liikennettä päästettyä läpi muutaman minuutin viiveellä kumpaankin suuntaan.Pohjoisesta keskustan suuntaan tuleva liikenne voi myös hyödyntää Liisankatua,ja ohittaa tapahtuma-alue Kaisaniemen kautta.

Joukkoliikenne:

Polkupyörät:

  • Pyörätiet Meripuistossa ja Merisatamanrannassa on suljettu klo 21 – n. 21:45 ja Ehrenströmintiellä, Laivasillankadulla ja Etelärannassa klo 21 – n. 22:15 (väli Iso Puistotie – Kauppatori)
  • Pyörätie Pohjoisrannassa on suljettu klo 21 – n. 23:00 (väli Kanavakatu – Kirkkokatu)

Jalankulkijat:

  • Kävelytiet Meripuistossa ja Merisatamanrannassa on suljettu klo 21 – n. 21:45 ja Ehrenströmintiellä, Laivasillankadulla ja Etelärannassa klo 21 – n. 22:15 (väli Iso Puistotie – Kauppatori)
  • Kävelytie Pohjoisrannassa on suljettu klo 21 – n. 23:00 (väli Kanavakatu – Kirkkokatu)
  • Muilla juoksureittien alueella olevilla kävelyteillä pystyy liikkumaan varovaisuutta noudattaen, ellei liikenteenohjaaja estä sitä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tapahtuman järjestäjä:

Anna Airava
anna@dicken.fi
p. 050 530 8325

Jussi Lehtinen
tarkastaja
kaupunkiympäristön toimiala
alueiden käyttö
jussi.lehtinen@hel.fi
p. 09 310 42190

Kuvat

Jussi Hellsten / Helsinki Partners
Jussi Hellsten / Helsinki Partners
Lataa
Kartta liikennejärjestelyistä.
Kartta liikennejärjestelyistä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 24.11.202224.11.2022 20:47:32 EET | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 24.11.2022 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti, kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 8.12.2022 kello 16.15. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme