Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Mielen hyvinvoinnin teemaviikko nuorille

Jaa

Helsinki järjestää mielen hyvinvoinnin teemaviikon nuorille 19.–23.11. osana Mielenterveyden keskusliiton organisoimaa kansallista mielenterveysviikkoa. Teemaviikko on saanut alkunsa sosiaali- ja terveystoimen hankkeesta, jossa ehkäistään nuorten syrjäytymistä.

Viikon aikana kerromme palveluista, joista nuori saa apua mielen asioihin. Järjestämme myös lukuisia tapahtumia, joiden kautta vahvistetaan ”hyvää mieltä” nuorille. Tarjolla on muun muassa joogaa, tietoisuustaitojen harjoittelua, valokuvaamista ja smoothien valmistamista. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Ideoita tapahtumiin kerättiin nuorilta itseltään kesäkuussa 2018 Mietitkö ehkäisyä? -kampanjan yhteydessä. Maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille kertova kampanja oli osa OsalliSeksi Stadissa -tapahtumaa, joka järjestettiin Narinkkatorilla. Ehdotuksissa nousi vahvasti esiin mielenterveys ja sitä tukevat asiat.

Teemaviikon suunnittelusta vastaavat Helsingin sosiaali- ja terveystoimi, Mielenterveyden keskusliitto sekä yhteistyökumppanit ja kokemusasiantuntijanuoret. Hankkeessa on tehty paljon yhteistyötä sekä kaupungin sisäisten että ulkoisten kumppaneiden kanssa.

Tapahtumien järjestämiseen osallistuvat muun muassa Ohjaamo Helsinki, Vamos, NYT-liikunta sekä Kohtaus ry. Viikon tapahtumat ovat suunnattu 13–29 -vuotiaille.

Lisää aiheesta

Terveyspalvelut nuorille Nuorten Helsinki -sivuilla – #hyväelämä #munelämä

Samasta teemasta julkaistaan Nuorten Helsinki -sivuilla tubettaja Herbalistin yhteistyövideo tiistaina 20.11.

Lisätiedot

Sari Tuominen Idän aikuissosiaalityön päällikkö, Helsingin kaupunki p. 09 310 46700

Nanne Isokuortti Projektipäällikkö/2ME-hanke, Helsingin kaupunki p. 09 310 24909

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme