Akavan ErityisalatAkavan Erityisalat

Mielenilmaus Kelan tulkkauskilpailutuksen keskeyttämiseksi Helsingissä pe 2.6.

Jaa

Kahdeksan järjestön tukema mielenilmaus Kelan tulkkauspalvelujen kilpailutuksen keskeyttämiseksi järjestetään 2.6. klo 11.15 alkaen Helsingissä.Tapahtumassa Kelalle luovutetaan lähes 7 000 nimeä kerännyt kansalaisadressi.

Akavan Erityisalat on yhdessä jäsenyhdistyksensä Suomen Viiittomakielen Tulkit ry:n kanssa tukemassa mielenilmausta Kelan tulkkauspalvelun kilpailutuksen keskeyttämiseksi. 

Mielenilmaus järjestetään Kelan pääkonttorin edessä Helsingissä perjantaina 2.6.
Klo 12 Kelalle luovutetaan kuurojen käynnistämä kansalaisadressi, joka on kerännyt lyhyessä ajassa lähes 7 000 allekirjoitusta.

MIelenilmauksen 2.6.2017 aikataulu:

11:15 Kokoontuminen Paavo Nurmen patsaalla (Olympiastadion, Mäntymäentien ja Paavo Nurmen tien risteys)
11:30 Kulkue lähtee Kansaneläkelaitoksen pääkonttorille (Nordenskiöldinkatu 12)
12:00 Adressin luovuttaminen Kansaneläkelaitokselle.

Mielenilmausta ovat tukemassa Kuurojen Liitto, Kuuloliitto ry., Suomen Kuurosokeat, Finlandssvenska Teckenspråkiga rf., Kuulovammaisten lasten vanhempien liitto ry., Suomen Kirjoitustulkit ry., Suomen Viittomakielen Tulkit ry. sekä Akavan Erityisalat AE ry.

Lisätietoja: puheenjohtaja Emilia Norppa, Suomen Viittomakielen Tulkit ry, puh. 040 730 3755, puheejohtaja@tulkit.net

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anna Joutsenniemi, viestintäpäällikkö, Akavan Erityisalat, puh. 040 525 8582, anna.joutsenniemi@akavanerityisalat.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Akavan Erityisalat
Akavan Erityisalat
Maistraatinportti 4 A
00240 HELSINKI

0201 235 340http://www.akavanerityisalat.fi

Akavan Erityisalat on kulttuurin ja hallinnon sekä viestinnän ja hyvinvoinnin aloilla asiantuntija- ja esimiestehtävissä toimivien ammattiliitto, johon kuuluu 23  jäsenyhdistystä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akavan Erityisalat

Akavan Erityisalat: Vuosilomauudistuksessa parantamisen varaa4.7.2018 13:27Tiedote

Maan hallitus esittää vuosilomalain uudistamista. Akavan Erityisalojen mukaan ehdotuksessa on kuitenkin puutteita ja ristiriitoja vuosilomia koskevan EU-oikeuden kanssa. Ensimmäinen niistä koskee toimeksiantajistaan riippuvaisia itsensätyöllistäjiä ja freelancereita; heidän lomaoikeutensa sivuutetaan ehdotuksessa. Lisäksi jatkossa pitkään sairauslomalla ja kuntoutuksessa oleville annetaan oikeus ”palkallisilla lisäpäivillä” neljän viikon vapaaseen täyden lomanmääräytymisvuoden ajalta. Kyseessä ei ole EU:n edellyttämä vuosiloma.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme